Παιδιά

Η υπομονή στα παιδιά συνδέεται με την αντιμετώπιση της ίδιας της ζωής

Η υπομονή στα παιδιά συνδέεται με την αντιμετώπιση της ίδιας της ζωής

Είναι πολύ σημαντικό να διδάξουμε την υπομονή στα παιδιά μας. Γιατί; Έτσι ώστε τα παιδιά μας να γνωρίζουν πώς να μένουν ήρεμα σε καταστάσεις άγχους, τις οποίες θα αντιμετωπίσουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Παρακάτω θα εξηγήσουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά να αναπτύξουν υπομονή και ποια είναι τα οφέλη από αυτό.

Όταν διδάσκουμε την υπομονή στα παιδιά, τι μαθαίνουν από αυτό;

– Να αξιολογούν τα πράγματα με προοπτική, χωρίς να ενεργούν άμεσα

– Να είναι πιο ευγενικά

– Να κατανοούν διάφορες καταστάσεις που απαιτούν ανοχή κατά την παιδική ηλικία. Αυτό θα τους βοηθήσει όταν φτάσουν στην εφηβεία, ένα στάδιο όπου η υπομονή θα είναι ανεκτίμητη για να τα βοηθήσουμε να ελέγξουν τα αναπτυσσόμενα συναισθήματά τους.

– Συναισθηματική σταθερότητα. Αυτό θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν αρκετή ηρεμία και ειρήνη για να αναλάβουν τα εμπόδια με περισσότερη δύναμη και καλύτερη στάση.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα παιδιά παρακολουθούν και συχνά αντιγράφουν πώς ενεργούν οι γονείς τους, οπότε το πρώτο βήμα είναι να αποτελέσουμε καλό παράδειγμα υπομονής. Πρέπει πάντα να διδάσκουμε με παραδείγματα. Όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, θα είναι σίγουρα ευγνώμονα για τις προσπάθειες των γονιών τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια στα παιδιά - Ποια τα αίτια;

Πώς μπορούμε να κατευνάσουμε τα ξεσπάσματα παιδιού με ΔΕΠΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ρόλος των γονιών στη μετατροπή δύσκολων στιγμών του παιδιού σε δημιουργία

Ωστόσο, τα παιδιά μπορούν να πάρουν και μια άλλη οδό προς εξερεύνηση, όταν η ζωή γίνει δύσκολη. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ατέλειωτη πηγή δημιουργικότητας, για να καταφέρουν να ξεπεράσουν σκοτεινές, πολυτάραχες στιγμές.

Πώς η καθημερινή επαφή με τη φύση βελτιώνει το ανοσοποιητικό των νηπίων

Εδώ χρειάζεται να σημειωθεί ότι τα ίδια τα παιδιά συμμετείχαν στη διαδικασία παρέμβασης, φυτεύοντας τα ίδια στην αυλή τους διάφορα φυτά. Η επαφή με τον χώρο και συνεπώς με τη φύση γινόταν σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια ενός μήνα και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα, καθώς βρέθηκε αύξηση της μικροβιακής ποικιλίας στην επιδερμίδα των παιδιών. Υπήρξαν επίσης αλλαγές και στις αιματολογικές μετρήσεις.

Νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια με σκοπό την υγιή ανάπτυξη του παιδιού

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε καθεστώς συνεπιμέλειας (καθώς η συνεπιμέλεια ήδη συμβαίνει συχνότερα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης, άγχους και ψυχικής δυσφορίας.

Όταν η επανάσταση των εφήβων είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη τους

Στο άλλο άκρο, για να μιλήσουμε για διαταραχή πρέπει να υπάρχουν δεδομένα όπως διενέξεις και εκφοβισμοί, σκληρότητα προς τα ζώα ή τους άλλους ανθρώπους, σοβαρή καταστροφική δραστηριότητα, εμπρησμοί, κλοπές, συχνές απουσίες από το σχολείο, απομάκρυνση από το σπίτι, ασυνήθιστα συχνές και έντονες εκρήξεις θυμού, προκλητική συμπεριφορά για συνεχόμενο διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.

Οι 7 καλύτερες υπερτροφές για τα παιδιά

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ο σούπερ ήρωας των γαλακτοκομικών. Είναι γεμάτο από ευεργετικά βακτήρια, πρωτεΐνη και ασβέστιο – ό,τι χρειάζονται τα παιδιά για να παραμείνουν υγιή. Μην επιλέγετε τα επιδόρπια που έχουν χρωστικές και ζάχαρη. Προσθέστε στο ελληνικό γιαούρτι μέλι και φρούτα.

Κίνημα κατά της παιδοφιλίας

Τρία χρόνια μετά το κίνημα #Metoo, οι μαρτυρίες πλημμυρίζουν το Twitter και επιβεβαιώνουν αυτό που επαναλαμβάνουν εδώ και χρόνια οι ειδικοί για την προστασία της παιδικής ηλικίας: ότι δηλαδή τα άτομα που προβαίνουν σε αιμομιξία προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και ότι τα σημάδια που στέλνουν τα θύματα δεν ακούγονται ή δεν γίνονται αντιληπτά.