Αυτοφροντίδα

Θαλασσινό νερό Οφέλη: Το θαλασσινό νερό είναι αρωγός της υγείας του οργανισμού [vid]

Θαλασσινό νερό Οφέλη: Το θαλασσινό νερό είναι αρωγός της υγείας του οργανισμού [vid]

Θαλασσινό νερό Οφέλη: Κάνοντας μια βουτιά στα κρύα νερά της θάλασσας, μπορεί στην πραγματικότητα να παράσχετε στο σώμα και το πνεύμα σας περισσότερα οφέλη απ΄όσα αντιλαμβάνεστε με μια πρώτη ματιά.

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσια πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα για την υγιή και ισορροπημένη λειτουργία του οργανισμού, ενώ την ίδια στιγμή, εισπέοντας τον καθαρό και φρέσκο θαλασσινό αέρα, πλούσιο σε αρνητικά ιόντα κάνετε καλό στην ψυχική σας υγεία. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα, γιατί μια βουτιά στη θάλασσα είναι κάτι περισσότερο από μια μορφή διασκέδασης και αναψυχής.

Ποια είναι τα οφέλη του θαλασσινού νερού στην σωματική και ψυχική υγεία

  • Δέρμα

Το θαλασσινό νερό έχει σημαντικά οφέλη για όσους ταλαιπωρούνται από δερματικές παθήσεις. Επειδή όπως είπαμε είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως για παράδειγμα το μαγνήσιο. Εάν αντιμετωπίζετε δερματικές προκλήσεις, όπως για παράδειγμα ψωρίαση ή/και έκζεμα μπορεί παρατηρήσετε σημαντικές βελτιώσεις κολυμπώντας στη θάλασσα. Το μαγνήσιο μειώνει επιπλέον την κορτιζόλη, ή αλλιώς την ορμόνη του στρες, και με αυτόν τον τρόπο ηρεμεί το νευρικό σας σύστημα. Αυτό βοηθά στην διαχείρηση των δερματικών παθήσεων, ακθώς είναι γνωστό ότι συχνά προκαλούνται ή επιδεινώνονται από το άγχοςκαι το στρες.

  • Ψυχική υγεία

Η υδροθεραπεία όλων των ειδών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης. Όταν είμαστε στη φύση, για παράδειγμα όταν κολυμπάμε στη θάλασσα, επείδη εστιάζουμε στην αναπνοή μας, αυτή η εστίαση μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν ως μια μορφή αγχόλυσης.

  • Διαλογισμός – Εστίαση στο παρόν

Απαιτείται ο απαραίτητος έλεγχος της αναπνοής στην κολύμβηση, αυτό μπορεί να σας επιβραδύνει και να σας επαναφέρει στο παρόν. Η συνειδητότητα στη στιγμή έχει τη δύναμη να μειώνει μακροπρόθεσμα το άγχος.

  • Αναπνευστικά και ρινικά προβλήματα

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το θαλασσινό νερό είναι αλμυρό. Αυτό είναι ευεργετικό για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα των κόλπων. Κολυμπώντας παρέχετε ανακούφιση και καθαρισμό στους κόλπους, ανοίγοντας την περιοχή με τον πλέον φυσιολογικό ορό, το θαλασσινό νερό. 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρδιακή ανεπάρκεια Ανθεκτική υπέρβαση : Η Faran επενδύει στην ανάπτυξη πρωτοπόρου φαρμάκου

Ηλιακή ακτινοβολία : Tα τρόφιμα που προστατεύουν το δέρμα

Σεξουαλική υγεία : Στάσεις για να βάλετε φωτιά στο κρεβάτι σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λειτουργεί τελικά η θεραπεία με βεντούζες;

Βεντούζες θεραπεία: Η βελτιωμένη κυκλοφορία που προκαλείται από τη θεραπεία με βεντούζες πιστεύεται ότι βοηθά στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος.

Χρησιμοποιώντας κοινές θεραπείες για τραυματισμούς στην κουζίνα

Κόψιμο κάψιμο: Μικρά ατυχήματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στην κουζίνα, είτε πρόκειται για κόψιμο κατά το κόψιμο των λαχανικών είτε για κάψιμο κατά το μαγείρεμα, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνεις επαγγελματίας.