Αυτοφροντίδα

Περπάτημα οφέλη: Ποια λάθη στο περπάτημα δεν βοηθούν στην φυσική σας κατάσταση;

Περπάτημα οφέλη: Ποια λάθη στο περπάτημα δεν βοηθούν στην φυσική σας κατάσταση;

Περπάτημα οφέλη: Το περπάτημα δεν είναι μόνο μια εξαιρετική προπόνηση για καρδιαγγειακά και για ολόκληρο το σώμα, αλλά είναι και πολύ θεραπευτικό.

Το περπάτημα δεν είναι μόνο μια εξαιρετική προπόνηση για καρδιαγγειακά και για ολόκληρο το σώμα, αλλά είναι και πολύ θεραπευτικό. Μετά από μια κουραστική και ταραχώδη μέρα, ένας σύντομος περίπατος μπορεί να βοηθήσει να εξαφανιστούν τα προβλήματά σας. Όταν εξασκείτε καθημερινά το περπάτημα, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε. Τα λάθη των πρωτάρηδων μπορεί να σας εμποδίσουν την υγεία.

Να φοράτε πάντα τα σωστά παπούτσια. Για να κάνετε μεγάλες ή μικρές βόλτες, πρέπει να φοράτε τα σωστά παπούτσια. Τα παπούτσια βοηθούν στη στήριξη του σώματος και της στάσης του σώματος και στην πρόληψη του πόνου και των τραυματισμών. Εάν φοράτε λάθος υποδήματα, μπορεί να τραυματιστείτε ή να αισθανθείτε πόνο στα πόδια ή τους αστραγάλους σας αργότερα. Φροντίστε να διατηρείτε τη σωστή στάση όταν περπατάτε. Αυτός τον κανόνα συχνά τον παραμελούμε και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη κακή στάση του σώματος και πόνο στην πλάτη. Μην σκύβετε, κρατήστε το κεφάλι, τους ώμους και την πλάτη σας ίσια και δουλέψτε τους μύες του κορμού σας ενώ περπατάτε.

Μην ξεχνάτε τη ρουτίνα προθέρμανσης

Η προθέρμανση πριν το περπάτημα είναι σημαντική. Κάντε μια ρουτίνα διατάσεων 5 λεπτών. Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μύες. Οι δύσκαμπτοι μύες δεν θα μπορούν να εμπλακούν καλά καθώς περπατάτε.  Μετά το περπάτημα, ακολουθήστε το με μια ρουτίνα χαλάρωσης. Κάντε μερικές ελαφριές ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης. Το χειρότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε αμέσως μετά το περπάτημα είναι να καθίσετε ή να ξαπλώσετε.

Όταν περπατάτε γρήγορα, τα χέρια σας δεν πρέπει να είναι άκαμπτα. Αφήστε τα χέρια σας να κινούνται και να αιωρούνται φυσικά όπως όταν περπατάτε. Αυτό είναι απαραίτητο για την ισορροπία και τον ρυθμό του σώματος.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσα βήματα περπάτημα τη μέρα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε πολλά χρόνια

Βραδινό περπάτημα - Ένας μαγικός θησαυρός ευεξίας

Πώς να φτάσετε τα 10000 βήματα ημερησίως;

Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο άνοιας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή κρέμας στο σώμα μας;

Κρέμα σώματος: Η ενσωμάτωση μιας ενυδατικής κρέμας σώματος στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας να φαίνεται και να αισθάνεται καλύτερα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον τύπο του δέρματός σας.