Αυτοφροντίδα

“Σωσίβιο” Μέση: Πιθανοί λόγοι που βρίσκεται στη θέση του παρά την υγιεινή διατροφή

“Σωσίβιο” Μέση: Πιθανοί λόγοι που βρίσκεται στη θέση του παρά την υγιεινή διατροφή

πρέπει να επιλέγουμε μορφές άσκησης που βοηθούν γενικώς στην μεγάλη κατανάλωση ενέργειας (θερμίδων) άρα και τη μεγαλύτερη καύση λίπους. Έτσι, χρειάζεται συνδυασμός αεροβικής άσκησης και ασκήσεων ενδυνάμωσης για καλύτερα αποτελέσματα.

“Σωσίβιο” Μέση: Αποφεύγετε το πρόχειρο φαγητό και τα γλυκά και γενικά προσέχετε τι βάζετε στο πιάτο σας. Γιατί λοιπόν το ενοχλητικό «σωσίβιο» στη μέση επιμένει; Οι λόγοι που δεν μπορείτε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά είναι πιθανό να μη σχετίζονται άμεσα με τις διατροφικές σας συνήθειες

Δείτε τρεις μη διατροφικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά:

Υπερβολικό στρες: Είναι μια πολύ συχνή αιτία «κατακράτησης λίπους» και αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Όταν αντιμετωπίζουμε στρες, ο οργανισμός μας απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη. Η κορτιζόλη ωθεί τα ανώριμα λιποκύτταρα να ωριμάσουν ταχύτερα και αυτό παρατηρείται κυρίως στα λιποκύτταρα της κοιλιάς.

Έλλειψη ύπνου: Ο ύπνος επιτρέπει στον οργανισμό μας να αποκαταστήσει φθορές και βλάβες αλλά και να κάψει λίγο ακόμη λίπος ενώ εμείς χαλαρώνουμε. Λιγότερες από 7 ώρες ύπνου την ημέρα συνδέονται με την κούραση άρα και την αυξημένη καταπόνηση του οργανισμού την επόμενη ημέρα. Η κούραση επίσης μας ωθεί συχνά να τρώμε περισσότερο και λιγότερο υγιεινά.

Λάθος ασκήσεις γυμναστικής: Όσοι θέλουν να αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά εστιάζουν συνήθως σε στοχευμένες ασκήσεις όπως οι κοιλιακοί. Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν μεν να δυναμώσουν οι μύες της κοιλιάς, δεν καταπολεμούν όμως το συσσωρευμένο λίπος που βρίσκεται πάνω από αυτούς. Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από το λίπος τοπικά, δηλαδή μόνο από την κοιλιά, τα πόδια κ.λπ., οπότε πρέπει να επιλέγουμε μορφές άσκησης που βοηθούν γενικώς στην μεγάλη κατανάλωση ενέργειας (θερμίδων) άρα και τη μεγαλύτερη καύση λίπους. Έτσι, χρειάζεται συνδυασμός αεροβικής άσκησης και ασκήσεων ενδυνάμωσης για καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη τo «σωσίβιο» στην κοιλιά

Πως δείχνεις 4 κιλά πιο αδύνατη

Πως θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά με τη λιγότερο δυνατή προσπάθεια

Με την λιποαναρρόφηση το τοπικό πάχος εξαφανίζεται οριστικά;

Ζάχαρη η υπεύθυνη για προβλήματα υγείας

Όταν η άσκηση συμβάλλει στην απώλεια βάρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα σταματήσετε να τρώτε για να γεμίσετε το συναισθηματικό κενό

Υπερφαγία εμμονή: Επειδή το φαγητό μας κάνει, έστω και στιγμιαία, να νιώθουμε καλά, καταλήγουμε συχνά σε αυτό σαν παρηγοριά, ασχέτως με τον αν πεινάμε ή όχι. Η κατανάλωση αυτή ονομάζεται συναισθηματικό φαγητό.

Η κατάλληλη αυτοφροντίδα μετά τη γέννα

Αυτοφροντίδα μετά τη γέννα: Σίγουρα θα σε απασχολούν πάρα πολλά πράγματα, που είναι ίσως πιο σοβαρά από το πώς θα επανέλθεις μετά τη γέννα. Όμως αν είναι και αυτό κάτι που σε αγχώνει είμαστε εδώ για να σου δώσουμε λίγες συμβουλές.

Μύθοι και αλήθειες για το hangover τώρα τις γιορτές

Hangover γιορτές αυτοφροντίδα: Επειδή οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί από εσάς θα βγείτε, μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε μετά από ένα πιθανό hangover το επόμενο πρωί.

Όταν η τέχνη είναι το μέσο έκφρασης και φροντίδας του εαυτού

Τέχνη αυτοφροντίδα: Η δημιουργία αλλάζει και διευρύνει το μυαλό μας, μαθαίνοντάς μας να είμαστε σε εγρήγορση στις άπειρες λεπτομέρειες του κόσμου γύρω μας. Όταν αισθανόμαστε άρρωστοι, είναι συχνά δύσκολο να εστιάσουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον πόνο μας. Η δημιουργία τέχνης στρέφει την προσοχή μας προς τα έξω. Οι άνθρωποι που δημιουργούν συχνά περιγράφουν τη διαδικασία σα να βρίσκονται σε μια ευχάριστη «ροή» στην οποία χάνουν την αίσθηση του χρόνου, των ανησυχιών και του σωματικού πόνου. Όταν έχουμε την εμπειρία να αξιοποιήσουμε αυτή τη ροή, αποκτούμε πρόσβαση σε ένα δημιουργικό μέρος του μυαλού μας που συνεχίζει να μας ευχαριστεί ακόμα και όταν δεν κάνουμε τέχνη.

Εξοικονομήστε χρήματα γρήγορα και αποτελεσματικά

Εξοικονόμηση χρημάτων: Η οικονομία του σπιτιού ή του πορτοφολιού μας, μπορεί μοιραία να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πειρασμοί γύρω μας άλλωστε, είναι πια πάρα πολλοί και τα χρήματα ολοένα και λιγοστεύουν.

Ενισχύστε την μνήμη σας μέσα από έξυπνες τεχνικές

Μνήμη οργάνωση: Ανάμεσα στους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους ξεχνάμε ευκολότερα βρίσκονται η προχωρημένη ηλικία και οι διαταραχές άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή στη ζωή μας.