Ομορφιά

Λάδι Καρύδας : Φροντίστε την υγεία του στόματος σας

Λάδι Καρύδας : Φροντίστε την υγεία του στόματος σας

Λάδι Καρύδας : Το λάδι καρύδας διατίθεται σε παντοπωλεία και στο διαδίκτυο και οι άνθρωποι δεν χρειάζονται επιπλέον συστατικά.

Το λάδι καρύδας είναι εύκολο να ενταχθεί σε μια τακτική ρουτίνα στοματικής υγείας. Το λάδι καρύδας διατίθεται σε παντοπωλεία και στο διαδίκτυο και οι άνθρωποι δεν χρειάζονται επιπλέον συστατικά. Σε αυτό το άρθρο, μάθετε τι είναι το τράβηγμα λαδιού, πώς να κάνετε τράβηγμα λαδιού με λάδι καρύδας και για τα πιθανά οφέλη και κινδύνους.

Τα οφέλη από το λάδι περιλαμβάνει τη θανάτωση επιβλαβών βακτηρίων στο στόμα και την πρόληψη κοιλοτήτων
  • Το  λάδι είναι μια ρουτίνα στοματικής υγείας που περιλαμβάνει λάδι στο στόμα με παρόμοιο τρόπο με το στοματικό διάλυμα, αλλά για πολύ πιο εκτεταμένη περίοδο.
  • Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικά απορροφήσιμο λάδι με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της φλεγμονής και τουκαταπολέμηση επιβλαβών βακτηρίων. Είναι επίσης βρώσιμο, επομένως έχει λίγους κινδύνους για από του στόματος χρήση.
  • Οι περισσότεροι υποστηρικτές του τράβηγμα λαδιού προτείνουν να σπρώξετε μια κουταλιά της σούπας λάδι στο στόμα για 15-20 λεπτά για να μειώσετε τα επιβλαβή βακτήρια στο στόμα και στα δόντια.

Σκοτώνοντας επιβλαβή βακτήρια στο στόμα

  • Το στόμα περιέχει εκατοντάδες βακτήρια, μερικά από τα οποία είναι επιβλαβή και μπορεί να οδηγήσουν σε φθορά των δοντιών, κακή αναπνοή και ασθένεια των ούλων .
  • Σύμφωνα με ένα Μελέτη 2016 Σε 60 συμμετέχοντες, το τράβηγμα λαδιού μπορεί να μειώσει τον αριθμό των βακτηρίων που βρίσκονται στο σάλιο και μπορεί να βοηθήσει στη σωστή στοματική υγιεινή. Οι συγγραφείς δήλωσαν ότι το λάδι καρύδας ήταν μια ασφαλής εναλλακτική λύση έναντι της χλωρεξιδίνης, η οποία είναι ένα συστατικό σε ορισμένα στοματικά διαλύματα.

Μείωση της κακής αναπνοής

  • Η κακή αναπνοή γενικά οφείλεται σε κακή στοματική υγιεινή, επίστρωση γλώσσας, λοίμωξη ή ασθένεια των ούλων ως αποτέλεσμα συσσώρευσης βακτηρίων.
  • Σύμφωνα με ένα Μελέτη 2011, το τράβηγμα λαδιού μπορεί να είναι μια αποτελεσματική φυσική εναλλακτική λύση για την κακή αναπνοή και μπορεί να λειτουργήσει καθώς και παραδοσιακή θεραπεία με χλωρεξιδίνη.

Πρόληψη κοιλοτήτων

  • Οι κοιλότητες προέρχονται από την τερηδόνα ως αποτέλεσμα του συσσώρευση βακτηρίων, κακή στοματική υγιεινή και κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης.
  • Η πλάκα μπορεί επίσης να προκαλέσει κοιλότητες σχηματίζοντας μια επικάλυψη βακτηρίων, σάλιο και σωματιδίων τροφίμων στα δόντια που μπορούν να βλάψουν το σμάλτο.

Ακολουθεί βίντεο για το λάδι Καρύδας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξηροστομία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Ροδάκινα : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Αναιμία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα