Ομορφιά

Θαλασσινό νερό: Το θαλασσινό νερό έχει αποδεδειγμένες εφαρμογές δερματικής υγείας [vid]

Θαλασσινό νερό: Το θαλασσινό νερό έχει αποδεδειγμένες εφαρμογές δερματικής υγείας [vid]

Θαλασσινό νερό: Όταν χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα για την προσωπική σας φροντίδα, είναι πιθανότερο να αισθάνεστε πιο σίγουροι/ες γνωρίζοντας την πηγή των συστατικών χρήσης. Ένα τέτοιο συστατικό είναι το καθαρό θαλασσινό αλάτι ή νερό που έχει μακρά ιστορία χρήσης και πολλά οφέλη για την υγεία.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει το ιδίωμα “μην τρίβεις αλάτι στην πληγή”. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η έκφραση προέρχεται από την αρχαία θεραπευτική πρακτική της χρήσης θαλασσινού αλατιού για την αποτροπή της μόλυνσης. Αλλά το αλμυρό νερό βοηθά πραγματικά το δέρμα;

Σύμφωνα με επίσημες συστάσεις η χρήση αλατούχου διαλύματος (αλμυρού νερού) ή σαπουνόνερου για τον καθαρισμό και τη φροντίδα των χειρουργικών πληγών είναι ενεδεδειγμένη. Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πλένετε τις πληγές σας στο ωκεάνιο νερό, σίγουρα υποδηλώνει ότι το αλμυρό νερό έχει αποδεδειγμένες εφαρμογές υγείας.

Ειδικότερα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine διαπίστωσε ότι το βαθύ θαλασσινό νερό – το οποίο είναι το νερό των ωκεανών που λαμβάνεται από βάθος 200 μέτρων – μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία δερματικών προβλημάτων. Αυτό το νερό είναι γενικά χαμηλής θερμοκρασίας, καθαρό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των δερματικών συμπτωμάτων, όπως το πρήξιμο, η ερυθρότητα, η ξηρότητα και ο κνησμός. Το βαθύ θαλασσινό νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των αλλεργικών δερματικών αντιδράσεων σε ασθενείς που πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα ή από αλλεργικό πυρετό.

Τα οφέλη της χρήσης θαλασσινού νερού στο δέρμα

Δεν χρειάζεται να βυθίσετε το σώμα σας σε βαθύ ωκεάνιο νερό για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του δράσεις. Η γραγάρα με νερό με θαλασσινό αλάτι λέγεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πονόλαιμου, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Η κλινική Mayo σημειώνει επίσης ότι το ξέπλυμα με θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των μυϊκών πόνων και την προώθηση της επούλωσης των πληγών.

Αυτό εξηγεί και τον λόγο που πολλές εταιρείες με προϊόντα φυσικής προσωπικής φροντίδας ενσωματώνουν το θαλασσινό αλάτι σε προϊόντα στοματικής υγιεινής. Το θαλασσινό αλάτι βοηθά στην καταπολέμηση των μικροβίων που προκαλούν κακοσμία και αφήνει στο στόμα σας ένα φρέσκο αίσθημα καθαρότητας και αναζωογόνησης.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ηλιακές κηλίδες : Συμβουλές για να τις θεραπεύσετε

Σημεία του σώματος που ξεχνάμε να προστατέψουμε με αντηλιακό

Σεξ και αλκοόλ : Μύθοι και αλήθειες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φροντίστε την υγεία των χεριών σας

Ομορφιά: Ακολουθούν οι πέντε απλές συμβουλές μας για να φροντίσετε τα χέρια σας, ώστε να είναι απαλά, να θρέφονται και να αντανακλούν την ηρεμία.