Τι λέει η επιστήμη
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός του αγγουριού μπορεί να μειώσει το πρήξιμο, καταπραΰνει το κατεστραμμένο δέρμα, και διεγείρει αντιοξειδωτική .
  • Το δροσιστικό αποτέλεσμα του χυμού αγγουριού μπορεί επίσης να βοηθήσει να δώσει στο δέρμα μια αναζωογονητική εμφάνιση και αίσθηση. Τα αγγούρια είναι πλούσια σεβιταμίνη C και φολικό οξύ. Η βιταμίνη C μπορεί να “ξυπνήσει το δέρμα” και να διεγείρει νέα ανάπτυξη των κυττάρων, ενώ το φολικό οξύ διεγείρει αντιοξειδωτικά που βοηθούν το δέρμα σας να καταπολεμήσει τις περιβαλλοντικές τοξίνες που μπορούν να κάνουν τα μάτια να φαίνονται πρησμένα ή κουρασμένα.

  • Δεδομένου ότι το αγγούρι έχει ένα τέτοιο υψηλός περιεκτικότητα σε νερό, μπορεί επίσης να ενυδατώσει την περιοχή κάτω από τα μάτια όταν χρησιμοποιείται ως θεραπεία. Μία κλινική δοκιμή υποδεικνύεται ότι ο χυμός αγγουριού θα ήταν ένα αποτελεσματικό συστατικό σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη των ρυτίδων, επειδή βοηθά στην αποκατάσταση της φυσικής ελαστικότητας του δέρματος.
  • Πολλά από αυτά τα στοιχεία βασίζονται σε όσα γνωρίζουμε για το περιεχόμενο του αγγουριού και το γεγονός ότι οι άνθρωποι στηρίζονται σε αυτό για αιώνες ως τρόπος για να θεραπεύσει και να ενυδατώσει το δέρμα κάτω από τα μάτια. Προς το παρόν δεν έχουμε κλινικές δοκιμές που μετρούν τον τρόπο με τον οποίο οι φέτες αγγουριού μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα γύρω από τα μάτια σας. Υπάρχουν πολλές αιτίες φλεγμονής και κύκλων κάτω από τα μάτια και είναι πιθανό ότι ορισμένα άτομα θα ανταποκριθούν καλύτερα σε αυτήν τη θεραπεία από άλλα.