Ομορφιά

Καρπούζι : Λόγοι για να το καταναλώνετε

Καρπούζι : Λόγοι για να το καταναλώνετε

Καρπούζι : Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, συμπεριλαμβανομένων των β-καροτενίων και του λυκοπενίου

Το καρπούζι είναι ένα νόστιμο και δροσιστικό φρούτο που είναι επίσης καλό για εσάς. Περιέχει μόνο 46 θερμίδες ανά φλιτζάνι αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α και πολλές υγιείς φυτικές ενώσεις. Εδώ είναι τα κορυφαία οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση καρπουζιού.

Σας βοηθά στην ενυδάτωση
  • Το πόσιμο νερό είναι ένας σημαντικός τρόπος για να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο.
  • Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει. Είναι ενδιαφέρον ότι το καρπούζι είναι 92% νερό .
  • Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα φρούτα και τα λαχανικά σας βοηθούν να αισθάνεστε γεμάτοι.
  • Ο συνδυασμός νερού και φυτικών ινών σημαίνει ότι τρώτε έναν καλό όγκο τροφής χωρίς πολλές θερμίδες.
  • Το καρπούζι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, συμπεριλαμβανομένων των β-καροτενίων και του λυκοπενίου. Επιπλέον, έχει κιτρουλλίνη, ένα σημαντικό αμινοξύ.

Ακολουθεί μια επισκόπηση των πιο σημαντικών αντιοξειδωτικών του καρπουζιού:

Βιταμίνη C

  • Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.

Καροτενοειδή

  • Τα καροτενοειδή είναι μια κατηγορία φυτικών ενώσεων που περιλαμβάνουν άλφα-καροτένιο και βήτα-καροτένιο, τις οποίες το σώμα σας μετατρέπει σε βιταμίνη Α.

Λυκοπένιο

  • Το λυκοπένιο είναι ένας τύπος καροτενοειδούς που δεν μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό δίνει ένα κόκκινο χρώμα σε φυτικά τρόφιμα όπως οι ντομάτες και το καρπούζι και συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία.

Κουκουρβιτακίνη Ε

  • Το Cucurbitacin E είναι μια φυτική ένωση με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Το πικρό πεπόνι, συγγενές του καρπουζιού, περιέχει ακόμη περισσότερη κουκουρβιτακίνη Ε.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

  • Πολλά θρεπτικά συστατικά στο καρπούζι έχουν συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία της καρδιάς.
  • Μελέτες δείχνουν ότι το λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης στη χοληστερόλη.
  •  Μελέτες σε παχύσαρκες, μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και φινλανδούς άνδρες, το λυκοπένιο μπορεί επίσης να μειώσει την ακαμψία και το πάχος των αρτηριακών τοιχωμάτων .

Ακολουθεί βίντεο με τα οφέλη του καρπουζιού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων "ασπίδα" για την υπέρταση

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το νεκρό δέρμα;

Νεκρό δέρμα: Η απολέπιση σώματος είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να αποκτήσετε απαλό, λείο και λαμπερό δέρμα. Εντάξτε το στην εβδομαδιαία ρουτίνα φροντίδας σας και παρατηρήστε τη διαφορά!

Τροφές για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Τα εσπεριδοειδή, ιδιαίτερα τα πορτοκάλια, μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της κυτταρίτιδας παρέχοντας βιταμίνη C. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και στην αναδόμηση και αποκατάσταση του δέρματος από μέσα.