Ομορφιά

Μαδεροθεραπεία: Μια ολιστική θεραπεία απέναντι στην κυτταρίτιδα

Μαδεροθεραπεία: Μια ολιστική θεραπεία απέναντι στην κυτταρίτιδα

Μαδεροθεραπεία: Η θεραπεία ξύλου χρησιμοποιεί ξύλινα εργαλεία για να εκτελέσει ένα βαθύ μασάζ ιστών, με αποτέλεσμα την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα είναι η ανώμαλη, λακκώδης εμφάνιση του δέρματος, η οποία εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γοφούς και τους γλουτούς. Εμφανίζεται όταν το δέρμα ωθείται προς τα κάτω από ινώδεις λωρίδες ενώ οι συλλογές λίπους κήλες προς τα πάνω και κολλάνε μεταξύ των λωρίδων – δίνοντας στο δέρμα την ανομοιόμορφη όψη φλοιού πορτοκαλιού. Ευτυχώς, η κυτταρίτιδα είναι ακίνδυνη και χρειάζεται θεραπεία μόνο για αισθητικούς λόγους.

Ποιος κινδυνεύει να αναπτύξει κυτταρίτιδα;

Δεδομένου ότι η κυτταρίτιδα καθορίζεται κυρίως από γενετικούς παράγοντες, πολλοί άνθρωποι έχουν προδιάθεση να την αναπτύξουν. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κινδύνου.

  • Μεγαλύτερες γυναίκες. Πολλές ηλικιωμένες γυναίκες εμφανίζουν κυτταρίτιδα σε κάποιο βαθμό.
  • Πιο λεπτό δέρμα. Οι γυναίκες τείνουν να έχουν πιο λεπτό δέρμα, καθιστώντας ευκολότερη την εμφάνιση της κυτταρίτιδας σε σύγκριση με τους άνδρες.
  • Ορμόνες. Δεδομένης της προδιάθεσης για τις γυναίκες, η κυτταρίτιδα μπορεί επίσης να σχετίζεται με τις ορμόνες.
  • Βάρος. Το υπερβολικό βάρος διευκολύνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, δεδομένου ότι καθορίζεται επίσης από τη γενετική, ακόμη και οι αδύνατοι, γυμνασμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν κυτταρίτιδα.
  • Κακή διατροφή και άσκηση. Οι ανθυγιεινές συνήθειες ζωής αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη κυτταρίτιδας.

Τι είναι η μαδεροθεραπεία;

Η μαδεροθεραπεία είναι μια τεχνική μασάζ που χρησιμοποιεί ξύλινα εργαλεία για τη διάσπαση λίπους και ινωδών λωρίδων που προήλθαν από την Ασία πριν από αιώνες. Τα ξύλινα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την μαδεροθεραπεία έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη, όπως αυτά που έχουν σχήμα πλάστη ή κουδούνια. Η θεραπεία με ξύλο βασίζεται στις αρχές του βαθύ μασάζ ιστών για να ασκήσει τα οφέλη της.

Λειτουργεί η μαδεροθεραπεία για την κυτταρίτιδα;

Δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες για την θεραπεία με ξύλο για την κυτταρίτιδα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το βαθύ μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην κυτταρίτιδα. Το μασάζ μπορεί να διαλύσει τα λιποκύτταρα και τις ινώδεις ζώνες και να αυξήσει τη λεμφική παροχέτευση και τη ροή του αίματος, γεγονός που βελτιώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Μπορεί ακόμη και να υπάρχει ενεργοποίηση ινοβλαστών για να αυξηθεί η παραγωγή κολλαγόνου και να πυκνώσει το δέρμα.

Το παχύτερο δέρμα κάνει την κυτταρίτιδα λιγότερο εμφανή. Το μασάζ μπορεί να μειώσει την παραγωγή λιποκυττάρων. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ξυλοθεραπείας και του μασάζ είναι προσωρινά και απαιτούν συνεχείς θεραπείες για τη διατήρηση των επιτευχθέντων αποτελεσμάτων.

Υπάρχουν παρενέργειες στην μαδεροθεραπεία;

Πάντα συζητάτε πρώτα τις νέες θεραπείες με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλείς και κατάλληλες για εσάς. Η μαδεροθεραπεία είναι συνήθως ασφαλής εάν εκτελείται από εκπαιδευμένο επαγγελματία. Δεν πρέπει να είναι επώδυνη, αλλά μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Μερικές παρενέργειες περιλαμβάνουν:

  • Πόνο. Συνήθως σχετίζεται με έναν άπειρο θεραπευτή μασάζ που χρησιμοποιεί υπερβολική δύναμη σε ευαίσθητες περιοχές του σώματος.
  • Μώλωπες. Μερικές φορές είναι πιθανό να δείτε μώλωπες μετά από μαδεροθεραπεία.
  • Ερυθρότητα. Καθώς περισσότερο αίμα τρέχει στην επιφάνεια του δέρματος, μπορεί να παρατηρήσετε ερυθρότητα — η οποία θα είναι προσωρινή.
  • Πρήξιμο. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποιο προσωρινό πρήξιμο. Θα πρέπει να πέσει μέσα σε 24 ώρες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 Λόγοι που δημιουργούν την κυτταρίτιδα

4 σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα;

Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα με το ιδανικότερο scrub σώματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος

Ομορφιά: Η κατανόηση του τύπου του δέρματός σας θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να φροντίζετε το δέρμα σας και να επιλέγετε προϊόντα περιποίησης που είναι κατάλληλα για εσάς.

10 tips για να είστε πάντα όμορφες!

Ομορφιά: Οι καλλυντικές θεραπείες είναι γεμάτες οφέλη, και όχι μόνο για το δέρμα σας. Λειαίνουν, σφίγγουν, φωτίζουν και ενυδατώνουν, ενώ χαλαρώνετε.