Ομορφιά

Ύπνος ομορφιάς: Η έλλειψη του μπορεί να εμποδίσει την κοινωνική σας ζωή

Ύπνος ομορφιάς: Η έλλειψη του μπορεί να εμποδίσει την κοινωνική σας ζωή

Ύπνος ομορφιάς: Έρευνα αποδεικνύει ότι υπάρχει «ο ύπνος ομορφιάς», αφού διαπίστωσε ότι μόλις δύο νύχτες κακού ύπνου μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε λιγότερο ελκυστική και υγιής στους άλλους.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μειωμένη ελκυστικότητα που προκαλείται από την έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική ζωή ενός ατόμου. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμοι να κοινωνικοποιηθούν με άτομα που δεν έχουν αρκετό χρόνο.

Η συν-συγγραφέας της μελέτης, Dr. Tina Sundelin, του Τμήματος Κλινικής Νευροεπιστήμης στο Ινστιτούτο Karolinska στη Σουηδία, και συνεργάτες ανέφεραν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Royal Society Open Science.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία και την ευημερία μας. Όχι μόνο είναι σημαντικός για την σταθεροποίηση της μνήμης, αλλά και το σώμα μας χρειάζεται επίσης ύπνο για να αποκατασταθεί και να αναζωογονηθεί.

Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 1 στους 3 ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτυγχάνουν να κοιμηθούν για τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ.

Δεν προκαλεί έκπληξη, ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή μας, με τα διογκωμένα μάτια και μια θαμπή επιδερμίδα να είναι δύο από τα ενδεικτικά σημάδια ενός κακού βραδινού ύπνου – και, σύμφωνα με τη μελέτη, αυτά τα αποτελέσματα δεν περνούν απαρατήρητα από άλλους.

Οι ενήλικες με έλλειψη ύπνου κρίνονται ως λιγότερο ελκυστικοί και υγιείς.

Η Sundelin και οι συνάδελφοί της συμμετείχαν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 25 υγιείς άνδρες και γυναίκες.

Κάθε συμμετέχων έπρεπε να κοιμηθεί για 8 ώρες για 2 συνεχόμενες νύχτες. Μια εβδομάδα αργότερα, ζητήθηκε από τα άτομα να περιορίσουν τον ύπνο τους σε μόλις 4 ώρες για 2 συνεχόμενες νύχτες.

Μετά και από τις δύο συνθήκες ύπνου, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν ένα εργαστήριο για να τραβήξουν μία φωτογραφία. Για τις φωτογραφίες, ζητήθηκε από τα υποκείμενα να μην φορούν μακιγιάζ, να έχουν τα μαλλιά τους μακριά από τα πρόσωπά τους και να φορούν γκρι μπλουζάκι.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές στρατολόγησαν 122 ενήλικες – που αναφέρονται ως “βαθμολογητές” – και τους ζήτησαν να δουν κάθε φωτογραφία. Ζητήθηκε από τους ενήλικες να αξιολογήσουν πόσο ελκυστικό, υγιές ή αξιόπιστο αντιλαμβάνονται το άτομο σε κάθε φωτογραφία, καθώς και αν θα ήθελαν να κοινωνικοποιηθούν με αυτό το άτομο.

Όχι μόνο οι συμμετέχοντες βαθμολογήθηκαν ως λιγότερο ελκυστικοί και υγιείς μετά τον περιορισμό του ύπνου από ό, τι όταν ήταν ξεκούραστοι, αλλά ανέφεραν επίσης μειωμένη προθυμία να κοινωνικοποιηθούν με ενήλικες που έμοιαζαν άυπνοι.

Οι αξιολογήσεις αξιοπιστίας δε φαίνεται να επηρεάζονται από τη διάρκεια του ύπνου, αναφέρει η ομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα σου φαινόταν να πιεις ένα καφεδάκι πριν τον ύπνο σου

Πιθανές αιτίες που αισθάνεσαι μόνιμη κόπωση

Ποια η σχέση της απώλειας βάρους και του ύπνου στο σκοτάδι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι καλύτερες συνταγές ομορφιάς με βασικό συστατικό την κολοκύθα

Κολοκύθα: Τελευταία, τη συναντάμε ως βασικό συστατικό σε μάσκες απολέπισης και λάμψης αλλά και σε αντιγηραντικές μάσκες, σε έλαια καθαρισμού του προσώπου και σώματος, σε scrub, σε shower gels, σε serum, σε lip balm, σε conditioner μαλλιών, σε bath oils, ακόμα και σε υγρό σαπούνι χεριών. Συνεπώς, είτε τη χρησιμοποιούμε στην επιδερμίδα, τα χείλη, τα μαλλιά ή το σώμα, είναι ιδανική για την περιποίησή μας.

Ομορφιά μακιγιάζ: 5 τάσεις για να λάμψεις

Ομορφιά μακιγιάζ: Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε συμβουλές για να απογειώσεις το μακιγιάζ σου, αλλά και να καταφέρεις να λάμψεις ώστε να ξεχωρίσεις και να νοιώσεις μοναδική.

Ομορφιά : 6+1 tips για λαμπερό πρόσωπο

Ομορφιά : Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τρόπους για να διατηρείς την ομορφιά και υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών και όλόκληρου του προσώπου σου.

Τα λεπτά μαλλιά αγαπούν το θαλασσινό νερό

Θαλασσινό Νερό Μαλλιά: Πολλοί πιστεύουν πως η θάλασσα μπορεί να βλάψει την υγεία των μαλλιών. Στην πραγματικόητα ωστόσο αφήνοντάς τα μαλλιά σας ελεύθερα να αναπνεύσουν στον καθαρό αέρα της παραλίας και να λουστούν από το πλούσιο σε πολύτιμα ιχνοστοιχεία θαλασσινό νερό, όχι απλώς δεν ταεπιβαρύνετε, αλλά τα ενδυναμώνετε και τα ωφελείτε σημαντικά.

Μακιγιάζ νύχια: 5+1 συμβουλές για υπέροχο μακιγιάζ

Μακιγιάζ νύχια: Επειδή έρχεται καλοκαίρι, και η καραντίνα φαίνεται ότι τελειώνει και όλες οι γυναίκες θέλουμε να βγούμε ανανεωμένες, γι αυτό και εμείς σου εκθέτουμε συμβουλές για τέλειες εμφανίσεις.