Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Θαλασσινό αλάτι: Πώς μπορεί η αλατοθεραπεία να βοηθήσει στα συμπτώματα του άσθματος;

Θαλασσινό αλάτι: Πώς μπορεί η αλατοθεραπεία να βοηθήσει στα συμπτώματα του άσθματος;

Θαλασσινό αλάτι: Το άσθμα είναι μια χρόνια ασθένεια των αεραγωγών που χαρακτηρίζεται από επεισόδια σφίξιμο στο στήθος, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή.Η θεραπεία με αλάτι είναι μια φυσική θεραπεία για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων, όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και οι αλλεργίες.

Έχετε βαρεθεί τα πολυάριθμα επεισόδια συριγμού, λαχανιασμάτων και ατελείωτου βήχα που παθαίνεις από το άσθμα; H φυσική θεραπεία με αλάτι θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα συμπτώματα του άσθματός σας και να σας κρατήσει με μια βαθιά φρέσκια αναπνοή.

Η αλατοθεραπεία βοηθάει στην αντιμετώπιση του άσθματος

Το άσθμα είναι μια χρόνια ασθένεια των αεραγωγών που χαρακτηρίζεται από επεισόδια σφίξιμο στο στήθος, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή. Το άσθμα περιγράφεται ως αντίδραση υπερευαισθησίας κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα πυροδοτεί μια φλεγμονώδη αντίδραση που καταστρέφει τους αεραγωγούς σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το σώμα σας από ένα αλλεργιογόνο. Αν και είναι αβέβαιο γιατί ένα άτομο εμφανίζει άσθμα, έχει συσχετιστεί με οικογενειακό ιστορικό άσθματος ή άλλες μορφές αλλεργίας.

Τέτοια αλλεργιογόνα που πυροδοτούν μια «κρίση άσθματος» περιλαμβάνουν ερεθιστικά όπως μούχλα, ακάρεα σκόνης, γύρη, καπνό, κρύο αέρα, τρίχωμα κατοικίδιων ζώων και άσκηση. Ενώ το άσθμα είναι μια χρόνια πάθηση, υπάρχουν τρόποι που μπορεί να αντιμετωπιστεί για να βελτιώσει τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής σας. Αυτές οι μέθοδοι θεραπείας περιλαμβάνουν εισπνευστήρες ή δισκία κορτικοστεροειδών και σε σοβαρές περιπτώσεις όπου οι πνεύμονές σας μπορεί να γίνουν τόσο σφιγμένοι που δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό αέρα, ο γιατρός σας θα σας χορηγήσει οξυγόνο. Μια φυσική θεραπεία για το άσθμα για να βελτιώσει τα συμπτώματά σας και να μειώσει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των κρίσεων. Αυτή είναι η αλατοθεραπεία.

Πώς μπορεί η θεραπεία με αλάτι να βελτιώσει τα συμπτώματα του άσθματος

Η θεραπεία με αλάτι, που ονομάζεται επίσης αλοθεραπεία ή σπηλαιοθεραπεία, είναι μια φυσική θεραπεία για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων, όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και οι αλλεργίες. Λειτουργεί απελευθερώνοντας μικρά σωματίδια αλατιού στον αέρα.

Η επεξεργασία με αλάτι στοχεύει στην αναδημιουργία του περιβάλλοντος στην παραλία πολλαπλασιάζεται μόνο επί 600. Πολλοί μπορούν να πιστοποιήσουν το γεγονός ότι όταν πηγαίνετε στην παραλία, αισθάνεστε πιο υγιείς και αναπνέετε πιο εύκολα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην περιεκτικότητα σε αλάτι στον αέρα στην παραλία. Η συγκέντρωση αλατιού στα δωμάτιά μας είναι περίπου 600.000 έως 800.000 σωματίδια αλατιού μετρημένα ανά λεπτό. Κάθε σωματίδιο έχει μέγεθος 1 Micron. Στην παραλία υπάρχουν περίπου 1.000 σωματίδια που μετρώνται ανά λεπτό.

