Αυτοφροντίδα

Προετοιμασία για την δουλειά: Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσει η μέρα σου

Προετοιμασία για την δουλειά: Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσει η μέρα σου

Προετοιμασία για την δουλειά: Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσει η μέρα σου. Δεν χρειάζεστε ιδιότητα μέλους σε κάποιο γυμναστήριο, εξοπλισμό ή ακόμα και ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πιέσετε μερικές από τις καλύτερες κινήσεις για το σώμα σας σε μια πολυάσχολη εργάσιμη ημέρα.

Το περπάτημα είναι ένας από τους απλούστερους, πιο προσιτούς τρόπους για να αυξήσετε τη δραστηριότητά σας. Η προσθήκη περισσότερων βημάτων στην ημέρα σας έχει βρεθεί για την ενίσχυση του μεταβολισμού σας και τη μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων όπως υπέρταση και διαβήτης τύπου 2. Μια ανάλυση μελετών του 2008, η οποία δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medical, έδειξε ότι μόλις 20 λεπτά περπάτημα μέτριας έντασης την ημέρα σχετιζόταν με χαμηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου κατά τη διάρκεια των περιόδων της μελέτης.

Η γρήγορη πεζοπορία συσχετίστηκε με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα υγείας. Το περπάτημα μπορεί επίσης να ενισχύσει τη διάθεση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τον ύπνο. Αν τα καταφέρεις έξω, ακόμα καλύτερα. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να προσθέσετε βήματα στην ημέρα σας δεν είναι ο χρόνος για περίπατο. Αν ο χώρος εργασίας σας έχει περισσότερες από μία τουαλέτες, επιλέξτε την πιο μακρινή.  Πηγαίνετε από τις σκάλες. Η προσθήκη σκάλας στην καθημερινότητά σας δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό (ή ντους μετά τη γυμναστική). 

 

Απλά πάρε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ όποτε είναι δυνατόν. Squats. Τα καθίσματα δουλεύουν ολόκληρο το κάτω σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των μυών που χρησιμοποιείτε όλη την ημέρα. Τα οφέλη των squats και άλλων μορφών εκπαίδευσης αντοχής περιλαμβάνουν βελτιωμένη οστική πυκνότητα, καρδιαγγειακή υγεία και διάθεση.  Για παράδειγμα, εάν κάνατε 12  squats κάθε δύο ώρες, θα μπορούσατε να ζήσετε σε 48 καθίσματα για μια οκτάωρη εργάσιμη ημέρα. “Αυτά τα μικρά “σνακ κινήσεων” συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απόκτησε δυνατά και γυμνασμένα χέρια με αυτό το 20’

Μυρωδάτη μάσκα χεριών με τρία μόνο υλικά

Πότε επανέρχεται η όσφρηση- γεύση στους ασθενείς του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να ζητήσεις ευγενικά "Alone Time" μέσα στη σχέση

Αυτοφροντίδα Alone Time: «Οι ικανοποιημένοι, χαρούμενοι και ολόκληροι άνθρωποι κάνουν καλούς συντρόφους», λέει η Cicely Horsham-Brathwaite, Ph.D., ψυχολόγος και coach. "Και μερικές φορές, προκειμένου να αισθανθούμε έτσι, χρειαζόμαστε κάποια ευκαιρία να είμαστε μόνοι μαζί μας συναισθηματικά ή σωματικά". Μόνο που ο χρόνος σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Έτσι, ενώ για κάποιους από εσάς μια χαλαρή πεζοπορία, μπορεί να είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε, άλλοι μπορεί να είστε πιο χαρούμενοι όταν κάθεστε στο ίδιο δωμάτιο με τον σύντροφό σας χωρίς να μιλάτε.

