Αυτοφροντίδα

Περιβάλλον: 4 τρόποι για να γιορτάζετε την Ημέρα της Γης κάθε μέρα

Περιβάλλον: 4 τρόποι για να γιορτάζετε την Ημέρα της Γης κάθε μέρα

Περιβάλλον: Καθώς πλησιάζει η Ημέρα της Γης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να κάνουμε το καθήκον μας καθημερινά για να διατηρήσουμε το περιβάλλον υγιές και ασφαλές.

Καθώς πλησιάζει η Ημέρα της Γης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να κάνουμε το καθήκον μας καθημερινά για να διατηρήσουμε το περιβάλλον υγιές και ασφαλές.

  • Εξετάστε προσεκτικά τη χρήση οικιακών καθαριστικών. Ακόμα κι αν το μπουκάλι χρησιμοποιεί λέξεις όπως “πράσινο”, είναι σημαντικό να ελέγχετε τις ετικέτες στα προϊόντα που αγοράζετε για να καθαρίσετε το δωμάτιο, το γραφείο ή το σπίτι σας. Αποφύγετε τα οικιακά καθαριστικά που είναι διαβρωτικά ή περιέχουν επιβραδυντικά φλόγας, φθαλικές ενώσεις ή PFOS/PFAS.
  • Θυμηθείτε να μειώσετε, να επαναχρησιμοποιήσετε και να ανακυκλώσετε. Μειώστε τα απόβλητα αγοράζοντας μόνο αυτά που χρειάζεστε, ώστε να έχετε λιγότερα να πετάξετε. Επωφεληθείτε από τα μπλε δοχεία ανακύκλωσης και πηγαίνετε τις εκτυπώσεις όποτε μπορείτε. Μάθετε περισσότερες συμβουλές και πρακτικές ανακύκλωσης. Δοκιμάστε να αγοράσετε μεταχειρισμένα ρούχα, έπιπλα και άλλα αντικείμενα πριν αγοράσετε κάτι καινούργιο. Κλείστε τα φώτα όταν φεύγετε από ένα δωμάτιο και χρησιμοποιήστε φωτισμό και συσκευές υψηλότερης απόδοσης για να αυξήσετε την ενεργειακή απόδοση και να μειώσετε τις περιβαλλοντικές σας επιπτώσεις.
  • Μαζέψτε τα σκουπίδια. Αν δείτε σκουπίδια στο έδαφος ή σε πλωτές οδούς και δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια, σηκώστε τα και πετάξτε τα. Μπορούμε όλοι να κάνουμε αυτό που μπορούμε για να διατηρήσουμε τις πανεπιστημιουπόλεις μας καθαρές. Εάν παρατηρήσετε μια ανησυχία σχετικά με τη ρύπανση που δεν είναι ασφαλές να φροντίσετε τον εαυτό σας, όπως αποχρωματισμό του χόρτου όπου θα μπορούσε να έχει χυθεί μια χημική ουσία, μια μυρωδιά χημικής ουσίας ή ένα δοχείο που έχει διαρροή υγρού, επικοινωνήστε με την Environmental Health and Safety για να το διερευνήσει.
  • Περπατήστε, κάντε ποδήλατο ή μοιραστείτε τις μεταφορές. Η οδήγηση με το ποδήλατό σας, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, η ομαδική χρήση αυτοκινήτου ή το περπάτημα είναι πιο πράσινοι τρόποι για να μετακινηθείτε. Η χρήση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε την άσκηση και μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις περιβαλλοντικές σας επιπτώσεις.

Κάνοντας το δικό σας ρόλο στην Ημέρα της Γης και κάθε μέρα, μπορείτε να διατηρήσετε το περιβάλλον όμορφο και ασφαλή χώρο για να ζήσετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Νέα Ζηλανδία χάνει τον αγώνα για υγιές γλυκό νερό

Μέλισσες: Επιστημονικοί δειγματολήπτες για το μικροβίωμα κάθε πόλης

Φροντίστε την ευεξία σας με τρόπο βιώσιμο & οικολογικό

Πώς να ξεφύγετε από τα πετροχημικά στα σφουγγάρια μακιγιάζ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα