Διατροφή

Ιχθυέλαιο: Πώς βοηθά στην ανάπτυξη και το πάχος της τρίχας

Ιχθυέλαιο: Πώς βοηθά στην ανάπτυξη και το πάχος της τρίχας

Ιχθυέλαιο: Το ιχθυέλαιο περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα ωμέγα-3 μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των μαλλιών, ειδικά για άτομα με τριχόπτωση. Ωστόσο, τα στοιχεία γι’ αυτό είναι προς το παρόν περιορισμένα.

Ένα άτομο μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη ιχθυελαίου αλλάζοντας τη διατροφή του ή παίρνοντας συμπληρώματα. Διατίθενται επίσης συμπληρώματα ωμέγα-3.

Αξίζει να θυμάστε ότι το περιεχόμενο και η ποιότητα των συμπληρωμάτων μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό και η επισήμανσή τους δεν είναι πάντα ακριβής. Όποιος ενδιαφέρεται για ένα συμπλήρωμα θα πρέπει να ερευνήσει αξιόπιστες μάρκες και να εξετάσει το ενδεχόμενο να συμβουλευτεί έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν πραγματοποιήσει μια αγορά.

Τι είναι το ιχθυέλαιο;

Το ιχθυέλαιο προέρχεται από διάφορα είδη λιπαρών ψαριών, όπως ρέγγα, τόνο και σκουμπρί. Διατίθεται επίσης ως συμπλήρωμα, είτε ως υγρό είτε σε κάψουλες.

Το ιχθυέλαιο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3, απαραίτητα λιπαρά οξέα που ο οργανισμός δεν μπορεί να κάνει για τον εαυτό του. Δύο από τους πιο γνωστούς τύπους ωμέγα-3 είναι το docosahexaenoic acid (DHA) και το eicosapentaenoic acid (EPA).

Οι εταιρείες μπορούν να παράγουν ιχθυέλαιο από κάθε τύπο λιπαρού ψαριού, έτσι διαφορετικά προϊόντα περιέχουν διαφορετικούς τύπους και ποσότητες ωμέγα-3. Μερικοί μπορεί να έχουν λίγο ή καθόλου DHA ή EPA.

Είναι καλό για την τριχόπτωση;

Οι περισσότερες έρευνες για το ιχθυέλαιο έχουν διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στην τριχόπτωση. Ενώ αυτές οι μελέτες ήταν μικρές, τα αποτελέσματά τους υποδηλώνουν ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το λάδι μπορεί να έχει αυτό το αποτέλεσμα προκαλώντας τα μαλλιά να εισέλθουν στη φάση ανάπτυξης ή να παραμείνουν εκεί για περισσότερο.

Η τρίχα αναπτύσσεται σε τέσσερα στάδια: αναγενή, catogen, telogen και exogen, και το στάδιο του anagen είναι όταν συμβαίνει ανάπτυξη. Μια μελέτη του 2018 σε ζώα διαπίστωσε ότι το ζυμωμένο λάδι σκουμπριού αύξησε το χρόνο που αφιέρωσαν τα μαλλιά στη φάση της αναγέννησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το εύρημα μπορεί να μην ισχύει για τους ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι χρειάζονται τα λιπαρά μαλλιά

Ελαφρύνετε φυσικά τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας χυμό από λεμόνι

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για τις βλεφαρίδες σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να μαγειρέψετε νόστιμα με ελιές;

Αυτή η μεγάλη ελιά από την Ισπανία, είναι γνωστή ως «ισπανική βασίλισσα». Είναι μια κοκκινωπή ελιά που αποκτά μαύρο-μπλε χρώμα μετά την επεξεργασία της. Είναι μια επιτραπέζια ελιά, με πλούσια σύσταση και σαρκώδη γεύση.

Ποια διατροφή μειώνει το ροχαλητό;

Η αποφρακτική υπνική άπνοια είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει όταν κάποιος ροχαλίζει και διακόπτεται η αναπνοή του την ώρα που κοιμάται.