Ειδήσεις Φαρμακοποιών

Δωρεά ΦΣΘ: Φορητού αναπνευστήρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Δωρεά ΦΣΘ: Φορητού αναπνευστήρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Δωρεά ΦΣΘ: Φορητού αναπνευστήρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου για την αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19 και όχι μόνο, δώρισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, ο ΦΣΘ προχώρησε στην αγορά και κατόπιν στη δωρεά του συγκεκριμένου μηχανήματος το οποίο θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας Α.Π.Θ. του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο είναι και νοσοκομείο νοσηλείας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19.

Το μηχάνημα παρέδωσαν σήμερα ο Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Γιώργος Κιοσές και ο Ταμίας του Συλλόγου Μιχάλης Ζαννέτος στον Διευθυντή της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ΑΠΘ, Καθηγητή Πνευμονολογίας-Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ, Ιωάννη Κιουμή. «Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τα μέλη του στέκονται αρωγοί στο δύσκολο έργο γιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Οι φαρμακοποιοί παραμένουν στο πλευρό των πολιτών και της Πολιτείας παρέχοντας και αυτοί ακούραστα κάθε στιγμή τις υπηρεσίες τους, αναλογιζόμενοι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί τόσο σε αυτή την κρίσιμη μάχη ενάντια στη λοίμωξη COVID-19, όσο και στην καθημερινή εξυπηρέτηση των ασθενών», δήλωσε ο κ. Κιοσές.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Κλινικής COVID-19, Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ΑΠΘ, κ. Ιωάννης Κιουμής ευχαρίστησε θερμά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για τη σημαντική συνεισφορά του, η οποία, όπως είπε «ήρθε την κατάλληλη στιγμή και λειτούργησε σαν μετάγγιση αίματος». Επιπλέον δήλωσε ότι μέσα από αυτή τη δωρεά το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» ενισχύει τη λειτουργία όλων των μονάδων του, στοχεύοντας στη νοσηλεία και την αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών που προσέρχονται στις ΜΕΘ και τις ΜΑΦ του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ασφάλιση υγείας: Οι προϋποθέσεις για ένα πρόγραμμα βοήθειας ασθενών

Κικίλιας προσλήψεις: η προκήρυξη του ΑΣΕΠ και οι μονάδες εντατικής θεραπείας

ΕΟΔΥ και Γιατροί του Κόσμου: Μοίρασαν 4.100 σετ υγιεινής στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου  

Παιδιά : Είναι ασφαλής η χρήση της μάσκας στα σχολεία ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπαιδευτικά σεμινάρια ΠΦΣ - ΙΔΕΕΑΦ

ΠΦΣ - ΙΔΕΕΑΦ: Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΙΔΕΕΑΦ για το 2023, με δια ζώσης σεμινάρια για Φαρμακευτικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

ΠΦΣ: Στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων - 3ωρη στάση για τον ΦΣ Λάρισας

ΠΦΣ: Τόσο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος όσο και ειδικότερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας προτρέπουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συμμετοχή φαρμακοποιών στην εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό ιατρό

Προσωπικός ιατρός: Περισσότεροι από 700.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο νέο θεσμό του προσωπικού ιατρού μέσω των φαρμακείων από τις 5:00μ.μ. του απογεύματος της περασμένης Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.