Αυτοφροντίδα

Ψυχολόγος αυτοβοήθεια: Πότε είναι η κατάλληλη ώρα να επισκεφθούμε έναν ψυχολόγο;

Ψυχολόγος αυτοβοήθεια: Πότε είναι η κατάλληλη ώρα να επισκεφθούμε έναν ψυχολόγο;

Ψυχολόγος αυτοβοήθεια: Αναρωτιέστε πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ψυχολόγο; Ακόμη και αν βρίσκεστε στα πρώτια στάδια αυτής της αναρώτησης, τότε έχετε ήδη απαντήσει στην ερώτησή σας.

Πότε είναι η σωστή ώρα να επισκεφθούμε ψυχολόγο; Αν αυτή η ερώτηση ταλαιπωρεί το μυαλό σας καιρό τώρα, τότε η κατάλληλη ώρα έχει έρθει. Όταν αποφασίζουμε για πρώτη φορά να δούμε έναν ψυχολόγο, το αρχικό πρόβλημά μας είναι πώς να αποφασίσουμε ποιος είναι ο καλύτερος.  Υπάρχουν πάρα πολλοί επαγγελματίες εκεί έξω. Είναι όμως οι κατάλληλοι για εμάς προσωπικά; Όταν αυτό προσδιοριστεί, τότε πρέπει να συναποφασίσουμε τι είδους θεραπεία μπορεί να μας ταιριάζει. Αν ο επιλεγμένος θεραπευτής έχει επαρκή εκπαίδευση, δεξιότητες και εμπειρία για να είναι αποτελεσματικός, η επιλογή του θεραπευτή με τον οποίο αισθάνόμαστε άνετα είναι ένα βασικό μέτρο για εμάς.

Κατάλήγοντας βλέπουμε ότι για να καταλήξετε σε άριστο ψυχολόγο θα πρέπει να:

Νιώσετε άνετα μαζί του

Μέσα σε μία ή δύο συνεδρίες, θα πρέπει να έχετε την αίσθηση ότι σας ακούει πραγματικά και ότι κατανοεί απόλυτα αυτά που λέτε. Ένας σωστός ψυχολόγος δεν είναι απαραίτητα κάποιος με τον οποίο δεν διαφωνείτε ποτέ ή που δεν διαφωνεί ποτέ μαζί σας. Η ανταλλαγή απόψεων και οι υγιείς διαφωνίες πρέπει πάντα να γίνεται σε περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού.

Να είναι έμπειρος με τις πρακτικές του

Είναι λογικό να τους ρωτήσουμε πόσο έμπειροι είναι, ποια προσόντα έχουν και ποιες πρακτικές χρησιμοποιούν. Μιλώντας για τρόπους, μπορείτε να τον ρωτήσετε με τι τρόπο σκέφτεται για να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πρακτική. Η ψυχολογία, η ψυχοθεραπεία και η συμβουλευτική είναι εξειδικευμένα επαγγέλματα. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι μπορούν να σας βοηθήσουν να μιλήσετε για ένα θέμα, ένας έμπειρος επαγγελματίας στον κλάδο του πρέπει να έχει κάτι περισσότερο από ένας καλός ακροατής.

Να διασφαλίσει ότι η εργασία του ελέγχεται από άλλους επαγγελματίες

Αυτό περιλαμβάνει μια διαδικασία κατά την οποία ο θεραπευτής συναντάται τακτικά με έναν άλλο έμπειρο θεραπευτή και συζητά την εργασία που αναλαμβάνει αλλά και την δική του ψυχολογική διάθεση. Αυτή η επαγγελματική επίβλεψη γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση του απορρήτου, ενώ ταυτόχρονα ο επόπτης μπορεί να διερευνήσει την πρακτική που θα ακολουθήσει ο θεραπευτής.

Από τα συμφραζόμενα, καταλαβαίνετε απόλυτα ότι η τελική απόφασή σας σε επιλογή ψυχολόγου, δεν μπορεί να γίνει «ελαφρά τη καρδία». Πρέπει να είστε απόλυτα προετοιμάσμένοι για να έχτε το αποτέλεσμα που αναζητάτε μετά από μερικές συνεδρίες. Μην διστάζετε να πάτε σε ψυχολόγο. Είναι πλέον μια διαδικασία που γίνεται από πολύ κόσμο και έχουν καταρριφθεί όλα τα taboo. Επιλέξτε τον πιο σωστό επαγγελματία στην ειδικότητά του και είναι απολύτως σίγουρο ότι θα βρει τρόπους να απαλαχθείτε από κάθε τι που σας απασχολεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια θεωρείται μεγάλη διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια

Το παρελθόν δεν καθορίζει το μέλλον, αν δεν το επιτρέψουμε εμείς.

Πώς ωφελούν οι μακρινές βόλτες τον ψυχισμό μας;

Ψυχοθεραπεία : Δείτε πως επιτυγχάνεται θεραπεία μέσω της ψυχολογίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αυτοφροντίδα ως βασικό κλειδί στη διαχείριση του άγχους

Άγχος αυτοφροντίδα: Να θυμάστε ότι το να αφιερώνετε χρόνο για μικρές πράξεις αυτο-φροντίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κρατήσει τη διάθεσή σας πιο ισορροπημένη και θα αναπληρώσει τα αποθέματα της ενέργειάς σας.

Αντιμετωπίστε το σύμπλεγμα ανωτερότητας

Σύμπλεγμα ανωτερότητας: Πολλοί άνθρωποι χωρίς να το κατανοούν πλήρως συμπεριφέρονται ναρκισσιστικά, εκφράζοντας αυτό που ονομάζεται σύμπλεγμα (ή σύνδρομο) ανωτερότητας.

Όταν η αυτοφροντίδα, γίνεται μέσο για την διαχείριση του άγχους

Αυτοφροντίδα Άγχος: Η σημασία ενός καλού ύπνου στην ψυχική υγεία είναι καθοριστική. Και ολοένα και περισσότερες μελέτες δεικνύουν ότι μία καλή ρουτίνα πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και περισσότερο.