Αυτοφροντίδα

Self care: 6 συμβουλές αυτοφροντίδας που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Self care: 6 συμβουλές αυτοφροντίδας που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Self care: Αναγνωρίστε και τιμήστε τα συναισθήματα φόβου και ανησυχίας σας και μετά κάντε κάτι για να απομακρυνθείτε από αυτά τα συναισθήματα.

Γνωρίζουμε ότι η ανάγκη να απομονωθούμε για να βοηθήσουμε στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της COVID-19 είναι ένα απαραίτητο μέτρο που πρέπει να λάβουμε όλοι για να διασφαλίσουμε την υγεία και την ευημερία μας, των αγαπημένων μας και των κοινοτήτων μας. Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι μπορεί να είναι αγχωτικό. Το να κατακλυζόμαστε από νέα για την πανδημία και να είμαστε μακριά από τους κανονικούς κοινωνικούς μας κύκλους μπορεί να είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να μειώσετε το άγχος σας;

Ακολουθούν συμβουλές αυτοφροντίδας που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας:

  • Εάν εργάζεστε από το σπίτι, κάντε μικρότερα αλλά πιο συχνά διαλείμματα. Κάντε μια βόλτα έξω (θυμηθείτε να διατηρήσετε μια απόσταση τουλάχιστον 6 ποδιών από τους άλλους), περπατήστε πάνω και κάτω από μια σκάλα, τεντωθείτε ή συνδεθείτε με έναν φίλο. Ακόμη και το να αφιερώσετε λίγα λεπτά κοιτάζοντας έξω από ένα παράθυρο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κάνετε επαναφορά.
  • Φροντίστε το σώμα σας. Η κατανάλωση υγιεινών γευμάτων, η άσκηση, ο ύπνος τουλάχιστον επτά ωρών τη νύχτα και ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος.
  • Κάντε πράγματα που σας δίνουν σκοπό και νόημα. Πολλοί στην κοινότητά μας είναι πιο ευάλωτοι στις επιπτώσεις του νέου κοροναϊού. Μπορείτε να βοηθήσετε άλλους προσφέροντάς σας καθησυχασμό και συναισθηματική υποστήριξη και, αν είναι δυνατόν, απτή βοήθεια. Ελέγξτε τους γείτονές σας και βοηθήστε με ασφάλεια αν μπορείτε.
  • Φροντίστε το μυαλό σας. Η συνεχής αναζήτηση, η κύλιση ή η κατανάλωση ειδήσεων για τον κορωνοϊό μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο φοβισμένοι και συχνά αδύναμοι. Κάντε διαλείμματα από την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης και χρησιμοποιήστε αξιόπιστους πόρους, όπως τους ιστότοπους των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων και του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Κομητείας του Λος Άντζελες για ενημερώσεις αντί να ελέγχετε ιστότοπους που ενδέχεται να έχουν αναξιόπιστες πληροφορίες.

  • Η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν χρειάζεται να σημαίνει κοινωνική απομόνωση. Απευθυνθείτε σε άλλους και προσφέρετε υποστήριξη. Καλέστε τους φίλους και την οικογένειά σας. Μείνετε συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας συνομιλία μέσω βίντεο, γραπτά μηνύματα και email. Οι προσωπικές σχέσεις είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της προοπτικής και την ανύψωση της διάθεσής σας.
  • Αυξήστε τις δραστηριότητές σας που νιώθετε καλά. Είτε πρόκειται για ενσυνειδητότητα, για συζήτηση με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας, για περιπάτους, για ημερολόγιο ή για παρακολούθηση αγαπημένων σας εκπομπών, τώρα είναι η ώρα να αυξήσετε τις θετικές εμπειρίες στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Για γρήγορη ανακούφιση από το στρες, το Mindful Awareness Research Center του UCLA προσφέρει δωρεάν καθοδηγούμενους διαλογισμούς στα αγγλικά και τα ισπανικά.

Αναγνωρίστε και τιμήστε τα συναισθήματα φόβου και ανησυχίας σας και μετά κάντε κάτι για να προχωρήσετε και να απομακρυνθείτε από αυτά τα συναισθήματα. Για πολλούς από εμάς, η διατήρηση της ρουτίνας θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε θετικούς, ισορροπημένους και ψυχικά καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα 5 στάδια του εργασιακού burnout;

Προσθέστε το Feng Shui στην αυτοφροντίδα σας

Απλές καθημερινές ιδέες αυτοφροντίδας για μητέρες

Αγάπησε τον εαυτό σου και βοήθησέ τον με έξυπνα τρικς!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε πρέπει να ασκείστε; Πριν ή μετά το φαγητό;

Προπόνηση: Το φαγητό πριν από την προπόνηση μπορεί να προσφέρει ενέργεια και να ενισχύσει την απόδοση, ενώ η άσκηση μετά το φαγητό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα