Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Αιμοφόρα αγγεία: Οι μηχανικοί δημιουργούν τρισδιάστατα βιοτυπωμένα αιμοφόρα αγγεία

Αιμοφόρα αγγεία: Οι μηχανικοί δημιουργούν τρισδιάστατα βιοτυπωμένα αιμοφόρα αγγεία

Αιμοφόρα αγγεία: Ένα μοντέλο αιμοφόρου αγγείου κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη βιοεκτύπωση για να διερευνηθεί πώς η έλλειψη βαρύτητας αλλάζει τα καρδιαγγειακά συστήματα των αστροναυτών σε τροχιά.

Ένα μοντέλο αιμοφόρου αγγείου κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη βιοεκτύπωση για να διερευνηθεί πώς η έλλειψη βαρύτητας αλλάζει τα καρδιαγγειακά συστήματα των αστροναυτών σε τροχιά. Η μικροβαρύτητα μεταβάλλει το ανθρώπινο σώμα με μυριάδες τρόπους, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στη ροή του αίματος μέσω του σώματος, αυξημένου κινδύνου θρόμβων αίματος και ακόμη και του σχήματος της καρδιάς, η οποία γίνεται πιο σφαιρική με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα βιοτυπωμένα μοντέλα θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση της μηχανικής αυτών των αλλαγών.

«Χρησιμοποιήσαμε ένα μείγμα αλγινικού νατρίου και ζελατίνης ως «βιομελάνη», με ένα λουτρό χλωριούχου ασβεστίου για να χρησιμεύσει ως υποστήριξη για την τυπωμένη δομή», εξηγεί ο Benedetto Caracci, φοιτητής βιοϊατρικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Παβίας και τρέχων ασκούμενος στο Το τεχνικό κέντρο ESTEC της ESA, που ηγείται αυτής της μελέτης που υποστηρίζεται από την ESA, γνωστή ως “Special”: ο αντίκτυπος των Συνθηκών ΧΩΡΟΥ στη Βιολογία των Αρτηριών χρησιμοποιώντας ένα βιοεκτυπωμένο μοντέλο αγγείου.

«Είναι μια πρόκληση για τη μαλακή βιοκατασκευασμένη δομή να διατηρήσει το επιθυμητό της σχήμα μετά την εξώθηση, γι’ αυτό εφαρμόσαμε τη μέθοδο τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης FRESH—«ελεύθερα αναστρέψιμη ενσωμάτωση αιωρούμενων υδρογελών», παρέχοντας μια προσωρινή υποστήριξη που μπορεί στη συνέχεια να αφαιρεθεί μετά τη διαδικασία εκτύπωσης .”

Μόλις ολοκληρωθούν αυτά τα μοντέλα αιμοφόρων αγγείων υψηλής ανάλυσης, θα υποβληθούν σε προκαταρκτική εξέταση, συμπεριλαμβανομένων σαρώσεων μικρο-CT για να ελεγχθούν οι εξωτερικές και εσωτερικές τους διαστάσεις, το πορώδες, η κατανομή της πυκνότητας του υλικού και η τραχύτητα. δοκιμή εφελκυσμού και δυναμική μηχανική ανάλυση για τη δοκιμή της συνολικής αντοχής και ελαστικότητάς τους. και δοκιμές δυναμικής υγρών , όπου ένα υγρό που μοιάζει με αίμα θα αντληθεί μέσα από αυτά.

Στη συνέχεια, τα μοντέλα θα τοποθετηθούν σε Μηχανές Τυχαίας Τοποθέτησης – οι οποίες αλλάζουν συνεχώς τον προσανατολισμό τους σε σχέση με το έδαφος, για να προσομοιώσουν την έλλειψη βαρύτητας – στο Εργαστήριο Οργάνων Υποστήριξης Ζωής και Φυσικών Επιστημών της ESA για να δούμε πώς εξελίσσεται η δομή και η λειτουργία τους. Θα υποβληθούν επίσης σε παρατεταμένη υπερβαρύτητα χρησιμοποιώντας τη φυγόκεντρο μεγάλης διαμέτρου του εργαστηρίου.

Στο μέλλον, η τεχνική βιοεκτύπωσης FRESH 3D θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων και τη θεραπεία αγγειακών παθήσεων τόσο στη Γη όσο και στο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αγγειογένεση: Νέο κυψελιδικό τσιπ σαρκώματος μιμείται το μικροπεριβάλλον

4D τεχνολογία παράγει καρδιακούς παλμούς στις αρτηρίες in vitro

Η εικονική πραγματικότητα βοηθά τα άτομα με διαταραχή συσσώρευσης να εξασκηθούν στην αποσυμφόρηση

Ερευνητές αναπτύσσουν μέθοδο τρισδιάστατης εκτύπωσης που υπόσχεται την αποκατάσταση εγκεφαλικών κακώσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς δημιουργούνται νεφρικά οργανοειδή μέσα από ένα πολύπλοκο αγγειακό σύστημα;

Νεφρικά οργανοειδή: Η αναπαραγωγή του πολύπλοκου αγγειακού συστήματος του νεφρού, ενός ιστού με υψηλή διάχυση, στο εργαστήριο ήταν μια πρόκληση για τους επιστήμονες για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η τηλεοδήγηση θα μπορούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των αυτοοδηγούμενων ταξί και των ανθρώπων

Τηλεοδήγηση: Η τηλεοδήγηση αντιπροσωπεύει μια πολλά υποσχόμενη ιδέα που θα μπορούσε ενδεχομένως να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των πλήρως αυτόνομων οχημάτων και των ταξί που λειτουργούν από ανθρώπους

Μυϊκές παθήσεις: Μύες που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο αποκαλύπτουν τα μυστήριά τους

Μυϊκές παθήσεις: Προκαλούμενο από μια γενετική διαταραχή, το LGMD2B εμποδίζει το σώμα να δημιουργήσει μια πλήρως λειτουργική μορφή μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται δυσφερλίνη.

Smartphone με Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να ανιχνεύσει εγκεφαλικό επεισόδιο σε δευτερόλεπτα σαρώνοντας πρόσωπα

Οι παραϊατρικοί μπορούν να σαρώσουν το πρόσωπο ενός ασθενούς χρησιμοποιώντας μια νέα εφαρμογή smartphone για να ανιχνεύσουν ένα εγκεφαλικό σε δευτερόλεπτα.

Close Icon