Αυτοφροντίδα

Συμβουλές: Πώς να διαχειριστείτε τον δρόμο σας μέσα από την οικονομική κρίση

Συμβουλές: Πώς να διαχειριστείτε τον δρόμο σας μέσα από την οικονομική κρίση

Οι εφαρμογές προϋπολογισμού, όπως το Snoop, σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε στενότερα τις δαπάνες σας ομαδοποιώντας όλους τους οικονομικούς σας λογαριασμούς σε ένα μέρος.

Συμβουλές: Το αυξανόμενο κόστος ζωής είναι το πιο άμεσο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει τον σπειροειδή πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, επηρεάζοντας τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις. Με το κόστος ζωής να αυξάνεται και το χρέος να είναι στο μυαλό πολλών ανθρώπων, η εξεύρεση του καλύτερου για τα προσωπικά οικονομικά μπορεί να είναι προκλητική και να δημιουργήσει συναισθήματα κατάθλιψης.

Η Laura Howard, ειδικός στα χρήματα στο Forbes Advisor, είπε στο Digital Journal για πέντε απτές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το κεφάλι ενός ατόμου πάνω από το νερό.

Βεβαιωθείτε ότι μια πιστωτική κάρτα είναι ο υπηρέτης σας, όχι ο κύριός σας Οι πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποιούνται προς όφελός τους μπορούν να είναι μια χρήσιμη υποστήριξη για τα οικονομικά σας. Ανάλογα με την κάρτα που θα επιλέξετε, μπορεί αυτή να βοηθήσει στην κατανομή του κόστους μιας εφάπαξ μεγάλης αγοράς ή στην εκκαθάριση του υπάρχοντος χρέους της κάρτας – και τα δύο άτοκα.

Μπορεί να σας επιστρέψει σε ανταμοιβές ή μετρητά ή να παρουσιάσει έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο για να ξοδέψετε στο εξωτερικό.

Ωστόσο, εάν αρχίσετε να πληρώνετε τόκους στην πιστωτική σας κάρτα, το κόστος σύντομα θα υπερβεί οποιοδήποτε από αυτά τα οφέλη.

Και αν διαπιστώσετε ότι βασίζεστε σε πιστωτικές κάρτες για να καλύψετε το κόστος των καθημερινών βασικών στοιχείων που δεν μπορείτε να εκκαθαρίσετε κάθε μήνα, είναι σίγουρα καιρός να επανεξετάσετε τις επιλογές σας.

Σε τελική ανάλυση, η προσθήκη πληρωμών τόκων πιστωτικών καρτών στο μείγμα θα επιδεινώσει την κατάσταση. Επικοινωνήστε με μια ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση χρέους για συμβουλές.

Προστατέψτε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας

Η πιστωτική σας αναφορά δεν είναι τίποτα λιγότερο από χρυσό όταν πρόκειται για την πρόσβαση σε συμβάσεις πίστωσης, που κυμαίνονται από ένα συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας έως μια υποθήκη.

Μετράει ακόμη και όταν πρόκειται να γίνεις αποδεκτός ως ενοικιαστής σε ενοικιαζόμενο ακίνητο ή να επιλέξεις να πληρώσεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου σε μηνιαίες δόσεις. Τώρα περισσότερο από ποτέ τότε θα πληρώσει μερίσματα για να φροντίσει σωστά την πιστωτική σας έκθεση.

Εάν δεν έχετε ελέγξει την αναφορά σας εδώ και καιρό, μπορείτε να εγγραφείτε σε μια δωρεάν δοκιμή σε εταιρείες αναφοράς πίστωσης όπως η Experian ή η Equifax. Εάν υποβάλλετε αίτηση για πίστωση, βεβαιωθείτε ότι γίνεται και μέσω ενός ελέγχου καταλληλότητας. Αυτό εκτελεί μια αόρατη «μαλακή αναζήτηση» στην πιστωτική σας αναφορά, η οποία αποκαλύπτει την πιθανότητα (εκφρασμένη ως ποσοστό) να γίνει αποδεκτή για το δάνειο ή την πιστωτική κάρτα, ας πούμε, προτού υποβάλετε επίσημη αίτηση.

Αυτό αποφεύγει την προοπτική να χρειαστεί να υποβάλετε περαιτέρω αιτήσεις πίστωσης εάν απορριφθεί η πρώτη.

