Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να φροντίσετε το εγώ σας

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να φροντίσετε το εγώ σας

Μητρότητα, Καριέρα, ΚαταλληλότηταΓια πολλές γυναίκες, δεν αισθάνεται πάντα ότι όλα αυτά μπορούν να συνυπάρχουν, πολύ λιγότερο να βρουν ισορροπία. Αλλά , βάζοντας μια άλλη λέξη στην κορυφή αυτής της λίστας θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά: αυτο-φροντίδα.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα θρεπτικά τρόφιμα, η σωματική δραστηριότητα, οι τακτικοί έλεγχοι και ο σωστός ύπνος είναι όλα σημαντικά για την υγεία σας. Οι πρώην Ολυμπιονίκες και οι τρέχουσες μητέρες συμφωνούν και προσφέρουν τις δικές τους προσωπικές ανατροπές.

Τι οφείλεται να δεσμευτείται

  •  Μόλις καταλάβετε τις προτεραιότητές σας, μπορείτε να σκεφτείτε πώς θέλετε να πετύχετε κάθε μία. Για παράδειγμα, για να επιτύχω τους στόχους του “σώματος” που έχω για τον εαυτό μου, θα δεσμευτώ να ασκώ έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών την εβδομάδα.

Συμβουλές για να το επιτύχετε

Να είστε ευέλικτοι

  •  Να είστε προετοιμασμένοι να αλλάξετε σχέδια. Τις μέρες που η προγραμματισμένη προπόνησή σας δεν είναι δυνατή, πάρτε τα παιδιά στο πάρκο και αφήστε τα να σας τρέξουν κουρέλια. Όλοι παίρνετε μια προπόνηση και περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί. Δεν μπορείτε να αιωρήσετε το πάρκο; Συμπεριλάβετε την κίνηση στην καθημερινή σας ζωή. Πάρτε τις σκάλες στην εργασία (περισσότερες από μία φορές!), Σταθμεύστε πιο μακριά, κρατήστε τα βάρη σας στο μπάνιο σας και πάρτε μερικά σετ όταν μπορείτε.

Δώστε τη χάρη στον εαυτό σας

  •  Ως εκπαιδευτής, η δουλειά μου είναι να κρατώ τους ανθρώπους σε καλό δρόμο, όχι να επιτρέψω δικαιολογίες. Αλλά εάν λείπουν προπονήσεις λόγω 14 ωρών εργασίας, άρρωστων παιδιών και τεσσάρων ωρών ύπνου – τότε είναι πιο σημαντικό να αλλάξετε τις προτεραιότητές σας και να ξεκουραστείτε. Αυτό σας εμποδίζει να το παρακάνετε και προστατεύει την υγεία σας.

Η διατροφή είναι το κλειδί

  • Όσο καλύτερα τρώτε, τόσο καλύτερα αισθάνεστε και όσο πιο υγιείς είστε συνολικά. Είστε καλύτερα σε θέση να κάνετε ταχυδακτυλουργίες με όλα τα πράγματα που κάνουμε ταλέντο ως μητέρες με καθαρότερο μυαλό και σώμα, και ότι το καύσιμο προέρχεται από υγιεινά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα.

Ακολουθεί βίντεο για την αυτοφροντίδα

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Πως καθορίζεται μετά την διάγνωση

Προσδόκιμο ζωής : Διατηρήστε το βάρος του κατοικιδίου σας και κάντε το να ζήσει περισσότερο

Κορωνοιός : Ποιο ευάλωτα τα άτομα με καρδιακές παθήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η αυτοδιαχείριση είναι το κλειδί για την επιτυχία και πώς να βελτιώσετε τη δική σας

Αυτοδιαχείριση: Η αυτοδιαχείριση είναι μια κρίσιμη δεξιότητα στο χώρο εργασίας. Αυτό το άρθρο διερευνά έναν ορισμό αυτοδιαχείρισης και συμβουλές για τη βελτίωση των δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισής σας.

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.