Αυτοφροντίδα

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Σπυράκια στο λαιμό :Παρόλο που τα μικρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού δεν είναι απαραίτητα σημάδι σημαντικού προβλήματος υγείας, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ρίξει μια ματιά για να προσδιορίσει την υποκείμενη αιτία.

Οι προσκρούσεις που μοιάζουν με σπυράκια στο πίσω μέρος του λαιμού είναι συνήθως ένα σημάδι ερεθισμού. Η εξωτερική τους εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος, θα βοηθήσει τον γιατρό σας να εντοπίσει την υποκείμενη αιτία. Πολλές αιτίες δεν είναι σοβαρές, αλλά ορισμένες απαιτούν άμεση επίσκεψη στο γιατρό σας.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια στο λαιμό στο σπίτι

Παρόλο που τα μικρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού δεν είναι απαραίτητα σημάδι σημαντικού προβλήματος υγείας, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ρίξει μια ματιά για να προσδιορίσει την υποκείμενη αιτία. Όσο πιο γρήγορα γίνει μια διάγνωση, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να λάβετε θεραπεία.

Εν τω μεταξύ, ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι:

Εξασκηθείτε στην καλή υγιεινή των δοντιών

 • Βουρτσίστε τα δόντια και τα ούλα σας μετά από κάθε γεύμα και εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ξύστρα και αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα.

Περιορίστε ή αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τη ζάχαρη

 • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η ζάχαρη προκαλούν την παραγωγή βλέννας και υποστηρίζουν την υπερανάπτυξη της Candida .

Εξετάστε τις τροφικές αλλεργίες

 • Αποφύγετε τα τρόφιμα που προκαλούν αλλεργίες που μπορεί να έχετε. Μπορεί να έχετε μια μη διαγνωσμένη τροφική αλλεργία που προκαλεί και τα χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Οι κοινές τροφικές αλλεργίες περιλαμβάνουν:
 • σιτάρι
 • γαλακτοκομείο
 • οστρακόδερμο
 • αυγά

Μείνετε ενυδατωμένοι

 • Η σωστή ενυδάτωση είναι βασικό συστατικό της καλής υγείας. Δείτε πόσο νερό πρέπει να πίνετε.

Χρησιμοποιήστε γαργάρες αλμυρού νερού

 • Το γαργάρισμα με αλμυρό νερό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προσκρούσεων στο λαιμό, άλλων ερεθισμών και λοιμώξεων. Για να φτιάξετε γαργάρες αλμυρού νερού, ανακατέψτε μαζί:
 • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 • 8 ουγκιές ζεστό νερό
 • Γαργάρετε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα. Φτύστε το μετά γαργάρες. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε καθημερινά έως ότου εξαφανιστούν τα εξογκώματα.

Ακολουθεί βίντεο για την Αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη του στην σχέση

Φλούδα πορτοκαλιού : Η συμβολή της στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Κεράσια : Τα οφέλη τους στην υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για την υγεία

Υγεία selfcare: Ο ΠΟΥ συνιστά παρεμβάσεις αυτοφροντίδας για κάθε χώρα και οικονομικό περιβάλλον, ως κρίσιμο μονοπάτι για την επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας, την προώθηση της υγείας, τη διατήρηση της ασφάλειας του κόσμου και την εξυπηρέτηση των ευάλωτων.

Μπορεί η ζώνη πλούτου Feng Shui πραγματικά να σας κάνει πλούσιους;

Ζώνη πλούτου Feng shui: Εδώ μπαίνει ο Νόμος της Έλξης. Επομένως, όσο περισσότερο εστιάζετε στους στόχους σας και οραματίζεστε ενεργά τον εαυτό σας να τους πετυχαίνει, τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνετε.

Πώς να είστε πιο αυθεντικοί στη ζωή σας;

Self care tips: Τις περισσότερες φορές κρυβόμαστε πίσω από «μάσκες» ή «φίλτρα» για να κάνουμε τη ζωή μας να φαίνεται τέλεια, επειδή αυτό είναι το «cool» ή το «δημοφιλές».