Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Fitness

Περπάτημα Γυμναστική: 4 κοινοί μύθοι

Περπάτημα Γυμναστική: 4 κοινοί μύθοι

Περπάτημα Γυμναστική: 4 κοινοί μύθοι. Το περπάτημα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου για τις πιο δημοφιλείς φυσικές δραστηριότητες με πάνω από 145 εκατομμύρια ενήλικες  να στερούνται τακτικά τα αθλητικά τους παπούτσια είναι επίσης ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ανεβάσεις τον καρδιακό σου ρυθμό.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για άσκηση, το περπάτημα δεν έχει πάντα το σεβασμό που του αξίζει και είναι καιρός να αλλάξει. Πριν ”αγοράσετε” την ιδέα ότι το περπάτημα δεν είναι μια αξιόλογη γυμναστική, μάθετε την αλήθεια πίσω από αυτούς τους κοινούς μύθους για το περπάτημα.

Υπάρχει ένα μεγάλο αίσθημα επιτυχίας όταν ο ανιχνευτής γυμναστικής σας χτυπάει για να σας δείξει 10.000 βήματα. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το περπάτημα 10.000 βημάτων την ημέρα σχετίζεται με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και βελτιωμένη ανοχή στη γλυκόζη, αλλά η ιδέα να περπατάς το ισοδύναμο των πέντε μιλίων την ημέρα θα μπορούσε να φανεί συντριπτική για τους νέους ασκητές. Το περπάτημα δεν λειτουργεί για απώλεια βάρους. Μια αργή βόλτα γύρω από το τετράγωνο δεν πρόκειται να μετακινήσει τη βελόνα στην ζυγαριά. Ανεβάζοντας το ρυθμό- χωρίς διάρρηξη σε τρέξιμο- σε κανονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της βάδισής σας έχει σημαντική επίδραση στην απώλεια βάρους. Το περπάτημα για να είναι αποτελεσματικό χρειάζεται και βάρος.

Σε μια μικρή μελέτη, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια βρήκαν υπέρβαρες γυναίκες που έκαναν τρεις, 30 λεπτά, διαδρομές υψηλής έντασης και 2 μέτριου βηματισμού διαδρομές εβδομαδιαίως για 12 εβδομάδες έχασαν έξι φορές περισσότερο λίπος κοιλιάς από τις γυναίκες που πήγαιναν σε αργό περίπατο 5  ημέρες την εβδομάδα. Μετά από 5 λεπτά περίπατο με αργό ρυθμό, περπατήστε με γρήγορο ρυθμό για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια με κανονικό ρυθμό για 4 λεπτά. Επαναλάβετε το χρονικό διάστημα τέσσερις φορές. Τελειώστε με ένα βάδισμα 5 λεπτών. Το περπάτημα είναι μόνο για αυτούς που δεν μπορούν να τρέξουν. Το περπάτημα μπορεί να είναι μια άσκηση “πύλης” που βοηθά τους νέους ασκητές να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή τους ικανότητα και τη αντοχή τους σε μετάβαση στο τρέξιμο αλλά δεν θέλουν να τρέξουν όλοι οι περιπατητές. και αυτό είναι εντάξει. Το δυναμικό περπάτημα είναι μόνο εκείνο που μπορεί να συμβάλλει στο να έχει αποτέλεσμα.  για να

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη του χορού για το σώμα

Πώς θα χτίσουμε υγιή σχέση με εσωστρεφή σύντροφο

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει τη συγκέντρωση των μαθητών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Αθλητισμός: «Τα squats είναι ωφέλιμα για όλους», λέει. «Από τους ελίτ αθλητές μέχρι τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες κατά την περίοδο μετά τον τοκετό», λέει ο Chris Gagliardi, πιστοποιημένος personal trainer του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Άσκηση. Παρακάτω κάνουμε μια βουτιά στην επιστήμη πίσω από τα οφέλη τους.

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!

Close Icon