Ενδιαφέροντα

Δείτε πως θα είναι ο κόσμος το 2069

Δείτε πως θα είναι ο κόσμος το 2069

Υποβρύχιες λεωφόροι, αθλήματα με ηλεκτρικά πατίνια ισορροπίας, μαζική εκτύπωση ανθρώπινων οργάνων, εμφυτεύματα για να παρακολουθούν την υγεία μας και σπίτια που καθαρίζονται μόνα τους, θα είναι μόνο ορισμένα από τα βασικά στοιχεία της καθημερινής ζωής σε 50 χρόνια.

Υποβρύχιες λεωφόροι, αθλήματα με ηλεκτρικά πατίνια ισορροπίας, μαζική εκτύπωση ανθρώπινων οργάνων, εμφυτεύματα για να παρακολουθούν την υγεία μας και σπίτια που καθαρίζονται μόνα τους, θα είναι μόνο ορισμένα από τα βασικά στοιχεία της καθημερινής ζωής σε 50 χρόνια.Οι προβλέψεις περιλαμβάνονται σε έκθεση μίας ομάδας ερευνητών πανεπιστημίου. Η έκθεση υποστηρίζει ότι μέχρι το 2069 οι μεταφορές, η υγεία, η διατροφή, τα αθλήματα και η ψυχαγωγία θα έχουν αλλάξει δραματικά.  

Οι βασικές προβλέψεις της έρευνας:

• Υποβρύχιες λεωφόροι που θα μεταφέρουν επιβάτες από την Βρετανία στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές σε λιγότερο από μία ώρα.

• Ιπτάμενα ταξί και λεωφορεία σε αστικές περιοχές προκειμένου να περιοριστούν τα μποτιλιαρίσματα.

• Διαστημικοί πύραυλοι θα κινούνται σε ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να μειώνεται κατακόρυφα ο χρόνος του ταξιδιού. Για παράδειγμα το ταξίδι μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης μπορεί να γίνεται μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

• Υπόγειοι ουρανοξύστες με στόχο να αντέχουν τους σεισμούς

• Αυτοκαθαριζόμενα σπίτια που με το πάτημα ενός κουμπιού θα αναλαμβάνουν την καθαριότητα όταν φεύγει κάποιος από το σπίτι ή όταν κοιμάται.

• Ξενοδοχεία για διακοπές στο διάστημα, τα οποία θα περιστρέφονται γύρω από την Σελήνη ή άλλους πλανήτες και θα δημιουργούν την δική τους βαρύτητα.

• Τρισδιάστατη εκτύπωση ανθρώπινων οργάνων που θα επιστρέψει την μεταμόσχευση σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας ή για την παροχή νέων σωματικών ικανοτήτων όπως νυχτερινή όραση.

•Μπιφτέκια από έντομα που αναμένεται να γίνουν μία από τις κύριες πηγές πρωτεϊνών για τους ανθρώπους.

• Εμφυτεύματα στο σώμα που θα παρακολουθούν την υγεία και τις ανάγκες μας και θα μεταφράζουν οποιαδήποτε γλώσσα.

• Αθλητικοί αγώνες με ηλεκτρικά πατίνια

• Διαδραστικές ταινίες όπου θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε μέσω εικονικής πραγματικότητας. Θα διαθέτουμε ειδικά κουστούμια που θα δίνουν την αίσθηση της αφής και θα διεγείρουν και τις 5 αισθήσεις μας προκειμένου να αισθανόμαστε την ταινία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε δύο μαχητές του ISIS

Στις φλόγες για 9η μέρα η Εύβοια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φιλάνθρωπο ζευγάρι στην Καλιφόρνια βοηθά άγνωστους γονείς με απίστευτο τρόπο εν μέσω πανδημίας

 Η Κρύσταλ είπε: «Ελπίζουμε απλώς ότι κάποιος που είδε το βίντεο να εμπνεύστηκε να κάνει κάτι καλό για τον γείτονά του ή για έναν συνάδελφό του, έτσι ώστε ελπίζουμε να έχουμε όλοι μια καλύτερη μέρα.

Η πανδημία έφερε αύξηση του ενδιαφέροντος για τις σχολές δημόσιας υγείας, ειδικά της επιδημιολογίας.

Ο Collin Catalfamo είναι μεταπτυχιακός φοιτητής δευτέρου έτους, έχοντας διδακτορικό στην επιδημιολογία. Είπε ότι το σχολείο κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας του έδωσε ανεκτίμητη εμπειρία στον πραγματικό κόσμο.

Η κρίση του νερού κατά μήκος των συνόρων Καλιφόρνια-Όρεγκον πήγε από τρομερή σε καταστροφική αυτή την εβδομάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντεμπ Χάλαντ και ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλακ είπε στους δημοσιογράφους στις 13 Μαΐου 2021 ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πυρκαγιάς τους προειδοποίησαν να προετοιμαστούν για μια εξαιρετικά ενεργή χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας κοντά στους πληττόμενους της πανδημίας covid με ομιλία του στην τηλεόραση

Η κυβέρνηση βασίζεται σε μια τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού, αλλά έχει μείνει πίσω στον στόχο της να δώσει εμβόλια σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από 38,2 εκατομμύρια ανθρώπους, εν μέσω ελλείψεων και δυσλειτουργιών στο σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η προπαγάνδα κατά των εμβολίων ξεκίνησε από σχέδιο σύλληψης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011.

Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι εκστρατείες κατά των εμβολίων που διαδίδουν παραπληροφόρηση θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα δυσπιστίας στην ιατρική και να προωθήσουν τον σκεπτικισμό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη αποδοχή της ανοσοποίησης και αύξηση των ασθενειών

Η μείωση του πληθυσμού της Καλιφόρνιας είναι σε μεγάλο βαθμό συνάρτηση της πανδημίας

"Η προσθήκη των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 του 2020, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της μετανάστευσης κατά το παρελθόν έτος, οδήγησαν στην αλλαγή του πληθυσμού σε ετήσια απώλεια."

Η Nancy Messonnier των CDC, η οποία προειδοποίησε ότι ο κορωνοϊός θα προκαλούσε «σοβαρή» διαταραχή, παραιτείται

Στην περίφημη ενημέρωση της 25ης Φεβρουαρίου 2020, η Μεσονιέρ είχε πει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για πιθανή πανδημία, ενώ άλλοι αξιωματούχοι συνέχισαν να δηλώνουν ότι η άμεση απειλή για το κοινό παρέμενε χαμηλή.