Τεχνολογία

AI: Τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό πλαστών αναρρωτικών;

AI: Τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό πλαστών αναρρωτικών;

AI: Ερευνητές έχουν αναπτύξει την τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύσει εάν ένα άτομο υποφέρει από κρυολόγημα ή όχι, αναλύοντας τον τόνο της φωνής του.

Ένα viral ρεπορτάζ κάνει τον γύρο των social media. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι ερευνητές έχουν αναπτύξει την τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύσει εάν ένα άτομο υποφέρει από κρυολόγημα ή όχι, αναλύοντας τον τόνο της φωνής του. Σε περίπτωση κρυολογήματος ή ασθενειών όπως το κρύο, λόγω των παθογόνων παραγόντων επηρεάζεται η φωνή ενός ατόμου. Το άτομο μπορεί να αναπτύξει βραχνή φωνή μέχρι να τελειώσει η πορεία της ασθένειας. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι λόγω κρυολογήματος ή προβλημάτων υγείας που θυμίζουν κρυολόγημα, ένα άτομο βήχει και φτερνίζεται πολύ με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η φυσιολογική φωνή.

Αρκετές αναφορές των μέσων ενημέρωσης έχουν αποδώσει την ιστορία στον Economist. Η μελέτη εξέτασε τα φωνητικά τικ 630 ατόμων, 111 από τα οποία είχαν κοινό κρυολόγημα. Για να κατανοήσουν το φωνητικό μοτίβο ενός ατόμου, οι ερευνητές μελέτησαν τις αρμονικές. Οι αρμονικές είναι οι φωνητικοί ρυθμοί στην ανθρώπινη ομιλία. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να μετρήσουν από το 1 έως το 40, να συζητήσουν το πλάνο τους για το Σαββατοκύριακο και να απαγγείλουν το «Ο Βόρειος Άνεμος και ο Ήλιος».

Το AI, σύμφωνα με τις αναφορές, ήταν 70% ακριβές στην αναγνώριση του κρύου από τη φωνή.
Εκτός από τα εταιρικά οφέλη που θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους προσωπικού να ανακαλύψουν την αλήθεια των αναρρωτικών αδειών, θα αλλάξει επίσης το παιχνίδι στον τομέα της υγείας. Αυτή η τεχνολογία ανίχνευσης κρυολογήματος από τη φωνή ενός ατόμου μπορεί να βοηθήσει να προβλέψει κάποιος εάν πρόκειται να ασθενήσει ή όχι χωρίς να συμβουλευτεί γιατρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί το smartwatch να ανιχνεύσει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας;

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς;

Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι το σύστημα ChatGPT είναι χρήσιμο για την παροχή συμβουλών για τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού με ορισμένες επιφυλάξεις

Πώς βοηθά το ChatGPT με τις μαθησιακές προκλήσεις;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι και πώς γίνεται η τεχνητή μεταμόσχευση κερατοειδούς;

Mεταμόσχευση κερατοειδούς: Σε ορισμένα μάτια, μια παραδοσιακή μεταμόσχευση κερατοειδούς έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιτυχίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί συχνά να πραγματοποιηθεί τεχνητή μεταμόσχευση κερατοειδούς. 

Ο αντίκτυπος των τεχνολογικών εξελίξεων στην υγειονομική περίθαλψη

Ενδυνάμωση υγείας: Ο αντίκτυπος των τεχνολογικών προόδων στην υγειονομική περίθαλψη ήταν βαθύς, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο παροχής και εμπειρίας της υγειονομικής περίθαλψης.

Πώς η φυσική κατάσταση βελτιώνεται με την χρήση της τεχνολογίας;

Άσκηση: Η τεχνολογία της προπόνησης έχει ξεπεράσει τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, παρέχοντας στα άτομα τα εργαλεία και τα κίνητρα που χρειάζονται για να οδηγήσουν ενεργό και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πώς η τεχνολογία συμβάλλει στην διαχείριση του διαβήτη;

Διαβήτης: Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογικών εργαλείων σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του διαβήτη μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια, την ευκολία και τη συνολική ποιότητα ζωής για τα άτομα που ζουν με διαβήτη.

ΜΕΘ: Πώς η ιατρική τεχνολογία βοηθά τους ασθενείς εντατικής θεραπείας

ΜΕΘ: Η ενσωμάτωση της ιατρικής τεχνολογίας στην εντατική θεραπεία όχι μόνο βελτιώνει τα αποτελέσματα των ασθενών αλλά και εξορθολογίζει τις ροές εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας.

Smartwatch εντοπίζει την κολπική μαρμαρυγή

Μια ερευνητική ομάδα ανέπτυξε ένα συνταγογραφούμενο ρολόι χειρός που παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο για την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής. 

Εκτυπώσιμα εμφυτεύματα για ιστούς και οστά

Βιοϊατρική: Τα πολυμερή με βάση την ντοπαμίνη δεν είναι κατάλληλα μόνο για προσκόλληση ιστού: Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη λειτουργικών επιφανειών, αντιβακτηριακών υλικών και έξυπνων επικαλύψεων με ειδικές λειτουργίες.