Όταν εισπνέετε το αεροζόλ αλατιού, απορροφάται στους αεραγωγούς σας όπου καθαρίζει τα βύσματα βλέννας, μειώνοντας έτσι τη φλεγμονή. Το αλάτι σκοτώνει επίσης παθογόνα, όπως βακτήρια και ιούς που προκαλούν επίθεση άσθματος. Επιπλέον, το αλάτι που εισπνέεται κάνει τους αεραγωγούς σας να γίνονται ευρύτεροι, επιτρέποντάς σας να αναπνέετε εύκολα. Καθαρίζει επίσης τα σωματίδια που κάνουν τον αεραγωγό σας να είναι στενός.

Αυτά τα αποτελέσματα της εισπνοής αερολύματος αλατιού θα διαφέρουν μεταξύ των ατόμων. Στο Salt Suite®, υπάρχουν διαφορετικά πακέτα που συνοδεύονται από διαφορετική τιμή πακέτου και αριθμό συνεδριών. Ένα πλήρες σχήμα συνεδριών θα παρείχε σημαντική ανακούφιση από τα συμπτώματά σας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που αναφέρεται στο Health Guidance, το 57% των συμμετεχόντων που χρησιμοποίησαν θεραπεία με αλάτι ανέφεραν μειωμένες ημέρες ασθενείας λόγω κρίσεων άσθματος και τα συμπτώματά τους μειώθηκαν σημαντικά. Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι εάν η θεραπεία γινόταν τακτικά, οι επιπτώσεις στον αεραγωγό μπορεί να διαρκέσουν έως και δώδεκα μήνες.

Ωστόσο, ότι η θεραπεία με αλάτι δεν είναι θεραπεία για το άσθμα και δεν θα οδηγήσει σε μόνιμη λύση των συμπτωμάτων σας, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας κρατήσει απαλλαγμένους από τα συμπτώματά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν κάνετε τακτικές και συχνές συνεδρίες.

Επιπλέον, μιλήστε με το γιατρό σας προτού δοκιμάσετε αυτό το φυσικό φάρμακο και μην διακόψετε κανένα από τα συνταγογραφούμενα φάρμακά σας ή μην ξεκινήσετε ένα νέο φάρμακο για το άσθμα, εκτός εάν σας το ζητήσει ο γιατρός σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σπρέι μαλλιών με θαλασσινό αλάτι για beachy waves

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ θαλασσινού και επιτραπέζιου αλατιού;

Καινοτομία στο φιλτράρισμα αλατιού & μικροπλαστικών

Ποιο αλάτι είναι πιο υγιεινό για τον οργανισμό μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η πρόπολη ποιες οι ιδιότητες και τα οφέλη της;

Πρόπολη οφέλη: Η πρόπολη περιέχει μια ποικιλία ενώσεων, όπως φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα και τερπένια, τα οποία συμβάλλουν στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ανοσοτροποποιητικές της ιδιότητες.

5 απροσδόκητες αιτίες απώλειας μνήμης 

Μνήμη: Όταν βρίσκεστε υπό στρες, το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του εγκεφάλου να σχηματίζει και να ανακτά αναμνήσεις.

Ποια ροφήματα δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης;

Διαχείριση βάρους: Ενώ ο καφές και το νερό με ανθρακικό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της όρεξης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αποτελούν μαγικές λύσεις για την απώλεια βάρους.

Πώς να ξεφορτωθείτε ρούχα που κρατάτε για συναισθηματικούς λόγους;

Ρούχα συναισθήματα: Το να απαλλαγείτε από ρούχα που έχουν συναισθηματική αξία μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν στοχαστικοί τρόποι να τα αποχωριστείτε διατηρώντας τις αναμνήσεις τους.

Πιτυρίδα ή ξηρότητα: Πώς τα ξεχωρίζουμε; 

Οι νιφάδες πιτυρίδας είναι συνήθως μεγαλύτερες, κίτρινου ή λευκού χρώματος και μπορεί να συνοδεύονται από λιπαρές, λιπαρές κηλίδες στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ οι ξηρές νιφάδες είναι μικρότερες και πιο πούδρες στην υφή.

Close Icon