Αυτοφροντίδα

“Σωσίβιο” Μέση: Πιθανοί λόγοι που βρίσκεται στη θέση του παρά την υγιεινή διατροφή

“Σωσίβιο” Μέση: Πιθανοί λόγοι που βρίσκεται στη θέση του παρά την υγιεινή διατροφή

πρέπει να επιλέγουμε μορφές άσκησης που βοηθούν γενικώς στην μεγάλη κατανάλωση ενέργειας (θερμίδων) άρα και τη μεγαλύτερη καύση λίπους. Έτσι, χρειάζεται συνδυασμός αεροβικής άσκησης και ασκήσεων ενδυνάμωσης για καλύτερα αποτελέσματα.

“Σωσίβιο” Μέση: Αποφεύγετε το πρόχειρο φαγητό και τα γλυκά και γενικά προσέχετε τι βάζετε στο πιάτο σας. Γιατί λοιπόν το ενοχλητικό «σωσίβιο» στη μέση επιμένει; Οι λόγοι που δεν μπορείτε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά είναι πιθανό να μη σχετίζονται άμεσα με τις διατροφικές σας συνήθειες

Δείτε τρεις μη διατροφικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά:

Υπερβολικό στρες: Είναι μια πολύ συχνή αιτία «κατακράτησης λίπους» και αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Όταν αντιμετωπίζουμε στρες, ο οργανισμός μας απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη. Η κορτιζόλη ωθεί τα ανώριμα λιποκύτταρα να ωριμάσουν ταχύτερα και αυτό παρατηρείται κυρίως στα λιποκύτταρα της κοιλιάς.

Έλλειψη ύπνου: Ο ύπνος επιτρέπει στον οργανισμό μας να αποκαταστήσει φθορές και βλάβες αλλά και να κάψει λίγο ακόμη λίπος ενώ εμείς χαλαρώνουμε. Λιγότερες από 7 ώρες ύπνου την ημέρα συνδέονται με την κούραση άρα και την αυξημένη καταπόνηση του οργανισμού την επόμενη ημέρα. Η κούραση επίσης μας ωθεί συχνά να τρώμε περισσότερο και λιγότερο υγιεινά.

Λάθος ασκήσεις γυμναστικής: Όσοι θέλουν να αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά εστιάζουν συνήθως σε στοχευμένες ασκήσεις όπως οι κοιλιακοί. Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν μεν να δυναμώσουν οι μύες της κοιλιάς, δεν καταπολεμούν όμως το συσσωρευμένο λίπος που βρίσκεται πάνω από αυτούς. Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από το λίπος τοπικά, δηλαδή μόνο από την κοιλιά, τα πόδια κ.λπ., οπότε πρέπει να επιλέγουμε μορφές άσκησης που βοηθούν γενικώς στην μεγάλη κατανάλωση ενέργειας (θερμίδων) άρα και τη μεγαλύτερη καύση λίπους. Έτσι, χρειάζεται συνδυασμός αεροβικής άσκησης και ασκήσεων ενδυνάμωσης για καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη τo «σωσίβιο» στην κοιλιά

Πως δείχνεις 4 κιλά πιο αδύνατη

Πως θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά με τη λιγότερο δυνατή προσπάθεια

Με την λιποαναρρόφηση το τοπικό πάχος εξαφανίζεται οριστικά;

Ζάχαρη η υπεύθυνη για προβλήματα υγείας

Όταν η άσκηση συμβάλλει στην απώλεια βάρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα ενώ έχει ζέστη;

Ύπνος: Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει φυσιολογικά λίγο κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένα δροσερό περιβάλλον ύπνου είναι ιδανικό για έναν καλό ύπνο.

Ξέρατε ότι το Feng Shui μπορεί να διατηρηθεί και στις διακοπές σας;

Feng Shui: Το Φενγκ Σούι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να κάνετε αυτό το ονειρεμένο ταξίδι αλλά και κατά τη διάρκεια και μετά το ίδιο το ταξίδι. Σας εξηγούμε πώς χρησιμοποιείτε το Φενγκ Σούι στο ταξίδι.