Ομορφιά

Μάσκαρα: Πώς θα εφαρμόσετε σωστά την μάσκαρά σας;

Μάσκαρα: Πώς θα εφαρμόσετε σωστά την μάσκαρά σας;

Μάσκαρα: Με λίγη υπομονή και τη σωστή τεχνική, μπορείτε να πετύχετε όμορφα ενισχυμένες βλεφαρίδες που ολοκληρώνουν το συνολικό σας μακιγιάζ.

Η μάσκαρα είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των ματιών σας και την επίτευξη ενός γοητευτικού βλέμματος. Είτε στοχεύετε σε μακρύτερες, πιο γεμάτες βλεφαρίδες είτε σε μια φυσική, καθορισμένη εμφάνιση, αυτές οι συμβουλές ομορφιάς για την εφαρμογή της μάσκαρα μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Tips για μάσκαρα

 • Επιλέξτε τη σωστή μάσκαρα:
  Επιλέξτε μια φόρμουλα μάσκαρα που ταιριάζει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι μάσκαρα επιμήκυνσης έχουν συνήθως λεπτότερα βουρτσάκια και επικεντρώνονται στην επιμήκυνση των βλεφαρίδων, ενώ οι μάσκαρα όγκου έχουν παχύτερα βουρτσάκια και προσθέτουν πληρότητα.
 • Κατσαρώστε τις βλεφαρίδες σας:
  Πριν από την εφαρμογή της μάσκαρα, χρησιμοποιήστε ένα ψαλιδιστήρι βλεφαρίδων για να ανασηκώσετε και να κατσαρώσετε τις βλεφαρίδες σας. Κρατήστε το μπούκλες στη βάση των βλεφαρίδων σας και πιέστε απαλά, στη συνέχεια αφήστε το και κινηθείτε προς τις άκρες για μια φυσική καμπύλη.
 • Χρησιμοποιήστε ένα αστάρι βλεφαρίδων:
  Η εφαρμογή ενός primer βλεφαρίδων πριν από τη μάσκαρα μπορεί να βοηθήσει στην περιποίηση και την αύξηση του όγκου των βλεφαρίδων σας, δημιουργώντας μια σταθερή βάση για να προσκολληθεί η μάσκαρα. Αυτό μπορεί να ενισχύσει το συνολικό αποτέλεσμα της μάσκαρά σας.
 • Σκουπίστε την περίσσεια μάσκαρα:
  Πριν από την εφαρμογή, σκουπίστε απαλά τυχόν περίσσεια μάσκαρα από το ραβδί για να αποφύγετε τη δημιουργία συσσωματωμάτων και να επιτύχετε πιο ομοιόμορφη κάλυψη.
 • Ξεκινήστε από τη βάση:
  Ξεκινήστε την εφαρμογή της μάσκαρα από τη βάση των βλεφαρίδων σας και κουνήστε ελαφρά το ραβδί για να διαχωρίσετε και να καλύψετε κάθε βλεφαρίδα από τη ρίζα έως την άκρη.
 • Κουνήστε και κάντε ζιγκ-ζαγκ:
  Για να αποφύγετε τα σβώλοι και να δημιουργήσετε όγκο, κουνήστε απαλά ή κάντε ζιγκ-ζαγκ το ραβδί της μάσκαρα καθώς το μετακινείτε στις βλεφαρίδες σας.
 • Τεχνική διαστρωμάτωσης:
  Αφήστε την πρώτη στρώση να στεγνώσει ελαφρώς πριν εφαρμόσετε μια δεύτερη στρώση για πρόσθετο όγκο και μήκος. Αποφύγετε την εφαρμογή πολλών στρώσεων για να αποφύγετε να φαίνονται οι βλεφαρίδες υπερβολικά συσσωρευμένες.
 • Επικεντρωθείτε στις εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες:
  Εφαρμόστε περισσότερη μάσκαρα στις εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες των βλεφαρίδων σας για να δημιουργήσετε ένα εφέ με φτερά ή μάτια γάτας. Αυτό προσθέτει έμφαση στα μάτια σας και δημιουργεί μια ανασηκωμένη εμφάνιση.
 • Διαχωρίστε τις βλεφαρίδες:
  Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό ραβδί μάσκαρα ή μια χτένα βλεφαρίδων για να διαχωρίσετε τυχόν συσσωρευμένες βλεφαρίδες όσο η μάσκαρα είναι ακόμα υγρή. Αυτό βοηθά στην επίτευξη ενός πιο καθορισμένου βλέμματος.
 • Κάτω βλεφαρίδες:
  Για τις κάτω βλεφαρίδες, χρησιμοποιήστε ελαφρύτερο χέρι και κίνηση προς τα κάτω για να αποφύγετε την εναπόθεση υπερβολικής ποσότητας προϊόντος. Αυτό δημιουργεί ένα απαλό, φυσικό αποτέλεσμα.
 • Αποφύγετε την άντληση της ράβδου:
  Αποφύγετε να αντλείτε το ραβδί της μάσκαρα μέσα και έξω από το σωληνάριο, καθώς αυτό μπορεί να εισάγει αέρα και να στεγνώσει τη μάσκαρα. Αντ’ αυτού, στροβιλίστε απαλά το ραβδί για να μαζέψετε το προϊόν.
 • Διορθώστε τα λάθη:
  Αν κατά λάθος μουτζουρώσετε τη μάσκαρα στα βλέφαρα ή στο πρόσωπό σας, περιμένετε να στεγνώσει και, στη συνέχεια, απομακρύνετέ την απαλά με ένα καθαρό βουρτσάκι ή μια μπατονέτα.

 • Αδιάβροχο για ειδικές περιστάσεις:
  Επιλέξτε αδιάβροχη μάσκαρα για εκδηλώσεις ή καταστάσεις στις οποίες χρειάζεστε τη μάσκαρα σας να είναι ανθεκτική στις μουτζούρες και μακράς διάρκειας.
 • Αφαιρέστε τη μάσκαρα πριν από τον ύπνο:
  Αφαιρείτε πάντα τη μάσκαρα σας πριν πάτε για ύπνο χρησιμοποιώντας ένα απαλό προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ ματιών ή νερό micellar για να αποφύγετε το να γίνουν οι βλεφαρίδες εύθραυστες και να σπάσουν.

Να θυμάστε, η εξάσκηση κάνει το τέλειο όταν πρόκειται για την εφαρμογή της μάσκαρα. Πειραματιστείτε με διαφορετικές τεχνικές και βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το σχήμα των ματιών σας και το επιθυμητό βλέμμα. Με λίγη υπομονή και τη σωστή τεχνική, μπορείτε να πετύχετε όμορφα ενισχυμένες βλεφαρίδες που ολοκληρώνουν το συνολικό σας μακιγιάζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκτήστε τις τέλειες βλεφαρίδες φορώντας την κατάλληλη μάσκαρα

Latte makeup: Ένα μακιγιάζ υπέροχο για όλες τις επιδερμίδες

Πώς μπορείτε να παραμείνετε όμορφες ακόμα και με καύσωνα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ντομάτες και μέλι: Μια φυσική θεραπεία ακμής

Ενώ η θεραπεία με ντομάτα και μέλι δεν είναι θαυματουργή λύση για την ακμή, μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός φυσικός τρόπος για τη μείωση των σπυριών και τη βελτίωση της υγείας του δέρματός σας.