Τεχνολογία

ΑΙ: Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και πώς βοηθάει την ιατρική επιστήμη;

ΑΙ: Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και πώς βοηθάει την ιατρική επιστήμη;

ΑΙ: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην καθημερινή τους εργασία.

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει την εφαρμογή αλγορίθμων μηχανικής μάθησης (ML) και άλλων γνωστικών τεχνολογιών σε ιατρικά περιβάλλοντα. Με την απλούστερη έννοια, η τεχνητή νοημοσύνη είναι όταν οι υπολογιστές και άλλες μηχανές μιμούνται την ανθρώπινη γνώση και είναι ικανοί να μαθαίνουν, να σκέφτονται και να λαμβάνουν αποφάσεις ή να αναλαμβάνουν ενέργειες. Η τεχνητή νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη, λοιπόν, είναι η χρήση μηχανών για την ανάλυση και δράση σε ιατρικά δεδομένα, συνήθως με στόχο την πρόβλεψη ενός συγκεκριμένου αποτελέσματος.

Η Τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική περίθαλψη

Μια σημαντική περίπτωση χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη είναι η χρήση του ML και άλλων γνωστικών κλάδων για σκοπούς ιατρικής διάγνωσης. Χρησιμοποιώντας δεδομένα ασθενών και άλλες πληροφορίες, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς και τους ιατρικούς παρόχους να παρέχουν πιο ακριβείς διαγνώσεις και σχέδια θεραπείας. Επίσης, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει να γίνει η υγειονομική περίθαλψη πιο προγνωστική και προληπτική, αναλύοντας μεγάλα δεδομένα για την ανάπτυξη βελτιωμένων συστάσεων προληπτικής φροντίδας για τους ασθενείς.

Γιατί έχει σημασία η τεχνητή νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη;

Η υγειονομική περίθαλψη είναι ένας από τους πιο κρίσιμους τομείς στο ευρύτερο τοπίο των μεγάλων δεδομένων λόγω του θεμελιώδους ρόλου της σε μια παραγωγική, ακμάζουσα κοινωνία. Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στα δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί κυριολεκτικά να είναι θέμα ζωής και θανάτου. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην καθημερινή τους εργασία. Η τεχνητή νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη μπορεί να βελτιώσει την προληπτική φροντίδα και την ποιότητα ζωής, να παράγει ακριβέστερες διαγνώσεις και σχέδια θεραπείας και να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα των ασθενών συνολικά.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να προβλέψει και να παρακολουθήσει την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών αναλύοντας δεδομένα από μια κυβέρνηση, την υγειονομική περίθαλψη και άλλες πηγές. Ως αποτέλεσμα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμια δημόσια υγεία ως εργαλείο για την καταπολέμηση επιδημιών και πανδημιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το 80% των καταναλωτών έχει χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική

Η κλιματική αλλαγή τροφοδοτεί την άνοδο των υπερβακτηρίων. Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε;

Πώς μπορούν τα έξυπνα ρολόγια να βελτιώσουν την υγεία σας;

Η τεχνολογία βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται καλύτερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έξι αριθμοί προβλέπουν την απειλητική για τη ζωή COVID-19

Πιστεύουν επίσης ότι το μοντέλο τους έχει άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα που έχουν δει: την ευκολία χρήσης. Τα περισσότερα νοσοκομεία συλλέγουν ήδη και τα έξι σημεία δεδομένων για τους ασθενείς COVID-19. Η μόνη επιπλέον εργασία είναι η πληκτρολόγηση αυτών των έξι μεταβλητών στον τύπο -και η ομάδα μελέτης ελπίζει να το κάνει ακόμη πιο εύκολο.

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΙοΤ: Το IoT έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθιστώντας την πιο προσιτή, εξατομικευμένη και αποτελεσματική, βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Σιγκαπούρη Αεροδρόμιο - Θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια

Οι ψηφιακές ταυτότητες, συμβατές με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αρούμπα, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς ψηφιακές εκδόσεις των διαβατηρίων τους σε κινητά τηλέφωνα. Στις ΗΠΑ, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η United και η Delta πειραματίζονται με βιομετρικό check-in, παράδοση αποσκευών και πύλες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».