Τεχνολογία

Ακμή: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την θεραπεία της ακμής πριν την ξεκινήσετε;

Ακμή: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την θεραπεία της ακμής πριν την ξεκινήσετε;

Ακμή: Μια ιατρική συμβουλή είναι κρίσιμη πριν από οποιαδήποτε θεραπεία με λέιζερ.

Ένα λέιζερ μπορεί να φαίνεται σαν ένα μαγικό ραβδί που μπορεί να εξαφανίσει οποιαδήποτε ουλή. Ωστόσο, τα ιατρικά λέιζερ δεν παίζουν με τίποτα. Για να έχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα και να αποφύγετε σοβαρές παρενέργειες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε αυτά τα βασικά στοιχεία πριν κάνετε θεραπεία με λέιζερ για μια ουλή.

Λέιζερ για την ακμή

1. Η θεραπεία με λέιζερ δεν μπορεί να απαλλαγεί από μια ουλή. Χάρη στις πρόσφατες εξελίξεις στην ιατρική, τα λέιζερ γίνονται η καλύτερη θεραπεία του δερματολόγου για πολλές ουλές. Η θεραπεία με λέιζερ μπορεί:

 • Αποτρέψτε το σχηματισμό ανυψωμένης ουλής μετά την επέμβαση
 • Μειώστε τον πόνο και τον κνησμό της ουλής
 • Αυξήστε το εύρος της κίνησής σας εάν μια ουλή περιορίζει την κίνηση

Η θεραπεία με λέιζερ μπορεί επίσης να κάνει μια ουλή λιγότερο αισθητή, αλλά δεν μπορεί να σας απαλλάξει από μια ουλή. Όταν κάνετε θεραπεία ουλής με λέιζερ, αντικαθιστάτε μια ουλή με μια άλλη λιγότερο αισθητή ουλή.

2. Τα αποτελέσματά σας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις δεξιότητες του ατόμου που κάνει τη θεραπεία με λέιζερ. Οι δερματολόγοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και της θεραπείας των ουλών με λέιζερ. Στα χέρια ενός πιστοποιημένου δερματολόγου, η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να θεραπεύσει με ασφάλεια πολλούς τύπους ουλών.

Όταν το άτομο που εκτελεί τη θεραπεία με λέιζερ δεν έχει ιατρική εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις για το δέρμα, η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να μην σας δώσει τα αποτελέσματα που αναζητάτε. Μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνο.

3. Μια ιατρική συμβουλή είναι κρίσιμη πριν από οποιαδήποτε θεραπεία με λέιζερ. Εάν κάποιος υπόσχεται να θεραπεύσει την ουλή σας πριν σας κάνει ιατρική συμβουλή, φύγετε. Είναι σημαντικό το άτομο που κάνει τη θεραπεία με λέιζερ να γνωρίζει για εσάς. Ο καθένας είναι μοναδικός. Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μια ουλή, το άτομο που κάνει τη θεραπεία με λέιζερ πρέπει να λάβει υπόψη τον τύπο του δέρματός σας, τα χαρακτηριστικά της ουλής σας και τη γενική υγεία σας. Κατά τη διάρκεια της ιατρικής διαβούλευσης, ενημερώστε τον δερματολόγο σας εάν:

 • έχετε έρπητα
 • Έχετε οποιαδήποτε ιατρική πάθηση, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη
 • Καπνίζετε
 • Παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα ή συμπληρώματα
 • Είναι επίσης σημαντικό για τον δερματολόγο σας να γνωρίζει τα αποτελέσματα που περιμένετε από τη θεραπεία. Να είστε ειλικρινής.

4. Η αντηλιακή προστασία είναι ζωτικής σημασίας πριν και μετά τη θεραπεία με λέιζερ. Εάν εμφανιστείτε για θεραπεία με λέιζερ με μαύρισμα ή ηλιακό έγκαυμα, ο δερματολόγος σας δεν μπορεί να σας θεραπεύσει. Η χρήση λέιζερ μπορεί να προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα ή να αποχρωματίσει το δέρμα σας.

Μετά τη θεραπεία με λέιζερ, θα πρέπει να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο μέχρι να επουλωθεί το δέρμα σας. Εάν οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου χτυπήσουν το δέρμα που έχετε υποστεί θεραπεία, μπορείτε να δημιουργήσετε άλλη ουλή.

