Fitness

Γυμναστική Αποτέλεσμα: Οι υψηλές προσδοκίες πιθανόν να οδηγούν σε σαμποτάρισμα της προσπάθειας

Γυμναστική Αποτέλεσμα: Οι υψηλές προσδοκίες πιθανόν να οδηγούν σε σαμποτάρισμα της προσπάθειας

Μη βιάζεστε. Δεν έχετε προπονηθεί για πολύ καιρό και το σώμα σας χρειάζεται χρόνο και σταδιακή προσπάθεια.

Γυμναστική Αποτέλεσμα: Είτε ξεκινάμε για πρώτη φορά είτε επιστρέφουμε μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, έχουμε αναμφισβήτητα υψηλές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της άσκησης. Εντούτοις, μπορεί να πέσουμε θύματα διάφορων συνηθισμένων λαθών και στο τέλος να βρεθούμε να σαμποτάρουμε την ίδια μας την προσπάθεια.

Ποια λάθη μπορεί να κάνουμε στη γυμναστική και πώς να τα αποφύγουμε

Υπερβολική προπόνηση

Το πρόβλημα:  Ένας σημαντικός αριθμός τραυματισμών προκαλείται από υπερβολική προσπάθεια και πίεση. Η λύση: Μη βιάζεστε. Δεν έχετε προπονηθεί για πολύ καιρό και το σώμα σας χρειάζεται χρόνο και σταδιακή προσπάθεια.

Έλλειψη εμπειρίας

Το πρόβλημα: Η έλλειψη εμπειρίας σε κάθε δραστηριότητα μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά της και να αποδειχθεί μέχρι και επικίνδυνη. Η λύση: Διαβάστε πριν ξεκινήσετε, συμβουλευτείτε έναν γυμναστή. Κανείς δεν θα σας επικρίνει.

Αναβλητικότητα

Το πρόβλημα: «Θα ξεκινήσω αύριο» είναι μια συνηθισμένη φράση για αρχάριους, που αναβάλλουν την αρχή μέχρι να έρθει η «σωστή στιγμή». Η λύση: Το αντίδοτο στην αναβλητικότητα είναι απλά να το κάνουμε τώρα. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη μέρα, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Βαρεμάρα

Το πρόβλημα: Τα πρώτα 3 λεπτά νιώθουμε ότι διαρκούν για μία ώρα. Δεν έχουμε ιδέα πώς θα αντέξουμε ακόμα και 30 λεπτά. Η λύση: Αν επιλέξετε μια δραστηριότητα, κατά την οποία διασκεδάζετε, θα είναι πιθανότερο να εμμείνετε σε αυτή. Μια άλλη επιλογή είναι να γυμνάζεστε με έναν φίλο.

Γυμναστική χωρίς πρόγραμμα

Το πρόβλημα: Καταφέρνετε να φτάσετε μέχρι το γυμναστήριο, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε και κάπως έτσι χάνετε την «μπάλα. Η λύση: Προγραμματίστε από πριν τι θα κάνετε στο γυμναστήριο. Είναι σημαντικό να θέτετε στόχους.

Έλλειψη συνέπειας

Το πρόβλημα: Γυμναστήκαμε μία φορά και νομίζουμε ότι έχουμε άμεσα αποτελέσματα, όπως απώλεια βάρους. Η λύση: Η άσκηση πού και πού δεν είναι κακή ιδέα, αλλά μόνο η συνέπεια θα φέρει αποτελέσματα.

Ταλαιπωρία

Το πρόβλημα: Επιλέγουμε συνθήκες που μας δυσκολεύουν και έτσι τείνουμε από μόνοι μας να αποφεύγουμε να ασκηθούμε. Η λύση: Βεβαιωθείτε ότι διαλέγετε συνθήκες (γυμναστήριο, γυμναστή, είδος δραστηριότητας) με τα οποία να είστε άνετα.

Δικαιολογίες

Το πρόβλημα: Είμαι πολύ κουρασμένος/η, δεν έχω χρόνο και τόσες άλλες δικαιολογίες. Η λύση: Προσπαθήστε να εξαλείψετε κάθε περιθώριο για ακύρωση λόγω ανόητων δικαιολογιών. Εσείς ξέρετε τον εαυτό σας καλύτερα από τον καθένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αθλητικές κακώσεις: Τι να προσέχουμε ανάλογα με το άθλημα που προτιμούμε

Εξασκείστε σώμα και νου

Γυμναστική συχνότητα υγεία: Πότε η άσκηση μας κάνει επιρρεπείς στις ιώσεις

Το πότε και το τι τρώμε μετά την άσκηση παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο

Η ικανότητα του οργανισμού μας να ξαναχτίσει γλυκογόνο και πρωτεΐνη ενδυναμώνεται μετά την άσκηση. Γι’ αυτόν τον λόγο, συστήνεται να καταναλώνουμε έναν συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεΐνης όσο πιο σύντομα μπορούμε μετά την άσκηση.

Οφέλη της αερόβιας άσκησης

Ακούστε το σώμα σας: Πρέπει να ακούτε το σώμα σας για να αποφύγετε τον τραυματισμό. Αυτό σημαίνει ότι πιέζεστε, όσο το σώμα σας μπορεί να το αντέξει και ξεκουράζεστε όταν νιώσετε την κόπωση.

Ανακούφιση από την ορθοστασία της δουλειάς

Ορθοστασία στην εργασία: Πως μπορεί η άσκηση να βοηθήσει όσους κουράζονται από την ορθοστασία στην εργασία; Δείτε ποιες ασκήσεις της γυμναστικής θα βοηθήσουν. Εργάζεσαι και αυτό απαιτεί ορθοστασία; Η πολύωρη ορθοστασία επιβαρύνει καθημερινά τη μέση σου. Χρειάζεται σίγουρα να κάνεις διατάσεις, καθώς: αυξάνουν το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, μειώνουν τον κίνδυνο για πτώσεις και τραυματισμούς, […]

Πως να είσαι γεμάτος ενέργεια το πρωί

Τόνωση ενέργειας: Κάποιες από τις ασκήσεις της yoga θα σας βοηθήσουν να είστε γεμάτος ενέργεια κατά το πρωινό σας ξύπνημα. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ξυπνήσουν κάθε πρωί. Αισθάνονται το σώμα τους βαρύ, ενώ δεν έχουν καμία διάθεση να σηκωθούν από το κρεβάτι τους. Τους λείπει η ενέργεια. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει με κάποιες ασκήσεις […]

Γιόγκα για αντιμετώπιση της αϋπνίας

Αϋπνία πως αντιμετωπίζεται: Αν κάποιος δυσκολεύεται να κοιμηθεί, μπορεί να βρει τη λύση μέσω της γιόγκα. Αν κάνει κάποιες ασκήσεις, τότε θα κοιμάται πολύ πιο εύκολα. Αν κάποιος δυσκολεύεται να κοιμηθεί, μπορεί να βρει τη λύση αν ανακαλύψει τα οφέλη της γιόγκα. Πρέπει να κάνει κάποιες ασκήσεις δύο ώρες πριν κοιμηθεί και τότε θα κοιμάται […]

Η καύση θερμίδων δεν θέλει κόπο αλλά... τρόπο!

Θερμίδες Σάκχαρο: Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι μπορούμε και να κάψουμε μερικές έξτρα θερμίδες απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό ζεστό αφρόλουτρο και να κατεβάσουμε τα επίπεδα του σακχάρου μας! Σύμφωνα με τον Δρ Στιβ Φώκνερ από το Πανεπιστήμιο Λάφμπορο της Αγγλίας, το ζεστό νερό επιδρά ευεργετικά στο σώμα, παρέχοντας οφέλη […]

Πότε το τρέξιμο ωφελεί στην ανάπτυξη μυών

Το τρέξιμο μπορεί να χτίσει ή να αφαιρέσει μύες, κάτι που εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκεια του τρεξίματός σας. Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 12 ερασιτέχνες αλλά εκπαιδευμένοι φοιτητές ολοκλήρωσαν ένα πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (HIIT) που περιελάμβανε τέσσερα σετ τρεξίματος με τη σχεδόν μέγιστη δυνατότητα για 4 λεπτά, ακολουθούμενα από […]