Αυτοφροντίδα

Self care: Βρείτε χρόνο για αυτοφροντίδα στο πρόγραμμά σας αυτό το εξάμηνο

Self care: Βρείτε χρόνο για αυτοφροντίδα στο πρόγραμμά σας αυτό το εξάμηνο

Self care: Η απομάκρυνση από μια κατάσταση που προκαλεί άγχος είναι μια μέθοδος αυτοφροντίδας που βοηθά τον εγκέφαλο να ανανεωθεί και να έχει περισσότερη ενέργεια, παραγωγικότητα και ικανότητα εστίασης.

Η ψυχική υγεία των φοιτητών κολεγίου μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Πάνω από το 60% των φοιτητών πληρούν τα κριτήρια για ένα ή περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας, αύξηση σχεδόν 50% από το 2013, σύμφωνα με μια μελέτη του Μαρτίου 2022 στο Journal of Affective Disorders. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές έχουν υψηλότερα επίπεδα άγχους φέτος από ό,τι το 2021, σύμφωνα με την National Society of Leadership and Success.

Οι μαθητές θα πρέπει να αφιερώνουν χρόνο στα προγράμματά τους για αυτοεξυπηρέτηση για να τους βοηθήσει να καλλιεργήσουν την ψυχική, σωματική και συναισθηματική τους ευεξία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του στρες. Οι προσπάθειες αυτοφροντίδας συμβάλλουν στη μείωση του άγχους και της ψυχικής αδιαθεσίας που συμβάλλουν στην κακή ακαδημαϊκή επίδοση των μαθητών, στην κοινωνική απόσυρση και στη συνολική μείωση των κινήτρων και της ενέργειας.

Το άγχος επηρεάζει όλα τα συστήματα του σώματος, αλλά η αυτοφροντίδα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία. Το να αφιερώνουν χρόνο για αυτοφροντίδα μπορεί να είναι δύσκολο για μαθητές με πολυάσχολα προγράμματα, αλλά μπορεί να είναι και μια διασκεδαστική και παραγωγική εμπειρία.

Η αυτοφροντίδα είναι οτιδήποτε προάγει την ευεξία ενός μαθητή και ακόμη και μικρές προσπάθειες αυτών των δραστηριοτήτων, όπως το περπάτημα 15 λεπτών, το ημερολόγιο ή ο διαλογισμός, μπορούν να μετριάσουν το άγχος και να βελτιώσουν την ψυχική και σωματική ευεξία. Όταν οι μαθητές αγνοούν την ψυχική, σωματική και συναισθηματική τους υγεία, μπαίνουν σε κατάσταση επιβίωσης, κάτι που δεν τους επιτρέπει να ευδοκιμήσουν πλήρως στη ζωή, είπε η Χάιντι Χάτμαν, καθηγήτρια ψυχολογίας στην εκπαίδευση.

Μερικοί μαθητές μπορεί να παραμελούν να αφιερώσουν χρόνο για αυτοεξυπηρέτηση επειδή είναι απασχολημένοι με δεσμεύσεις στο κολέγιο, αλλά όταν το εξασκούν, μπορούν μακροπρόθεσμα να απελευθερώσουν περισσότερο χρόνο στα προγράμματά τους, σύμφωνα με το Southern New Hampshire University. Η φροντίδα του εαυτού σας δίνει στο σώμα και το μυαλό τους την ευκαιρία να επαναφορτιστούν και να επαναφορτιστούν, ενισχύοντας την παραγωγικότητά τους όταν εργάζονται, επιτρέποντάς τους να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους πιο γρήγορα και να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους.

Η απομάκρυνση από μια κατάσταση που προκαλεί άγχος είναι μια μέθοδος αυτοφροντίδας που βοηθά τον εγκέφαλο να ανανεωθεί και να έχει περισσότερη ενέργεια, παραγωγικότητα και ικανότητα εστίασης, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Cornell. Ο καλύτερος τρόπος για τη Sophie Chen, δευτεροετή φοιτήτρια πληροφορικής, να διαχειριστεί την ψυχική της υγεία είναι να είναι σωματικά δραστήρια και να χρησιμοποιεί τη διαχείριση του χρόνου στη βιβλιοθήκη στην πανεπιστημιούπολη για να αποτρέψει το κορυφαίο άγχος γύρω από τις σχολικές της εργασίες.

«Αν δεν φροντίσω την ψυχική μου υγεία, δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο», είπε η Τσεν. Το άγχος μπορεί να μοιάζει σαν ένας κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το διαχειριστείς όταν χρησιμοποιείς υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης, όπως η παρακολούθηση εκπομπών άνεσης, η δημιουργία ενός προγράμματος που πρέπει να ακολουθήσεις για τη διαχείριση του χρόνου ή μια βόλτα στο τέλος της ημέρας σε μια ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης .

Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι εγωιστική πράξη και η φροντίδα του εαυτού είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για όλες τις πτυχές της υγείας. Υπάρχει επιστήμη που υποστηρίζει την αυτοφροντίδα, αλλά δεν χρειάζεται η επιστήμη για να γνωρίζει ότι η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς βοηθάει η αυτοφροντίδα την διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας

Βοηθήστε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος της επιστροφής στο σχολείο

5 συνήθειες αυτοφροντίδας κάθε επιτυχημένου επιχειρηματία

5 Tips για την καθημερινή σας αυτοφροντίδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αξιοποιήστε δημιουργικά τον χρόνο σας μαζί με τα παιδιά σας

Χρόνος: Ο ποιοτικός χρόνος που περνάτε με τα παιδιά σας, ωφελεί όλη την οικογένεια! Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να βρίσκετε τρόπους ή δραστηριότητες που θα σας κάνουν να αξιοποιείτε ευχάριστα τον χρόνο σας οικογενειακώς!

Για ποιο λόγο είναι σημαντικό να κάνουμε δραστηριότητες εκτός σπιτιού;

Αλλάξτε ζωή: Ο σημερινός τρόπος ζωής σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι επιβλαβής για τη σωματική και ψυχική υγεία. Είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ άλλοτε να δίνετε προτεραιότητα στον εξωτερικό χρόνο.

Το πικ-νικ είναι ένας από τους λόγους που η οικογένεια έρχεται πιο κοντά

Πικ-νικ: Μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, για να μην αναφέρουμε μια εξαντλητική χρονιά, ένα πικνίκ είναι ακριβώς αυτό που θα συνταγογραφούσε ο γιατρός για όλη την οικογένεια.