Ομορφιά

Λάδι Γαρύφαλλου : Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τον πονόδοντο

Λάδι Γαρύφαλλου : Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τον πονόδοντο

Λάδι Γαρύφαλλου : Η ευγενόλη, μια χημική ουσία που βρίσκεται στα γαρίφαλα, χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική από τον 19ο αιώνα. Γι αυτό τον λόγο τα γαρίφαλα και το γαρίφαλο έχουν χρησιμοποιηθεί εγχώρια θεραπεία για πονόδοντο.

Το γαρίφαλο περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται ευγενόλη. Το 1837, η ευγενόλη και το οξείδιο του μαγνησίου συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα υλικό πλήρωσης. Αργότερα, το οξείδιο του ψευδαργύρου αντικατέστησε το οξείδιο του μαγνησίου για να δημιουργήσει ZOE (οξείδιο ψευδαργύρου ευγενόλη), το οποίο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως ως προσωρινό τσιμέντο πλήρωσης.

Από τον 19ο αιώνα, η ευγενόλη αποτελεί ένα από τα πολλά συστατικά αιθέριου ελαίου που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του ριζικού σωλήνα, την περιοδοντική θεραπεία και τη θεραπεία αποστημάτων.

  • Το γαρίφαλο περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται ευγενόλη, η οποία δρα ως αναισθητικό και αντιβακτηριακό παράγοντα. Το γαρίφαλο είναι αντιφλεγμονώδες και αντιμυκητιασικό.
  • Διατίθεται από πολλά σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής ή μπορεί να είναι αγοράστηκε στο διαδίκτυο . Έχει έντονη, ζεστή και πικάντικη γεύση.
  • Για να το χρησιμοποιήσετε για πονόδοντο, βυθίστε ένα καθαρό χαρτομάντιλο, μπατονέτα, ή βαμβάκι στο λάδι και σκουπίστε το πάνω από τα ούλα στο σημείο του πόνου.
  • Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ολόκληρα γαρίφαλα. Απλά τοποθετήστε τα στην πληγείσα περιοχή για αρκετά λεπτά κάθε φορά.

Πόσο αποτελεσματικό είναι
  • Το λάδι γαρίφαλου εφαρμόζεται εδώ και πολύ καιρό απευθείας στα ούλα για να διευκολύνει τον πονόδοντο. Υπάρχει απόδειξη ότι η ευγενόλη στο γαρίφαλο είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση πολλών γνωστών στοματικών βακτηρίων. Τα φάρμακα που περιέχουν ευγενόλη χρησιμοποιούνται ευρέως στην οδοντιατρική.
  • Μερικές έρευνες δείχνουν ότι το γαρίφαλο μπορεί να μειώσει τον πόνο της εισαγωγής της βελόνας στην οδοντιατρική. Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά πριν αυτό είναι πειστικό.
  • Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) αξιολογεί την αποτελεσματικότητα ορισμένων θεραπειών με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία. Πρόσφατα υποβάθμισε την ταξινόμηση του λαδιού γαρίφαλου.
  • Το FDA πιστεύει τώρα ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό για τον πονόδοντο και ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Ακολουθεί βίντεο με συνταγή για να σταματήσει ο πονόδοντος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασίλης Κικίλιας : Συνάντησε την επίτροπο υγείας και ασφάλειας τροφίμων

Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα από την AstraZeneca

'Eκθεση στον ήλιο : Χρήσιμες συμβουλές για να προστατευτείτε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα