Ενδιαφέροντα

Ποια “διάρκεια ζωής” ενδείκνυται για τα εσώρουχα και τις κάλτσες;

Ποια “διάρκεια ζωής” ενδείκνυται για τα εσώρουχα και τις κάλτσες;

Εσώρουχα. Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές ποια είναι διάρκεια ζωής τους. Απλά όμως άφησες την απορία να περάσει από το μυαλό, χωρίς να την ψάξεις περαιτέρω ή να ρωτήσεις κάποιον ειδικό. Επίσης σίγουρα, θα θεώρησες ότι και με τα εσώρουχα μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο όπως με τις κάλτσες που τις φοράς ακόμα και αν έχουν μία μικρή τρύπα. Φθορά με τη φθορά, καιρό με τον καιρό θα αποφασίσεις τελικά να αγοράσεις νέα εσώρουχα και καινούρια σουτιέν και θα πετάξεις τα παλιά.

Πόσο σωστή κίνηση είναι όμως αυτή; Και τελικά όταν μιλώντας για γυναικείο εσώρουχο αναφερόμαστε στο σουτιέν που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία, πόσο έξυπνο είναι να το φοράμε ενώ δεν είναι πλέον κατάλληλο για το στήθος;

Η προφανής απάντηση είναι καθόλου και επειδή η υπόθεση «χρόνος διάρκειας ζωής του σουτιέν» έχει απασχολήσει πολλούς ειδικούς στο παρελθόν, μία ακόμα ομάδα ήρθε για να επιβεβαιώσει το αυτονόητο. Ότι δηλαδή το σουτιέν πρέπει να αντικαθίσταται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα μάλιστα με την Blue Gard που δημιούργησε τις κάλτσες που υποτίθεται ότι διαρκούν για πάντα χωρίς να χαλάσουν, οι γυναίκες πρέπει να αντικαθιστούν τα σουτιέν τους κάθε 6 με 8 μήνες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σουτιέν χάνουν το σχήμα τους από τις πλύσεις στο πλυντήριο και έτσι η ελαστικότητά τους δεν διαρκεί για περισσότερο από μισό χρόνο. Όπως συμβουλεύουν μάλιστα ο μόνος τρόπος για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους είναι να τα πλένουμε στο χέρι και με κρύο νερό.

Ωστόσο αντί να περιμένουμε να περάσουν 6 μήνες για να τα πετάξουμε, το πιο σωστό θα ήταν κάθε φορά που τα βάζουμε να ελέγχουμε αν στέκονται σωστά στο στήθος. Τέλος, όπως και με τα σουτιέν, τα εσώρουχα σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει και αυτά να αντικαθίστανται κάθε έξι μήνες, ενώ οι κάλτσες κάθε ένα χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φιλάνθρωπο ζευγάρι στην Καλιφόρνια βοηθά άγνωστους γονείς με απίστευτο τρόπο εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία έφερε αύξηση του ενδιαφέροντος για τις σχολές δημόσιας υγείας, ειδικά της επιδημιολογίας.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κρίση του νερού κατά μήκος των συνόρων Καλιφόρνια-Όρεγκον πήγε από τρομερή σε καταστροφική αυτή την εβδομάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντεμπ Χάλαντ και ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλακ είπε στους δημοσιογράφους στις 13 Μαΐου 2021 ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πυρκαγιάς τους προειδοποίησαν να προετοιμαστούν για μια εξαιρετικά ενεργή χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας κοντά στους πληττόμενους της πανδημίας covid με ομιλία του στην τηλεόραση

Η κυβέρνηση βασίζεται σε μια τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού, αλλά έχει μείνει πίσω στον στόχο της να δώσει εμβόλια σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από 38,2 εκατομμύρια ανθρώπους, εν μέσω ελλείψεων και δυσλειτουργιών στο σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η προπαγάνδα κατά των εμβολίων ξεκίνησε από σχέδιο σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011.

Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι εκστρατείες κατά των εμβολίων που διαδίδουν παραπληροφόρηση θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα δυσπιστίας στην ιατρική και να προωθήσουν τον σκεπτικισμό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη αποδοχή της ανοσοποίησης και αύξηση των ασθενειών

Η μείωση του πληθυσμού της Καλιφόρνιας είναι σε μεγάλο βαθμό συνάρτηση της πανδημίας

"Η προσθήκη των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 του 2020, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της μετανάστευσης κατά το παρελθόν έτος, οδήγησαν στην αλλαγή του πληθυσμού σε ετήσια απώλεια."

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Στην περίφημη ενημέρωση της 25ης Φεβρουαρίου 2020, η Μεσονιέρ είχε πει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για πιθανή πανδημία, ενώ άλλοι αξιωματούχοι συνέχισαν να δηλώνουν ότι η άμεση απειλή για το κοινό παρέμενε χαμηλή.

Πρωτιά στην υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ η Κοζάνη

Με αφορμή τη χιονόπτωση στην Αθήνα και τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της ζημιάς που υπέστησαν τα δίκτυα μέσης τάσης από τα σπασμένα δένδρα, ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος τονίζει ότι η υπογειοποίηση των δικτύων εξ αιτίας των πεπερασμένων οικονομικών δυνατοτήτων των δήμων αλλά και του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά χρειάζεται χρόνος και σταθερή περιοδικότητα στην εκτέλεση του έργου.

Η Τσεχία συζητεί το θέμα αποζημίωσης γυναικών Ρομά που υπέστησαν αναγκαστική στείρωση

Άλλες υποθέσεις αναγκαστικής στείρωσης έχουν προκύψει στην Ουγγαρία, την Ελβετία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, συχνά στο πλαίσιο καταπιεστικών πολιτικών που στοχοποιούσαν κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, δήλωσε η Μιάτοβιτς