Αυτοφροντίδα

Στρώσιμο Κρεβατιού: Πώς το να φτιάχνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί ενισχύει την ψυχική σας υγεία

Στρώσιμο Κρεβατιού: Πώς το να φτιάχνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί ενισχύει την ψυχική σας υγεία

Στρώσιμο Κρεβατιού: Από τον καλύτερο ύπνο και το λιγότερο άγχος έως έναν πιο καθαρό και οργανωμένο νου, τα πιθανά οφέλη του να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί μπορεί να σας εκπλήξουν.

Μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φτιάχνουν το κρεβάτι τους. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του National Sleep Foundation (ΗΠΑ), περίπου το 70% των Αμερικανών των Ηνωμένων Πολιτειών τακτοποιούν το κρεβάτι τους κάθε πρωί.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης λεπτομέρειες για το “προφίλ” των ανθρώπων που είναι πιο πιθανό να φτιάχνουν το κρεβάτι τους κάθε πρωί. Μετά την γεωγραφική τοποθεσία που φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την εν λόγω πρακτική, η ηλικία και ο τρόπος ζωής διαδραματίζουν επίσης ρόλο στην επιλογή των ατόμων να ακολουθουν αυτό το καθημερινό τελετουργικό. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι όσοι είναι άνω των 40 ετών και εκείνοι που συζούν με συντρόφους είναι πιο πιθανό να τακτοποιούν το κρεβάτι τους προτού βουτήξουν στη μέρα.

Πώς η συνήθεια της τακτοποιήσης του κρεβατιού κάνει καλό στην υγεία μας;

  • Για πολλούς, το να φτιάχνουν το κρεβάτι τους κάθε πρωί είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνήθεια ή μια προσπάθεια να διατηρήσουν το δωμάτιό τους καθαρό. Αντ ‘αυτού, είναι μια πρακτική να ξεκινήσουν το πρωινό τους με περισσότερο οργανωμένο τρόπο και με μια πιο “καθαρή” διάθεση που τους βοηθά να αξιοποιήσουν στο έπακρο την νέα ημέρα.
  • Σε αυτό το πλαίσιο, το να φτιάχνεις το κρεβάτι σου είναι σα να θέτεις την πρόθεση να ασχοληθείς και να πραγματοποιήσεις τα μικρά εκείνα πράγματα που φέρνουν μια ομαλότερη, στοχαστική, υπεύθυνη, πιο ισορροπημένη ή επιτυχημένη ζωή.
  • Εκτός από την γρήγορη αίσθηση της καθημερινής επίτευξης, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν επίσης το φτιάξιμο του κρεβατιού μια ηρεμιστική διαδικασία

Πώς το να φτιάχνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί βοηθά την ψυχική σας ευημερία

Παρόλο που η επιστημονική έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο της τακτοποίησης του κρεβατιού δεν είναι εκτενής, υπάρχει μια πληθώρα ανεκδοτικών στοιχείων που δεικνύουν σημαντικά οφέλη για την ψυχική σας υγεία. Μεταξύ αυτών των πλεονεκτημάτων περιλαμβάνονται και τα εξής:

  • Ένα αίσθημα ολοκλήρωσης
  • Μια αίσθηση ηρεμίας
  • Καλύτερος ύπνος
  • Βελτιωμένη οργάνωση
  • Ενισχυμένη εστίαση
  • Χαλάρωση
  • Μείωση του στρες
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σημάδια προβληματικής επικοινωνίας σε μια σχέση

Είναι σημαντικό να εκτιμάτε τον εαυτό σας

Οι καλύτερες τροφές για την πρόληψη ανάπτυξης φλεγμονών όταν συνδυάζονται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη κάθε μέρα

Αυτοφροντίδα: Ειδικότερα, μέσα στη σύγχυση και τη συνεχή ροή πληροφοριών λόγω του COVID-19, αλλά και τη ρευστότητα των πραγμάτων εξαιτίας της έκτακτης πανδημικής συνθήκης, ένα σχέδιο αυτοφροντίδας μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε καλύτερα, να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να παραμείνετε υγιείς.

Πώς να αντιμετωπίσετε την αϋπνία που σχετίζεται με το άγχος

Άγχος αϋπνία: Μια ανασκόπηση 47 δοκιμών, η οποία περιελάμβανε συνολικά 3.515 συμμετέχοντες, διαπίστωσε ότι ο διαλογισμός Mindfulness οδήγησε σε μικρές έως μέτριες βελτιώσεις στο άγχος, την κατάθλιψη και το στρες. Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας για 10-30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης του άγχους και βελτίωσης του ύπνου.

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Χρήσιμα tips από την επέμβαση στην ανάρρωση

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Η υστερεκτομή ορισμένες φορές είναι αναπόφευκτη. Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς και την πορεία της ανάρρωσης από μια τέτοια χειρουργική επέμβαση.

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.