Αυτοφροντίδα

Στρώσιμο Κρεβατιού: Πώς το να φτιάχνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί ενισχύει την ψυχική σας υγεία

Στρώσιμο Κρεβατιού: Πώς το να φτιάχνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί ενισχύει την ψυχική σας υγεία

Στρώσιμο Κρεβατιού: Από τον καλύτερο ύπνο και το λιγότερο άγχος έως έναν πιο καθαρό και οργανωμένο νου, τα πιθανά οφέλη του να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί μπορεί να σας εκπλήξουν.

Μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φτιάχνουν το κρεβάτι τους. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του National Sleep Foundation (ΗΠΑ), περίπου το 70% των Αμερικανών των Ηνωμένων Πολιτειών τακτοποιούν το κρεβάτι τους κάθε πρωί.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης λεπτομέρειες για το “προφίλ” των ανθρώπων που είναι πιο πιθανό να φτιάχνουν το κρεβάτι τους κάθε πρωί. Μετά την γεωγραφική τοποθεσία που φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την εν λόγω πρακτική, η ηλικία και ο τρόπος ζωής διαδραματίζουν επίσης ρόλο στην επιλογή των ατόμων να ακολουθουν αυτό το καθημερινό τελετουργικό. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι όσοι είναι άνω των 40 ετών και εκείνοι που συζούν με συντρόφους είναι πιο πιθανό να τακτοποιούν το κρεβάτι τους προτού βουτήξουν στη μέρα.

Πώς η συνήθεια της τακτοποιήσης του κρεβατιού κάνει καλό στην υγεία μας;

  • Για πολλούς, το να φτιάχνουν το κρεβάτι τους κάθε πρωί είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνήθεια ή μια προσπάθεια να διατηρήσουν το δωμάτιό τους καθαρό. Αντ ‘αυτού, είναι μια πρακτική να ξεκινήσουν το πρωινό τους με περισσότερο οργανωμένο τρόπο και με μια πιο “καθαρή” διάθεση που τους βοηθά να αξιοποιήσουν στο έπακρο την νέα ημέρα.
  • Σε αυτό το πλαίσιο, το να φτιάχνεις το κρεβάτι σου είναι σα να θέτεις την πρόθεση να ασχοληθείς και να πραγματοποιήσεις τα μικρά εκείνα πράγματα που φέρνουν μια ομαλότερη, στοχαστική, υπεύθυνη, πιο ισορροπημένη ή επιτυχημένη ζωή.
  • Εκτός από την γρήγορη αίσθηση της καθημερινής επίτευξης, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν επίσης το φτιάξιμο του κρεβατιού μια ηρεμιστική διαδικασία

Πώς το να φτιάχνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί βοηθά την ψυχική σας ευημερία

Παρόλο που η επιστημονική έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο της τακτοποίησης του κρεβατιού δεν είναι εκτενής, υπάρχει μια πληθώρα ανεκδοτικών στοιχείων που δεικνύουν σημαντικά οφέλη για την ψυχική σας υγεία. Μεταξύ αυτών των πλεονεκτημάτων περιλαμβάνονται και τα εξής:

  • Ένα αίσθημα ολοκλήρωσης
  • Μια αίσθηση ηρεμίας
  • Καλύτερος ύπνος
  • Βελτιωμένη οργάνωση
  • Ενισχυμένη εστίαση
  • Χαλάρωση
  • Μείωση του στρες
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σημάδια προβληματικής επικοινωνίας σε μια σχέση

Είναι σημαντικό να εκτιμάτε τον εαυτό σας

Οι καλύτερες τροφές για την πρόληψη ανάπτυξης φλεγμονών όταν συνδυάζονται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Θάλασσα: Ο εγκέφαλος, ο οποίος βρίσκεται σε ενός είδους «διαυγές, άχρωμο εγκεφαλονωτιαίο υγρό» στο κεφάλι μας, αντιδρά πολύ θετικά με το νερό διότι, όπως γράφει ο Νίκολς, στο CBS News, «οι αρχαίοι πρόγονοί μας βγήκαν από το νερό και εξελίχθηκαν από το κολύμπι στο περπάτημα.

Πρακτικές για να παραμένετε συγκεντρωμένοι

Αυτοσυγκέντρωση: Εάν δυσκολεύεστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι/ες σε ό,τι κάνετε κάθε φορά και αναζητάτε τρόπους να βελτιώσετε την προσοχή σας, σκεφτείτε τις ακόλουθες πρακτικές.

Aυτοφροντίδα : Θεραπευτείτε από την κατάθλιψη

Aυτοφροντίδα : Μια παρέμβαση θεραπείας γνωστικής συμπεριφοράς που στοχεύει τόσο την κατάθλιψη όσο και την αυτο-φροντίδα της καρδιακής ανεπάρκειας είναι το κλειδί για όσους πάσχουν από αυτά.

Ενίσχυσε τα θετικά συναισθήματα με το σχέδιο Μάνταλα

Μάνταλα: Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Psychology διαπίστωσε ότι το ομαδικό διαδραστικό σχέδιο μάνταλα καλλιεργεί θετικά συναισθήματα, ενώ το ατομικό σχέδιο μάνταλα μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση των αρνητικών συναισθημάτων.

Τρόποι να καλλιεργήσετε ευγνωμοσύνη στη ζωή σας

Ευγνωμοσύνη: Η ευγνωμοσύνη είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εκτιμούν αυτό που έχουν, αντί να αναζητούν πάντα κάτι καινούργιο με τις ελπίδες ότι θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους ή πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι έως ότου ικανοποιηθεί κάθε φυσική και υλική τους ανάγκη.