Αυτοφροντίδα

Χωρισμός: Πώς θα φροντίσετε τον εαυτό σας μετά από έναν χωρισμό;

Χωρισμός: Πώς θα φροντίσετε τον εαυτό σας μετά από έναν χωρισμό;

Χωρισμός: Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο και το χώρο που χρειάζεστε για να θεραπευτείτε και να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας καθώς θα περιηγείστε μέσα από τα συναισθήματα.

Το να περνάτε έναν χωρισμό μπορεί να είναι συναισθηματικά δύσκολο και η φροντίδα του εαυτού σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απαραίτητη για την επούλωση και τη συνέχιση της ζωής σας. Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας μετά από έναν χωρισμό.

 • Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αισθάνεται: Είναι φυσικό να βιώνετε μια σειρά συναισθημάτων μετά από έναν χωρισμό, όπως θλίψη, θυμό και σύγχυση. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει αυτά τα συναισθήματα χωρίς κριτική ή ενοχές. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να θρηνήσει την απώλεια της σχέσης.
 • Αναζητήστε υποστήριξη: Στηριχτείτε σε φίλους, οικογένεια ή ένα δίκτυο υποστήριξης για να μοιραστείτε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας. Το να μιλήσετε σε κάποιον που εμπιστεύεστε μπορεί να σας προσφέρει παρηγοριά, επιβεβαίωση και μια αίσθηση κατανόησης κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.
 • Εξασκηθείτε στην αυτοσυμπόνια: Να είστε ευγενικοί και ευγενικοί με τον εαυτό σας. Αποφύγετε την αυτοκατηγορία ή την κριτική στον εαυτό σας για τον χωρισμό. Κατανοήστε ότι οι χωρισμοί συμβαίνουν για διάφορους λόγους και δεν είναι αντανάκλαση της αυτοεκτίμησής σας.
 • Θέστε όρια: Αν είναι δυνατόν, δημιουργήστε κάποια απόσταση από τον πρώην σύντροφό σας για να δώσετε στον εαυτό σας χώρο να θεραπευτεί. Θέστε σαφή όρια για να προστατεύσετε τη συναισθηματική σας ευεξία και να αποφύγετε καταστάσεις που μπορεί να πυροδοτήσουν επώδυνες αναμνήσεις.
 • Ασχοληθείτε με την αυτοφροντίδα: Επικεντρωθείτε σε δραστηριότητες που σας θρέφουν και σας παρηγορούν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει χόμπι που σας αρέσουν, να περνάτε χρόνο στη φύση, να διαβάζετε, να εξασκείτε την ενσυνειδητότητα ή να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια ημέρα σπα.
 • Διατηρήστε μια υγιή ρουτίνα: Τηρήστε μια τακτική καθημερινή ρουτίνα που περιλαμβάνει σωστή διατροφή, άσκηση και επαρκή ύπνο. Η φροντίδα της σωματικής σας υγείας μπορεί να επηρεάσει θετικά τη συναισθηματική σας ευεξία.
 • Αποφύγετε τις σχέσεις αναπήδησης: Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να αναζητήσετε παρηγοριά σε μια νέα σχέση, το να αφιερώσετε χρόνο για να θεραπευτείτε και να ανακαλύψετε εκ νέου τον εαυτό σας είναι απαραίτητο. Η βιασύνη σε μια νέα σχέση μπορεί να μην επιτρέψει τη γνήσια συναισθηματική ανάπτυξη.
 • Περιορίστε την έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ο συνεχής έλεγχος των προφίλ του πρώην σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να παρατείνει τη διαδικασία επούλωσης. Εξετάστε το ενδεχόμενο να μην ακολουθείτε ή να μπλοκάρετε προσωρινά τον πρώην σας για να ελαχιστοποιήσετε τα ερεθίσματα και τις συγκρίσεις.
 • Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν χρειάζεται: Εάν θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε τον χωρισμό μόνοι σας, σκεφτείτε να ζητήσετε υποστήριξη από έναν θεραπευτή ή σύμβουλο. Η επαγγελματική βοήθεια μπορεί να προσφέρει πολύτιμη καθοδήγηση και να διευκολύνει τη διαδικασία επούλωσης.
 • Αγκαλιάστε τους θετικούς περισπασμούς: Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που φέρνουν χαρά και θετικότητα στη ζωή σας. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους και σας βοηθούν να στρέψετε την προσοχή σας μακριά από τον χωρισμό.
 • Θέστε νέους στόχους: Χρησιμοποιήστε αυτό το διάστημα για να επικεντρωθείτε στην προσωπική σας ανάπτυξη και να θέσετε νέους στόχους για τον εαυτό σας. Αγκαλιάστε τις ευκαιρίες για αυτογνωσία και ανάπτυξη.
 • Συγχωρήστε και αφήστε το: Η συγχώρεση του πρώην συντρόφου σας και του εαυτού σας είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία επούλωσης. Η αποδέσμευση της μνησικακίας και της πικρίας μπορεί να σας απαλλάξει από συναισθηματικές αποσκευές και να ανοίξει χώρο για νέες εμπειρίες.


Να θυμάστε, η θεραπεία από έναν χωρισμό είναι μια διαδικασία και δεν πειράζει να κάνετε ένα βήμα τη φορά. Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο και το χώρο που χρειάζεστε για να θεραπευτείτε και να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας καθώς θα περιηγείστε μέσα από τα συναισθήματα. Με την αυτοφροντίδα, την υποστήριξη και την αυτοσυμπόνια, θα βρείτε σταδιακά τη δύναμη και την ανθεκτικότητα να προχωρήσετε μπροστά και να αγκαλιάσετε ένα καλύτερο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε μια φιλία που έφτασε στο τέλος της;

Πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε την διάλυση μιας φιλίας;

Η απώλεια ενός γονέα νωρίς στη ζωή επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα νευρωτικά άτομα είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από εναλλαγές της διάθεσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορούμε να χαλαρώσουμε το παχύ έντερο μας από τον ερεθισμό;

Ευερέθιστο έντερο: Με απλές αλλαγές διατροφής, διαχείριση του στρες και τακτική άσκηση, μπορείτε να χαλαρώσετε το ευερέθιστο έντερο και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

Συνήθειες που σκοτώνουν την παραγωγικότητα και πώς να τις κόψετε

Το μεσημεριανό γεύμα ενώ εργάζεστε μπορεί να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της παραγωγικότητας υπό το πρόσχημα της πολλαπλής εργασίας, αλλά ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί πλήρως σε περισσότερες από μία εργασίες τη φορά. Η έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερες εργασίες προσπαθείτε να κάνετε ταχυδακτυλουργικά, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για ανακρίβειες.

Το ατμόλουτρο μπορεί να βλάψει το δέρμα μας;

Σάουνα: Δεν βλάπτει το δέρμα σας αρκεί να το χρησιμοποιείτε με σύνεση. Μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά τα χαλαρωτικά και αποτοξινωτικά οφέλη, αρκεί να ενυδατώνεστε σωστά και να ακούτε το σώμα σας.

Τι να κάνετε όταν έρθετε με ασθένεια που προκαλείται από την ζέστη;

Ζέστη ασθένειες: Το να αντιμετωπίζετε ασθένειες που προκαλούνται από τη ζέστη μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά το να μάθετε πώς να τις αναγνωρίζετε και να τις αντιμετωπίζετε έγκαιρα είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας.

Απλές συμβουλές για να προστατέψετε τα μαλλιά σας καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει

Αναζητήστε ένα αντηλιακό που να προσφέρει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και εφαρμόστε το απευθείας στο εκτεθειμένο τριχωτό της κεφαλής κατά μήκος της χωρίστρας σας και κατά μήκος του μήκους εάν είστε έξω για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.