5. Ίσως χρειαστεί να κάνετε μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής πριν από τη θεραπεία. Για να επουλωθούν καλά και να λάβουν τα καλύτερα αποτελέσματα από τη θεραπεία με λέιζερ, οι δερματολόγοι συνιστούν στους ασθενείς:

 • Κόψτε το κάπνισμα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από τη θεραπεία με λέιζερ.
 • Σταματήστε να παίρνετε βιταμίνη Ε, ασπιρίνη και άλλα φάρμακα και συμπληρώματα που μπορεί να καθυστερήσουν την επούλωση.
 • Σταματήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν ρετινοειδή ή γλυκολικό οξύ για 2 έως 4 εβδομάδες.
 • Λάβετε φάρμακα για να αποτρέψετε την εμφάνιση επιχείλιου έρπητα εάν είστε επιρρεπείς στο να αναπτύξετε έρπητα.
 • Αποφύγετε τον ήλιο, το σολάριουμ ή το ηλιακό φως. Δεν μπορείτε να λάβετε θεραπεία εάν έχετε μαύρισμα ή ηλιακό έγκαυμα.

6. Το σχέδιο θεραπείας σας μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα από τη θεραπεία με λέιζερ. Για να δώσουν στους ασθενείς τα καλύτερα αποτελέσματα, οι δερματολόγοι συχνά χρησιμοποιούν περισσότερες από μία θεραπείες για τις ουλές. Για παράδειγμα, εάν ένας ασθενής έχει βαθιές ουλές ακμής, ένας δερματολόγος μπορεί να αντιμετωπίσει τις ουλές με λέιζερ. Ο ασθενής μπορεί επίσης να πάρει πληρωτικό.

7. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερες από μία θεραπείες με λέιζερ. Για να δώσει στον ασθενή μακροχρόνια αποτελέσματα και τη μεγαλύτερη βελτίωση, ένας δερματολόγος μπορεί να προγραμματίσει μια σειρά θεραπειών με λέιζερ. Αυτό είναι συχνά απαραίτητο όταν χρησιμοποιείται ένας τύπος λέιζερ που ονομάζεται μη αφαιρετικό λέιζερ. Δεν θα έχετε χρόνο διακοπής με αυτό το λέιζερ, αλλά για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα, μπορεί να χρειαστείτε μερικές θεραπείες με λέιζερ.

8. Μετά τη θεραπεία με λέιζερ, θα πρέπει να φροντίσετε την περιοχή που θεραπεύτηκε στο σπίτι. Ακολουθώντας τις οδηγίες του δερματολόγου σας για φροντίδα στο σπίτι μετά τη θεραπεία με λέιζερ θα σας βοηθήσει να δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα και να αποτρέψετε πιθανές παρενέργειες.

9. Τα αποτελέσματα χρειάζονται χρόνο για να εμφανιστούν. Μπορεί να χρειαστούν μήνες για να δείτε τα αποτελέσματα από τη θεραπεία ουλής με λέιζερ και μπορεί να παρατηρήσετε μικρή βελτίωση στην αρχή.

10. Η ασφάλιση μπορεί να μην καλύπτει το κόστος. Η θεραπεία ουλών με λέιζερ μπορεί να απαλύνει τον πόνο και την φαγούρα που προκαλούν μερικές φορές οι ουλές. Εάν μια ουλή περιορίζει την κίνηση, η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να σας βοηθήσει να κινηθείτε πιο ελεύθερα. Ωστόσο, οι ασφαλιστικοί φορείς εξετάζουν τις θεραπείες με λέιζερ ως καλλυντικές θεραπείες. Η ασφάλιση υγείας γενικά δεν καλύπτει το κόστος των καλλυντικών θεραπειών.

Εάν σκέφτεστε τη θεραπεία ουλών με λέιζερ, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν είναι σωστό για εσάς είναι να συναντήσετε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να ξεχωρίσετε τη βρεφική ακμή από το έκζεμα;

Πλήρης οδηγός για εξανθήματα νεογνών

Πώς το έλαιο λεβάντα βελτιώνει την επιδερμίδα μας;

5 Λόγοι για να τρώτε συχνά καρύδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τεχνολογία υγείας: Ανακαλύψεις που έχουν αλλάξει τον κόσμο

Η συνεχής ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη υπόσχεται όχι μόνο να παρατείνει τη ζωή αλλά να βελτιώσει την ποιότητά της, καθιστώντας την υγεία και την ευεξία πιο προσιτή και αποτελεσματική για όλους.

Βασίλης Βασιλόπουλος: "Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της ενημέρωσης"

Διατίθεται δωρεάν σε PDF μορφή στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Βιέννης και έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον ορισμό του τελικού κειμένου του κανονισμού.

Νέο εργαλείο αξιολογεί την αφυδάτωση που σχετίζεται με τη διάρροια

Αν και υπάρχουν 5,7 δισεκατομμύρια περιπτώσεις διάρροιας ετησίως μεταξύ ενηλίκων και μεγαλύτερων παιδιών, δεν έχει υπάρξει ένα βολικό, εύχρηστο, τεκμηριωμένο εργαλείο για την αξιολόγηση της αφυδάτωσης σε ασθενείς.

Τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της στην εκπαίδευση

Αν και μάλλον απίθανο να συμβεί, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της εκπαίδευσης στην χρήση του GPT σαν μια πηγή πληροφόρησης για κάποια εργασία που θέλουμε να κάνουμε.