Ομορφιά

Τατουάζ χειλιών : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζεται

Τατουάζ χειλιών : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζεται

Τατουάζ χειλιών : Είτε έχετε τατουάζ στο εσωτερικό ή το εξωτερικό των χειλιών σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι και τα δύο μπορεί να είναι επώδυνα και επιρρεπή σε λοίμωξη. 

Ένα τατουάζ στα χείλη είναι μια επαγγελματική διαδικασία που περιλαμβάνει την εισαγωγή χρωστικών χρωμάτων στα χείλη σας με μικρές βελόνες τατουάζ. Αυτό μπορεί να έρθει με τη μορφή τέχνης τατουάζ στην περιοχή των χειλιών σας ή ίσως μόνιμο μακιγιάζ ως αισθητική διαδικασία που ονομάζεται καλλυντικά τατουάζ .

Ασφάλεια:

  • Η επιλογή ενός αξιόπιστου καλλιτέχνη και τατουάζ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών. Οι λοιμώξεις είναι πιο συχνές με αυτόν τον τύπο τατουάζ, καθώς είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά.

Ευκολία:

  • Το στόμα είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή, καθιστώντας επώδυνη τατουάζ γύρω από τα χείλη.

Κόστος:

  • Κατά μέσο όρο, ένα τατουάζ στα χείλη κοστίζει περίπου 50 $ ή περισσότερα .

Αποτελεσματικότητα:

  • Τα τατουάζ στα χείλη ξεθωριάζουν γρηγορότερα από άλλα μέρη του σώματος. Μπορεί να χρειάζεστε μια ανανέωση κάθε λίγους μήνες, ενώ τα περισσότερα τατουάζ διαρκούν χρόνια.
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι ή οι παρενέργειες του τατουάζ στα χείλη
  • Πρήξιμο. Οι βελόνες τατουάζ δημιουργούν μικροτραυματισμούς στο δέρμα σας. Είναι φυσικό το δέρμα σας να διογκώνεται ως αντίδραση σε τέτοιους τραυματισμούς, αλλά αυτό θα ανακουφιστεί μέσα σε μερικές ημέρες. Τα κρύα πακέτα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πρηξίματος.
  • Λοιμώξεις. Μια μόλυνση μετά από ένα τατουάζ στην περιοχή των χειλιών μπορεί να συμβεί για μερικούς λόγους. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο καλλιτέχνης τατουάζ σας χρησιμοποιεί αποστειρωμένο εξοπλισμό και βελόνες. Πρέπει επίσης να ακολουθήσετε τις οδηγίες σας μετά τη φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης της έκπλυσης στο στόμα. Δεδομένου ότι τα χείλη έρχονται σε επαφή με το σάλιο, τα τρόφιμα και τα ποτά, αυτό μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο μολύνσεων. Τα τατουάζ εσωτερικού χείλους είναι πιο ευαίσθητα λόγω της υγρασίας και των βακτηρίων μέσα στο στόμα.
  • Ουλές. Όταν ένα τατουάζ στα χείλη δεν θεραπεύεται σωστά, μπορεί να ουλώσει. Αλλεργικές αντιδράσεις και λοιμώξεις μετά το τατουάζ μπορεί επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ουλώδους ιστού στην περιοχή.
  • Αλλεργικές αντιδράσεις. Εάν έχετε ιστορικό αλλεργιών στο δέρμα ή ευαισθησίας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μιλήσετε με τον καλλιτέχνη τατουάζ σας σχετικά με τη χρήση αλλεργιογόνου μελανιού. Σημάδια αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό, εξάνθημα και κνίδωση.

  • Αναφυλαξία. Αν και σχετικά σπάνια, αυτή η σοβαρή αλλεργική αντίδραση έχει αναφερθεί προηγουμένως σε μερικούς ανθρώπους μέσα σε λίγες ώρες από το μελάνι. Το πρήξιμο των χειλιών σας είναι φυσιολογικό μετά το τατουάζ στα χείλη. Αλλά αν παρατηρήσετε επίσης πρήξιμο στο λαιμό και τα μάγουλά σας και αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην αναπνοή, μεταβείτε αμέσως στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η αναφυλαξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.
  • Ασθένειες που προκαλούνται από το αίμα. Η μη αποστειρωμένη βελόνα μπορεί να οδηγήσει στη μετάδοση ασθενειών που προκαλούνται από το αίμα, όπως ηπατίτιδα Β, ηπατίτιδα C και HIV.

Ακολουθεί βίντεο για το τατουάζ χειλιών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάσκες νυκτός : Κάντε την επιδερμίδα σας να λάμψει

Ενυδατική θεραπεία μαλλιών με ελαιόλαδο

Γιατί να ενσωματώσετε τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμυγδαλέλαιο: Το μυστικό όπλο για τους κύκλους κάτω από τα μάτια

Αμυγδαλέλαιο: Γιατί να μην δώσετε μια ευκαιρία στο αμυγδαλέλαιο; Με τα πλούσια θρεπτικά του συστατικά και την απλή εφαρμογή του, μπορεί να γίνει ο μυστικός σας σύμμαχος για ένα πιο λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα!

Λόγοι που πρέπει να συμπεριλάβετε τα πεπτίδια χαλκού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Πεπτίδια χαλκού: Τα πεπτίδια χαλκού έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό, λόγω της αξιοσημείωτης ικανότητάς τους να διατηρούν το νεανικό και υγιές δέρμα. 

Τα πιο σπάνια και πολύτιμα συστατικά αρωμάτων

Εάν δεις ένα πολύ οικονομικό άρωμα που ισχυρίζεται ότι έχει ένα από αυτά τα σπάνια συστατικά, είναι πιθανότατα κατασκευασμένο από συνθετικά αρώματα που δημιουργήθηκαν σε εργαστήρια για να μιμηθεί το πραγματικό συστατικό.