Αυτοφροντίδα

Χωρισμός : Συμβουλές για να τον ξεπεράσετε

Χωρισμός : Συμβουλές για να τον ξεπεράσετε

Χωρισμός :Οι χωρισμοί και τα συναισθήματα που δημιουργούν είναι περίπλοκα. Ανακούφιση, σύγχυση, θλίψη, θλίψη - όλα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις στο τέλος μιας σχέσης.

 Ακόμα κι αν τα πράγματα τελειώνουν με υγιή και παραγωγικό τρόπο, πιθανότατα θα μείνετε με κάποια άβολα συναισθήματα. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη διαδικασία παραλαβής των κομματιών και να προχωρήσετε.

Απλώς θυμηθείτε, θα το ξεπεράσετε, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα αισθάνονται τα πράγματα τώρα.

Καθορισμός ορίων
  • Μερικές φορές είναι εύκολο να αποφύγετε τη διέλευση μονοπατιών με έναν πρώην σύντροφο μετά από διάλυση. Αλλά αν ζείτε σε μια μικρή πόλη ή γνωρίζετε πολλούς ίδιους ανθρώπους, ίσως δυσκολευτείτε να χωρίσετε εντελώς τη ζωή σας.

Ο καθορισμός σαφών ορίων για μελλοντική επαφή μπορεί να διευκολύνει τον χωρισμό και για τους δύο.

Πάρτε λίγο χρόνο χωριστά

  • Ακόμα κι αν και οι δύο γνωρίζετε ότι θέλετε να διατηρήσετε μια φιλία, λίγος χώρος για κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα βλάψει. Το να κάνετε ένα διάλειμμα από την αποστολή μηνυμάτων και να κάνετε παρέα μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και οι δύο να θεραπεύετε.
  • Αυτό σας δίνει χρόνο να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας, λέει. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε να πέσετε σε ένα επιβλαβές πρότυπο προσφοράς συναισθηματικής υποστήριξης στον πρώην σύντροφό σας και να παρατείνετε τη διάλυση.

Σεβαστείτε τις ανάγκες του άλλου

  • Εάν θέλετε να παραμείνετε φίλοι αλλά ο πρώην σας δεν θέλει καμία επαφή, πρέπει να το σεβαστείτε. Μην τηλεφωνείτε, μην στέλνετε μηνύματα και μην ζητάτε από τους φίλους τους να τους μιλήσουν για εσάς.
  • Μπορεί να τους χάσετε ακριβά, αλλά το να μην σέβεστε τα όριά τους πιθανότατα θα βλάψει οποιαδήποτε μελλοντική πιθανότητα φιλίας.
  • Εναλλακτικά, εάν ο πρώην σας επικοινωνήσει μαζί σας, ειδικά πριν είστε έτοιμοι να μιλήσετε, μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά εάν φαίνονται ευάλωτοι ή εκφράζουν συναισθήματα παρόμοια με τα δικά σας. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι και οι δύο χρειάζεστε χρόνο και χώρο για να αντιμετωπίσετε αυτά τα δύσκολα συναισθήματα και περιμένετε μέχρι να περάσει η περίοδος μη επαφής.

Διατηρήστε κάποια σωματική και συναισθηματική απόσταση

  • Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι φιλίας μετά από λίγο, προσέξτε για παλιές πατέρες και συμπεριφορές. Ίσως να κλίνει το κεφάλι σας στον ώμο τους ενώ παρακολουθείτε μια ταινία ή έρχονται σε σας για βοήθεια κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.
  • Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς λάθος σε αυτές τις συμπεριφορές, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη σύγχυση και περαιτέρω σπαραγμό. Εάν εσείς και ο πρώην σας θέλετε να διατηρήσετε μια φιλία, πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν φίλοι.

Ακολουθεί βίντεο για τον χωρισμό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συναισθηματική αστάθεια : Αυτές τις παθήσεις προκαλεί στον οργανισμό

Γλοιοβλάστωμα : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Πόδια : Γυμναστικές ασκήσεις για να τα τονώσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

Η αυτοφροντίδα είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη που βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Όταν μιλάει κανείς για την αυτοφροντίδα, αναφέρεται σε όλους εκείνους τους τρόπους που αξιοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία, την ευεξία και τη καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για τον ίδιο.

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του άγχους και του στρες

Αθλητισμός: Μελέτες δείχνουν ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που η γιόγκα βοηθά με το άγχος σας, είναι καθώς ανεβάζει τη διάθεσή σας και σας βοηθά να αναπτύξετε σταδιακά μια περισσότερο αυτο-συμπονετική στάση προς τον εαυτό. 

Δεν παίζει ρόλο μόνο το τι τρώμε αλλά και το πότε το καταναλώνουμε

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή την πρακτική, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξαναπάτε σε πάρτι ή σε δείπνο. Όταν ξεπεράσετε το πλαίσιο των 10 ωρών, την επόμενη μέρα μπορείτε να επανέλθετε. Η Manoogian αποδεικνύει πως αυτή η πρακτική μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε 5% από το βάρος μας, να βελτιώσει την αίσθηση δύναμης και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.