Αυτοφροντίδα

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου – Ταξιδεύοντας με τα φτερά της φαντασίας

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου – Ταξιδεύοντας με τα φτερά της φαντασίας

Σήμερα 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Μια ημέρα που μας ταξιδεύει στα πέρατα της φαντασίας και μας χαρίζει υπέροχες στιγμές.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, που σηματοδοτεί την ημέρα των γενεθλίων του σπουδαίου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Φέτος η ημέρα μας προσκαλεί να “διασχίσουμε ολόκληρες θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας! Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπο της καρδιάς σας”.

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Αρχικά η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα το 1967, έχοντας ως σκοπό ν’ ανάψει τη φλόγα της αγάπης για το διάβασμα στις καρδιές των παιδιών και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μεγάλων στον κόσμο του παιδικού βιβλίου. Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου παιδιά, συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, βιβλιοθηκονόμοι, εκδότες και εκπαιδευτικοί γιορτάζουν με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Ποιο είναι το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2024;

«Διάσχισε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας! Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπο της καρδιάς σου. Είμαι μια ιστορία που ταξιδεύει. Πετάω παντού, με τα φτερά του ανέμου ή τα φτερά των κυμάτων, καμιά φορά και με τα λεπτά φτερά της άμμου. Πετάω βέβαια και με τα φτερά των αποδημητικών πουλιών, ακόμα και με τα φτερά των αεροπλάνων. Στέκομαι δίπλα σου. Γυρίζω τις σελίδες για να σου πω μια ιστορία, εκείνη που θέλεις ν’ ακούσεις. Θα σου άρεσε μια παράξενη και απίστευτη ιστορία; Ή μια λυπητερή, μια τρομακτική ή μια αστεία; Αν δεν έχεις διάθεση να την ακούσεις τώρα, δεν πειράζει. Όμως ξέρω πως κάποια μέρα θα θέλεις. Όταν θέλεις, λοιπόν, φώναξε: «Ιστορία που ταξιδεύεις έλα! Κάθισε δίπλα μου!». Κι αμέσως θα πετάξω κοντά σου.

Έχω τόσες ιστορίες να σου πω! Τι θα έλεγες για την ιστορία ενός μικρού νησιού που είχε βαρεθεί τη μοναξιά του, έμαθε να κολυμπάει κι αποφάσισε να βρει έναν φίλο; Ή για την ιστορία μιας παράξενης νύχτας, όταν παρουσιάστηκαν δύο φεγγάρια στον ουρανό; Ή για τη νύχτα που χάθηκε ο Άγιος Βασίλης; Ω! Ακούω την καρδιά σου να χτυπάει όλο και πιο γρήγορα: Τικ τακ, τίκι τακ, τίκι τίκι τακ! Η ιστορία που ταξιδεύει βρήκε τρόπο να μπει μέσα σου κι έκανε την καρδιά σου να χτυπάει. Τώρα θα γίνεις κι εσύ μια τέτοια ιστορία με φτερά, έτοιμη να πετάξει. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε ακόμη μια ιστορία που ταξιδεύει!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να ελέγχετε πληροφορίες υγείας από πηγές ChatGPT και AI

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς να διαχειριστείτε το άγχος των ειδήσεων

Mobbing: Η Μαρλέν Ασημακοπούλου στο healthweb.gr - Έρχεται νόμος για την προστασία του θύματος

Ενώ οι Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιού υπόκεινται σε συνταγματικούς περιορισμούς υπάρχουν πολλά παραδείγματα του συστήματος που λειτουργούν εκτός αυτών των ορίων.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου;

Σχεδιάζοντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας και πιθανώς να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών.

Κηπουρική: Ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης

Η κηπουρική είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι - είναι μια πολύπλευρη θεραπευτική δραστηριότητα που μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.