Ομορφιά

Λαμπερό Χαμόγελο: Πώς να το αποκτήσεις με φυσικό τρόπο

Λαμπερό Χαμόγελο: Πώς να το αποκτήσεις με φυσικό τρόπο

Λαμπερό Χαμόγελο: Ένα υγιές χαμόγελο δεν επιτυγχάνεται πάντα μέσα σε μια νύχτα, χρειάζεται μια ποικιλία μεθόδων για τη δημιουργία και τη συντήρηση του, και εδώ είναι μερικά εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία των δοντιών σας.

Το νήμα αφαιρεί την πλάκα μεταξύ των δοντιών και από τις γραμμές των ούλων, όπου δεν μπορεί να φτάσει μια οδοντόβουρτσα. Το καθημερινό νήμα βοηθά στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών και της ουλίτιδας. Η πλάκα και το ταρτάρ συσσωρεύονται κάτω από την επιφάνεια των ούλων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει περιοδοντική νόσο, η οποία οδηγεί σε καταστροφή των οστών και απώλεια δοντιών.

Για σωστό καθαρισμό, τυλίξτε το νήμα σφιχτά γύρω από το δάχτυλό σας και τοποθετήστε το στο χώρο μεταξύ των δοντιών σας. Σύρετε απαλά πάνω-κάτω δύο έως τρεις φορές. Εάν εμφανιστεί αιμορραγία, αυτό πιθανότατα οφείλεται σε ουλίτιδα ή ασθένεια των ούλων. Όταν κάνετε νήμα καθημερινά, η αιμορραγία που σχετίζεται με ήπια έως μέτρια ουλίτιδα σταματά συνήθως μετά από περίπου δύο εβδομάδες. 

Η τακτική καθαριότητα κάθε έξι μήνες βοηθά στην προώθηση της καλής στοματικής υγείας και ενός όμορφου χαμόγελου. Όταν ο καθαρισμός σας είναι ακανόνιστος, μπορείτε να αναπτύξετε περιοδοντική νόσο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διόγκωση, υποχώρηση και αιμορραγία των ούλων. Συνδέεται επίσης με καταστάσεις υγείας όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτη, παχυσαρκία, πρόωρες γεννήσεις και άπνοια ύπνου.

Εκτός από την αφαίρεση λεκέδων και ταρτάρ από τα δόντια σας, ο οδοντίατρος σας θα ελέγξει επίσης για καταστάσεις υγείας όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και ο καρκίνος του στόματος. Επειδή πολλές συνθήκες υγείας εκδηλώνονται στο στόμα, ο οδοντίατρος σας μπορεί να σας ενημερώσει για θέματα που πρέπει να παρακολουθήσετε με το γιατρό σας.

Το κάπνισμα προκαλεί λεκέδες στα δόντια σας. Ο λεκές από τον καπνό είναι μερικές φορές ένας επιφανειακός λεκές που μπορεί να καθαριστεί, αλλά μπορεί επίσης να μουλιάσει βαθιά μέσα στο σμάλτο. Το κάπνισμα βλάπτει επίσης τα υγιή ούλα, αναγκάζοντάς τα να υποχωρήσουν και να αναπτύξουν μεγάλες τρύπες γύρω από τα δόντια. Αυτό κάνει τα δόντια να εμφανίζονται περισσότερο και δημιουργούν σκοτεινά κενά μεταξύ τους. Το κάπνισμα καθιστά επίσης πολύ δύσκολο να αντιστραφεί η ασθένεια των ούλων.

Ποτά όπως καφές, τσάι και κόκκινο κρασί είναι γνωστά για τη βαφή των δοντιών. Παρόμοια με το κάπνισμα, αυτά τα ποτά μπορούν να δημιουργήσουν έναν επιφανειακό λεκέ που μπορεί να καθαρίσει ο οδοντίατρος ή ο υγιεινός σας. Αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν εσωτερική χρώση του σμάλτου των δοντιών σας. Το πόσιμο με καλαμάκι μπορεί να μειώσει τον λεκέ στα δόντια σας και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο φθοράς των δοντιών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεπλένετε συχνά το στόμα σας με νερό, ώστε το σκοτεινό υγρό να μην κάθεται στα δόντια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ των γευμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ιωάννης Σπηλιώτης : Ένας ξεχωριστός γιατρός - άνθρωπος, εξομολογείται

Το σωστό βούρτσισμα δοντιών για ένα λαμπερό χαμόγελο

Τι είναι οι ρυτίδες στο δέρμα και πώς εμφανίζονται

Τα οφέλη του σταφυλέλαιου στην ομορφιά

Σταφυλέλαιο: Το σταφυλέλαιο εξάγεται από τους εναπομείναντες σπόρους σταφυλιών και χρησιμοποιείται ως φυσικό προϊόν ομορφιάς. Διατίθεται επίσης ως υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι του φυτικού ελαίου.

Είναι το πόσιμο κολλαγόνο το ελιξήριο της νεότητας;

Κολλαγόνο Πόσιμο: Έχετε πιθανώς ακούσει για το κολλαγόνο και πόσο σημαντικό είναι για το δέρμα σας. Αλλά η κατανάλωση περισσότερου από αυτό μεταφράζεται πραγματικά σε περισσότερο κολλαγόνο στο δέρμα σας; Ας ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία!

Όλα όσα θες να ξέρεις για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Σε όλο τον κόσμο περίπου το 60 τοις εκατό των ανδρών και το 50 τοις εκατό των γυναικών βιώνει κάποια μορφή τριχόπτωσης. Η πρώτη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε το 1939 στην Ιαπωνία με μονές τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής.

Τρόποι για να δυναμώσετε τα νύχια σας

Νύχια: Είναι η μόδα που μας έχει παρασύρει, με αποτέλεσμα πολλές από εμάς να προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα νύχια μας περισσότερο από ποτέ.

Οι αιτίες που λεπταίνουν το δέρμα σας

Λέπτυνση επιδερμίδας: Το δέρμα γίνεται λεπτότερο καθώς ένα άτομο γερνά, ή ως αποτέλεσμα ηλιακής βλάβης, φαρμάκων ή παραγόντων του τρόπου ζωής.

Πυκνά φρύδια: 3 hacks που λειτουργούν πραγματικά

Φρύδια: Το 2020 ήταν αναμφισβήτητα μια ...ενδιαφέρουσα χρονιά, που μας έκανε να ξοδέψουμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να παχύνουμε τα φρύδια μας.