Αυτά εμφανίζονται στην πιστωτική σας έκθεση και μπορούν να αναβάλουν τους επόμενους δανειστές που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Σκεφτείτε έναν έξυπνο μετρητή

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως φθηνή ενέργεια αυτή τη στιγμή.

Αλλά ένας έξυπνος μετρητής, τον οποίο ο προμηθευτής ενέργειάς σας θα εγκαταστήσει χωρίς κόστος για εσάς, τουλάχιστον διευκολύνει την παρακολούθηση της ενέργειας που χρησιμοποιείτε. Στέλνει επίσης δεδομένα απευθείας στον προμηθευτή, ώστε να πληρώνετε μόνο για ό,τι χρησιμοποιείτε.

Επωφεληθείτε από τις ανταμοιβές

Εάν είστε συχνός αγοραστής σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα ή σούπερ μάρκετ, μάθετε ποιες κάρτες επιβράβευσης ή εφαρμογές, εάν υπάρχουν, εκδίδουν. Είναι ένας τρόπος να συγκεντρώσετε ανταμοιβές χωρίς προβλήματα, τις οποίες μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για εκπτώσεις σε μελλοντικές δαπάνες – τι έχετε να χάσετε;

Κατεβάστε μια εφαρμογή προϋπολογισμού

Οι εφαρμογές προϋπολογισμού, όπως το Snoop, σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε στενότερα τις δαπάνες σας ομαδοποιώντας όλους τους οικονομικούς σας λογαριασμούς σε ένα μέρος.

Σας δίνουν τη δυνατότητα να ορίσετε προϋπολογισμούς, να χωρίσετε τις δαπάνες σας σε κατηγορίες για να εντοπίσετε τυχόν πιθανές σπατάλες και να «στρογγυλοποιήσετε» τις δαπάνες στην πλησιέστερη λίρα, εξοικονομώντας αυτόματα τη διαφορά.

Πολλές από τις εφαρμογές προσφέρουν τουλάχιστον μια βασική έκδοση που είναι δωρεάν στη χρήση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Τα 5 στάδια για καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σας

Τζίνα Θανοπούλου στο healthweb : Η Ευρώπη δεν έχει δει την ψυχολογική διάσταση της πανδημίας του κορωνοϊου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο;

Ηλιακό Έγκαυμα: Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί άνθρωποι καίγονται από τον ήλιο. Αυτό συμβαίνει λόγω μειωμένης εφαρμογής αντηλιακού. Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να φροντίσετε τα εγκαύματα αυτά.

Οφέλη της κολύμβησης για την υγεία, σύμφωνα με το CDC

Κολύμβηση: Μόλις δυόμισι ώρες αερόβιας σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, όπως κολύμπι, ποδηλασία ή τρέξιμο, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται σωστή διατροφή και άσκηση

Αθλητισμός: Οι επιστήμονες διερευνούν πώς η διατροφή, η άσκηση και η κοινωνική δέσμευση μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της γνωστικής έκπτωσης και στη βελτίωση της συνολικής υγείας του εγκεφάλου.

Πώς επηρεάζει η διακόσμηση τη διάθεσή μας;

Interior Design: Η εσωτερική διακόσμηση επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που ενεργούμε. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένους τρόπους διακόσμησης για να είμαστε πιο ευδιάθετοι.

H άσκηση είναι ελιξίριο υγείας & μακροζωίας

Αθλητισμός: Το σώμα μας παράγει καρκινικά κύτταρα όλη την ώρα και είναι δουλειά του ανοσοποιητικού να τα σκοτώσει. Όταν οι μύες κινούνται, ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, που στέλνει τα Τ κύτταρα για να καταστρέψει τυχόν καρκινικά κύτταρα.

Η γιόγκα μειώνει την «κακή» χοληστερόλη σε έναν μήνα-έρευνα

Αθλητισμός: Η χοληστερόλη είναι απαραίτητη από τον οργανισμό για τη διατήρηση της συνολικής υγείας. Ωστόσο, η υπερβολική «κακή» χοληστερόλη μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ευτυχώς, υπάρχει λύση για όσους αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο να μειώσουν τη χοληστερόλη τους.

Το φως στον ύπνο βλάπτει την υγεία σας

Νυχτερινό φως στον ύπνο: Η διατήρηση της κρεβατοκάμαράς σας σκοτεινής όχι μόνο σας βοηθά να έχετε έναν καλό ύπνο, αλλά μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε τρία σημαντικά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.