Αυτοφροντίδα

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Σπυράκια στο λαιμό :Παρόλο που τα μικρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού δεν είναι απαραίτητα σημάδι σημαντικού προβλήματος υγείας, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ρίξει μια ματιά για να προσδιορίσει την υποκείμενη αιτία.

Οι προσκρούσεις που μοιάζουν με σπυράκια στο πίσω μέρος του λαιμού είναι συνήθως ένα σημάδι ερεθισμού. Η εξωτερική τους εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος, θα βοηθήσει τον γιατρό σας να εντοπίσει την υποκείμενη αιτία. Πολλές αιτίες δεν είναι σοβαρές, αλλά ορισμένες απαιτούν άμεση επίσκεψη στο γιατρό σας.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια στο λαιμό στο σπίτι

Παρόλο που τα μικρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού δεν είναι απαραίτητα σημάδι σημαντικού προβλήματος υγείας, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ρίξει μια ματιά για να προσδιορίσει την υποκείμενη αιτία. Όσο πιο γρήγορα γίνει μια διάγνωση, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να λάβετε θεραπεία.

Εν τω μεταξύ, ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι:

Εξασκηθείτε στην καλή υγιεινή των δοντιών

 • Βουρτσίστε τα δόντια και τα ούλα σας μετά από κάθε γεύμα και εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ξύστρα και αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα.

Περιορίστε ή αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τη ζάχαρη

 • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η ζάχαρη προκαλούν την παραγωγή βλέννας και υποστηρίζουν την υπερανάπτυξη της Candida .

Εξετάστε τις τροφικές αλλεργίες

 • Αποφύγετε τα τρόφιμα που προκαλούν αλλεργίες που μπορεί να έχετε. Μπορεί να έχετε μια μη διαγνωσμένη τροφική αλλεργία που προκαλεί και τα χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Οι κοινές τροφικές αλλεργίες περιλαμβάνουν:
 • σιτάρι
 • γαλακτοκομείο
 • οστρακόδερμο
 • αυγά

Μείνετε ενυδατωμένοι

 • Η σωστή ενυδάτωση είναι βασικό συστατικό της καλής υγείας. Δείτε πόσο νερό πρέπει να πίνετε.

Χρησιμοποιήστε γαργάρες αλμυρού νερού

 • Το γαργάρισμα με αλμυρό νερό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προσκρούσεων στο λαιμό, άλλων ερεθισμών και λοιμώξεων. Για να φτιάξετε γαργάρες αλμυρού νερού, ανακατέψτε μαζί:
 • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 • 8 ουγκιές ζεστό νερό
 • Γαργάρετε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα. Φτύστε το μετά γαργάρες. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε καθημερινά έως ότου εξαφανιστούν τα εξογκώματα.

Ακολουθεί βίντεο για την Αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη του στην σχέση

Φλούδα πορτοκαλιού : Η συμβολή της στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Κεράσια : Τα οφέλη τους στην υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοιμηθείτε καλύτερα με τη βοήθεια της γίογκα

Αθλητισμός: Η αναπνοή σας είναι το κλειδί για να μπορείτε να χαλαρώσετε στις πόζες. Η αναπνοή στη γιόγκα είναι εξίσου σημαντική - αν όχι πιο σημαντική - με τη φυσική στάση του σώματος.

Εσωτερικός διάλογος : Τεχνικές να τον επιτύχετε

Εσωτερικός διάλογος : Η αυτο-συζήτηση είναι ο εσωτερικός σας διάλογος. Επηρεάζεται από το υποσυνείδητο μυαλό σας και αποκαλύπτει τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τις ερωτήσεις και τις ιδέες σας.

Πώς να ενισχύσετε την ανθεκτικότητα σας στο άγχος

Άγχος Στρες: Μπορεί να μην μπορούμε πάντα να αλλάξουμε τους λόγους που μας προκαλούν δυσφορία, άγχος και στρες, αλλά μπορούμε σίγουρα να αλλάξουμε τον τρόπο που κοιτάμε τα πράγματα, υιοθετώντας πιο βιώσιμες οπτικές και πρακτικές.

Εκκρεμές : Τρόποι να τα καθαρίσετε

Εκκρεμές : Ο τακτικός καθαρισμός και επαναφόρτιση των λίθων σας είναι ο μόνος τρόπος για να επαναφέρετε τον κρύσταλλο σας στη φυσική του κατάσταση. Αυτή η πράξη φροντίδας μπορεί επίσης να αναζωογονήσει τη δική σας αίσθηση του σκοπού.