Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Στάσεις γιόγκα: Γιόγκα Asanas για την ενίσχυση και τη σωστή λειτουργία των νεύρων

Στάσεις γιόγκα: Γιόγκα Asanas για την ενίσχυση και τη σωστή λειτουργία των νεύρων

Στάσεις γιόγκα: Οι ασάνες γιόγκα (πόζες) μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για την ενίσχυση και την ανακούφιση των νεύρων, προάγοντας τη συνολική ψυχική και σωματική ευεξία

Οι ασάνες γιόγκα (πόζες) μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για την ενίσχυση και την ανακούφιση των νεύρων, προάγοντας τη συνολική ψυχική και σωματική ευεξία. Ακολουθούν αρκετές βασικές ασάνες γνωστές για την ευεργετική τους επίδραση στο νευρικό σύστημα.

Savasana:
Η Savasana είναι μια στάση χαλάρωσης που βοηθά στη μείωση του στρες και στην ηρεμία του μυαλού. Με το να ξαπλώνετε ακίνητος και να εστιάζετε στην αναπνοή, ενθαρρύνει το νευρικό σύστημα να μεταβεί από τη συμπαθητική (μάχη ή πτήση) στη λειτουργία παρασυμπαθητικής (ανάπαυση και πέψη), μειώνοντας έτσι την ένταση και προάγοντας τη βαθιά χαλάρωση.

Vrikshasana (Πόζα δέντρου):
Αυτή η στάση εξισορρόπησης ενισχύει τη συγκέντρωση και την πνευματική διαύγεια. Απαιτώντας εστίαση για τη διατήρηση της ισορροπίας, το Vrikshasana ενισχύει τις νευρικές οδούς και βελτιώνει την ιδιοδεκτικότητα, που είναι η ικανότητα του σώματος να αισθάνεται τη θέση του στο διάστημα.

Adho Mukha Svanasana (Σκύλος που βλέπει προς τα κάτω):
Αυτή η στάση αναστροφής βελτιώνει την κυκλοφορία και βοηθά στην ηρεμία του εγκεφάλου. Η ήπια αναστροφή προάγει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, η οποία μπορεί να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη ενώ τονώνει το νευρικό σύστημα.

Setu Bandhasana (Πόζα Γέφυρας):
Το Bridge Pose τεντώνει το στήθος, το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη ενώ διεγείρει το νευρικό σύστημα. Ανοίγοντας το στήθος και ενθαρρύνοντας βαθιές αναπνοές, ενισχύει τη ροή οξυγόνου, η οποία μπορεί να ανακουφίσει το στρες και το άγχος.

Balasana (Πόζα του παιδιού):
Μια ήπια στροφή προς τα εμπρός, η πόζα του παιδιού είναι βαθιά ηρεμιστικό για το νευρικό σύστημα. Ενθαρρύνει το αίσθημα ασφάλειας και χαλάρωσης, συμβάλλοντας στη μείωση του άγχους και του στρες. Η ήπια συμπίεση της κοιλιάς μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση των επινεφριδίων.

Uttanasana (Standing Forward Bend):
Αυτή η στάση ηρεμεί το μυαλό και ηρεμεί τα νεύρα. Αναστρέφοντας το πάνω μέρος του σώματος, ενισχύει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πνευματικής κόπωσης και του στρες.

Supta Baddha Konasana (Πόζα ξαπλωμένης δεσμευμένης γωνίας):
Αυτή η επανορθωτική στάση ανοίγει τους γοφούς και ενθαρρύνει τη βαθιά χαλάρωση. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την καταπράυνση του νευρικού συστήματος και την ανακούφιση των συμπτωμάτων του στρες και του άγχους.

Η ενσωμάτωση αυτών των asanas σε μια τακτική πρακτική γιόγκα μπορεί να ενισχύσει και να χαλαρώσει σημαντικά τα νεύρα. Η εστίαση στον έλεγχο της αναπνοής, την επίγνωση και το ήπιο τέντωμα βοηθά στη δημιουργία μιας ισορροπημένης κατάστασης ψυχικής και σωματικής υγείας, καθιστώντας τη γιόγκα ένα ισχυρό εργαλείο για την υποστήριξη του νευρικού συστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε αυτές τις 9 στάσεις yoga εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε

Γιατί το να κάνεις Surya Namaskar καθημερινά μπορεί να σε ευνοήσει ψυχολογικά;

Ποιος είναι ο σκοπός της γιόγκα γέλιου;

Περίεργες στάσεις γιόγκα που μπορούν να σας βοηθήσουν με το πεπτικό σας σύστημα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χρήσιμες συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα κατά την εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη καύσωνας: Οι έγκυες γυναίκες αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια των καύσωνα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν τόσο την υγεία της μητέρας όσο και του εμβρύου.

Συμβουλές για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας ευκρινή και υγιή καθώς μεγαλώνετε

Εγκέφαλος υγεία: Το χρόνιο στρες μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία του εγκεφάλου, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε υγιείς τρόπους διαχείρισης του στρες, όπως ο διαλογισμός, η βαθιά αναπνοή ή η άσκηση.

Aπλοί τρόποι για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας καθημερινά

Boost αυτοπεποίθηση: Η βελτίωση της εικόνας του εαυτού σας είναι ένα ταξίδι που περιλαμβάνει τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές αλλαγές. Η υιοθέτηση καθημερινών συνηθειών μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε αυτοπεποίθηση

Πώς να γίνεις ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου;

Αυτοσυμπόνια: Η αυτοσυμπόνια περιλαμβάνει να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου με την ίδια ευγένεια, ανησυχία και υποστήριξη που θα προσέφερες σε έναν καλό φίλο. Είναι μια κρίσιμη δεξιότητα

Ο απόλυτος οδηγός σας για τη φροντίδα του εαυτού σας μετά το ταξίδι

Jet Lag χαλάρωση: Η επιστροφή από ένα ταξίδι, είτε πρόκειται για χαλαρωτικές διακοπές είτε για ένα πολυάσχολο ταξίδι εργασίας, συχνά σας κάνει να αισθάνεστε ενθουσιασμένοι και εξουθενωμένοι.

Close Icon