Ομορφιά

Περιποίηση ποδιών: Πώς να ξεφορτωθείτε τις ενοχλητικές σκασμένες φτέρνες;

Περιποίηση ποδιών: Πώς να ξεφορτωθείτε τις ενοχλητικές σκασμένες φτέρνες;

Περιποίηση ποδιών: Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό, καθώς οι σκασμένες φτέρνες μπορεί να οδηγήσουν σε πληγές, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για μόλυνση από βακτήρια, μύκητες και ιούς.

Τώρα που το καλοκαίρι τελείωσε για τα καλά, οι σκασμένες φτέρνες εξακολουθούν να είναι πρόβλημα για όλες μας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό, καθώς οι σκασμένες φτέρνες και το άνοιγμα του δέρματος, μπορεί να οδηγήσει σε πληγές, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για μόλυνση από βακτήρια, μύκητες και ιούς. Τι προκαλεί όμως το σκάσιμο στις φτέρνες; Οι λόγοι για τις σκασμένες φτέρνες είναι αρχικά, η αφυδάτωση και η μη ισορροπημένη διατροφή, η οποία επηρεάζει την επιδερμίδα και αυτό φυσικά φαίνεται και στις φτέρνες μας, οι οποίες γίνονται σκληρές και αποκτούν ρωγμές.

Επίσης, πολλά προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και ο θυροειδής, έχουν σαν αποτέλεσμα, να υπάρχει επιπλέον ξηρότητα στις φτέρνες μας. Ακόμα, το βάρος και το έντονο περπάτημα, μπορεί να οδηγήσουν στις γνωστές ρωγμές, αφού όλο το βάρος πέφτει στα πόδια. Τέλος, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, είναι τα παπούτσια. Ένα ακατάλληλο παπούτσι, μπορεί να δημιουργήσει σκασμένες φτέρνες. Ακατάλληλα μπορεί να θεωρηθούν η σαγιονάρα, τα σανδάλια, τα πέδιλα και γενικώς οποιοδήποτε μη ανατομικό παπούτσι. Μπορούμε όμως να διορθώσουμε το πρόβλημα και αν ναι πώς; Για καλή μας τύχη, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επανέλθουν οι φτέρνες μας, στην καλή πρότερη κατάστασή τους.

Μερικοί από αυτούς τους είναι οι παρακάτω:

  • Ενυδατική κρέμα: Ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη διόρθωση των ρωγμών, είναι να εφαρμόζουμε κάθε βράδυ μία καλή ενυδατική κρέμα, ύστερα να φοράμε βαμβακερές κάλτσες στα πόδια μας
    και να πέφτουμε για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο, η ενυδατική θα παραμείνει στην πάσχουσα περιοχή αρκετή ώρα, χωρίς να εξαλειφθεί, για παράδειγμα, από τα σεντόνια.
  • Φροντίδα μετά το μπάνιο: Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε πάντα τις φτέρνες μας μετά το μπάνιο, χρησιμοποιώντας μία ράσπα. Προσοχή όμως, να μην το παρακάνετε ,γιατί μπορεί να
    τραυματίσετε τη φτέρνα σας και μετά να νιώθετε έντονο πόνο. Οι ρωγμές και τα σκασίματα στις φτέρνες σας, θα φύγουν σιγά-σιγά και με καθημερινή περιποίηση. Όχι με μία μόνο εφαρμογή.
  • Απολέπιση: Αφού απαλλαγείτε από το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος, είναι σημαντικό να κάνετε συχνά απολέπιση στο σημείο, καθώς έτσι εμποδίζετε και την επανεμφάνιση των ρωγμών
    αλλά και την ξηρότητα του δέρματος στη γύρω περιοχή. Σε συνδυασμό βέβαια, με μία καλή ενυδατική, όπως είπαμε και παραπάνω, θα σταματήσετε να αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όπως καταλαβαίνετε οι φτέρνες, δεν διαφέρουν σε τίποτα από το υπόλοιπο σώμα μας. Θέλουν και αυτές, όπως και τα υπόλοιπα σημεία του σώματός μας, την κατάλληλη φροντίδα, ώστε να παραμείνουν υγιείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Περιποιηθείτε τα κουρασμένα πόδια με ένα ζεστό ποδόλουτρο από αλάτι της Νεκράς Θάλασσας

Φροντίστε τα πέλματά σας και απαλλαχθείτε από τις σκασμένες φτέρνες

Πώς να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από τα πόδια σας στο σπίτι

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε τις σκασμένες φτέρνες στο σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικά προϊόντα για την περιποίηση προσώπου

Περιποίηση προσώπου φυσικά: Τα φυσικά προϊόντα είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επάνω στο δέρμα σας, και δύσκολα ένα φυσικό προϊόν προσεκτικά επιλεγμένο για την κάθε περιοχή θα μας προκαλέσει ερεθισμούς και αλλεργίες.

10 beauty tips με πρωταγωνίστρια τη βαζελίνη

Βαζελίνη ομορφιά: Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα πολλά μπορούμε να κάνουμε, απλώς και μόνο με την ταπεινή βαζελίνη που όλοι έχουμε σε κάποιο ντουλάπι του σπιτιού μας, ώστε να ωφελήσουμε την ομορφιά και το δέρμα μας;

Τι είναι όμως εκείνο που κάνει κάποιον γοητευτικό

Φροντίζεις να βελτιώνεσαι συνεχώς και είσαι γεμάτος ενθουσιασμό. Αν συγκεντρώσεις όλα τα προηγούμενα θα δεις μπροστά σου έναν γοητευτικό άνθρωπο και αν προσθέσεις το κομμάτι των κοινωνικών δεξιοτήτων η εικόνα της γοητείας θα είναι απόλυτη.

Πώς να αντιμετωπίσετε εύκολα τις αναποδιές στο μακιγιάζ

Makeup hacks: Είναι σίγουρο πως κάτι θα πάει στραβά στο μακιγιάζ, αργά ή γρήγορα. Το θέμα είναι να έχουμε τις γνώσεις αλλά και την εφευρετικότητα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες αναποδιές εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πώς επηρέασε η πανδημία την ομορφιά;

Πανδημία ομορφιά: Η εποχή της Covid υπήρξε μια παγκόσμια έξαρση τριχόπτωσης, που αποτελεί μια σαφή εκδήλωση του άγχους που υπέστησαν όλοι. Τι άλλο έχουν γράψει στο σώμα μας αυτές οι πρωτόγνωρες εποχές που περνάμε όμως;

Εύκολα tips για μεγαλύτερες βλεφαρίδες φυσικά

Βλεφαρίδες μήκος: Η γυναικεία ομορφιά έχει άπειρα tips and tricks που μπορεί μία γυναίκα να χρησιμοποιήσει, είτε στην καθημερινότητά της, είτε σε πιο ειδικές περιστάσεις, μερικά από τα οποία στοχεύουν το μήκος των βλεφαρίδων.