Πώς να ανακάμψεις μετά από συναισθηματική κακοποίηση

Συναισθηματική κακοποίηση: Πώς να ανακάμψεις. Η ανάκαμψη από τη συναισθηματική κακοποίηση συνεπάγεται πρωτίστως την επεξεργασία μιας τραυματικής εμπειρίας που έχει υπονομεύσει την αυτοεκτίμησή μας. Για να το κάνουμε αυτό, ας αποφύγουμε να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας, γιατί το λάθος δεν είναι ποτέ σε ποιον εμπιστεύεται, σε ποιος δίνει τα πάντα για αυτήν τη σχέση.

Όταν κανείς δεν στηρίζει την απόφασή σου

Χωρίς καμία υποστήριξη: Όταν κανείς δεν σε στηρίζει θυμήσου αυτά.. Αυτή τη στιγμή κάνω το όλο θέμα "παραιτούμαι από τη δουλειά μου για να επιδιώξω ένα όνειρο". Εγκατέλειψα την ασφάλεια και τη σταθερότητα του να έχω μισθό μαζί με μια υποτιθέμενη καριέρα. Τότε, δεν ήξερα πραγματικά τι έκανα. Δεν είχα εμπειρία συν ότι δεν είχα ακριβώς την εμπιστοσύνη να προωθήσω την αγορά και να ξεκινήσω να διευθύνω μια επιχείρηση.

Trataka Sadhana μια ιδιαίτερη άσκηση διαλογισμού

Διαλογισμός άσκηση: Με το βλέμμα στα κεριά αλλιώς... Trataka Sadhana. Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να κάνουν διαλογισμό και να αφήσουν τις σκέψεις τους να φύγουν. Το βλέμμα με κεριά, ή αλλιώς trataka sadhana, είναι ένας τρόπος να εστιάσεις στα μάτια σου σε κάτι ώστε να πάρεις περισσότερα από το διαλογισμό σου. Εδώ είναι το θέμα, συν το πώς να το κάνετε μόνοι σας.

Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου με νερό όχι μόνο τους θερινούς μήνες

Αφυδάτωση υγρά: Ήρθε η ώρα να πιείτε νερό. Επειδή μπορεί να συσχετίσετε τον ιδρώτα με την ανάγκη για περισσότερο νερό, το χειμώνα (όταν συνήθως δεν ιδρώνετε τόσο πολύ), η επιθυμία για υγρά μπορεί να μείνει πίσω. Ωστόσο, απλά και μόνο επειδή μπορεί να μην ιδρώνεις τόσο πολύ δεν σημαίνει ότι δεν χάνεις υγρά. Η αφυδάτωση ακολουθεί διαφορετική πορεία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Ανησυχία για την επικείμενη συνταξιοδότηση

Στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης: Τι θα γίνει στη ζωή μου; Η συνταξιοδότηση είναι μία από αυτές τις παράδοξες στιγμές όπου συγκλίνει ένα τεράστιο επίτευγμα και μια μεγάλη απώλεια. Για αυτό ακριβώς δεν είναι ασυνήθιστο πολλοί άνθρωποι να αισθάνονται μπερδεμένοι σε εκείνο το σημείο που τελειώνει ο κύκλος εργασίας και ξεκινά ένα στάδιο σταθερότητας, αλλά και με πολλές ερωτήσεις. 

Τα 3 πιο συχνά λάθη στη φροντίδα των ματιών που προκαλούν ρυτίδες

Φροντίδα ματιών: Καθώς η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτή και εύθραυστη χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η ισορροπία του δερματικού φραγμού.

Μοίρα, τύχη ή επιλογή

Μοίρα ή τύχη: Μήπως τελικά είναι θέμα επιλογής. Ο προορισμός δεν είναι γραμμένος στα αστέρια, τον άνεμο ή τη γη . Το μέλλον μας μπορεί να φυτευτεί, να ποτιστεί, να φροντιστεί και να συλλεχθεί μόνοι μας. Επομένως, είναι καλύτερα να σταματήσετε να αφήνετε τον εαυτό σας να σκεφτεί ότι είναι ο άνεμος που σας σπρώχνει, γιατί δεν είναι έτσι, αφού είστε ο μόνος καπετάνιος του σκάφους σας.