Αυτοφροντίδα

Οστεοαθρίτιδα : Θεραπεία για άμεση αντιμετώπιση

Οστεοαθρίτιδα : Θεραπεία για άμεση αντιμετώπιση

Οστεοαθρίτιδα : Σε αυτό το άρθρο, σας βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε όλα, όσα θα πρέπει να ξέρετε για να θεραπευτείτε από την οστεοαθρίτιδα.

Με την οστεοαρθρίτιδα του ισχίου (ΟΑ) , ο χόνδρος που απορροφά τις αρθρώσεις σας φθείρεται, προκαλώντας τριβή, βλάβη στα οστά και φλεγμονή. Μπορεί να προκύψει πόνος και δυσκαμψία. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τρόποι για να καταφέρετε να μην πονάτε από την οστεοαθρίτιδα.

Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα προτείνει θεραπεία με βάση:

 • τη συνολική σας υγεία
 • τη σοβαρότητα της κοινής εμπλοκής
 • τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων
 • περιορισμοί κίνησης και βάρους
 • άλλους μεμονωμένους παράγοντες.

Όλες οι θεραπείες για την οστεοαρθρίτιδα του ισχίου στοχεύουν στη διαχείριση του πόνου και στη βελτίωση της κινητικότητας, αλλά η σωστή επιλογή θα εξαρτηθεί από το άτομο. Η αρχική θεραπεία μπορεί απλά να είναι άσκηση και τέντωμα.

Τι είναι η οστεοαθρίτιδα

 • Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική ασθένεια, που σημαίνει ότι τα συμπτώματα συχνά επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου. Εάν συμβεί αυτό, ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές θεραπείας για αρθρίτιδα ισχίου.

Διαχειριστείτε το  βάρος σας
 • Τα άτομα με υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) έχουν υψηλότερο κίνδυνο για οστεοαρθρίτιδα. Το επιπλέον βάρος βάζει επιπλέον πίεση στις αρθρώσεις. Ένας υψηλότερος ΔΜΣ, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, μπορεί επίσης να συμβάλει στη φλεγμονή.
 • Για άτομα με υπέρβαρο ή παχυσαρκία, ιατροί ειδικοί συνιστούν ανεπιφύλακτα να χάσουν βάρος.

Πως να χάσετε βάρος

 • Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς και, εάν ναι, ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης της απώλειας βάρους.
 • Θα προτείνουν πιθανώς διατροφικές αλλαγές και πρόγραμμα άσκησης.

 • Το φάρμακο ανακούφισης του πόνου μπορεί να παίξει ρόλο στη διαχείριση αυτής της διαταραχής παράλληλα με την άσκηση και τη διαχείριση βάρους.
 • Για εκείνους με ήπια συμπτώματα, τα από του στόματος μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) μπορεί να βοηθήσουν στη διαχείριση του πόνου και της φλεγμονής. Αυτά είναι διαθέσιμα στον πάγκο.

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • ιβουπροφαίνη
 • ακεταμινοφαίνη
 • ναπροξένη

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες  για την Οστεοαθρίτιδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψυχωτική κατάθλιψη : Συμπτώματα για να την αναγνωρίσετε

Σεξουαλική ζωή : Ασκήσεις για να την βελτιώσετε

Αυγά : Η πιο θρεπτική τροφή του πλανήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

Η αυτοφροντίδα είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη που βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Όταν μιλάει κανείς για την αυτοφροντίδα, αναφέρεται σε όλους εκείνους τους τρόπους που αξιοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία, την ευεξία και τη καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για τον ίδιο.

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του άγχους και του στρες

Αθλητισμός: Μελέτες δείχνουν ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που η γιόγκα βοηθά με το άγχος σας, είναι καθώς ανεβάζει τη διάθεσή σας και σας βοηθά να αναπτύξετε σταδιακά μια περισσότερο αυτο-συμπονετική στάση προς τον εαυτό. 

Δεν παίζει ρόλο μόνο το τι τρώμε αλλά και το πότε το καταναλώνουμε

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή την πρακτική, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξαναπάτε σε πάρτι ή σε δείπνο. Όταν ξεπεράσετε το πλαίσιο των 10 ωρών, την επόμενη μέρα μπορείτε να επανέλθετε. Η Manoogian αποδεικνύει πως αυτή η πρακτική μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε 5% από το βάρος μας, να βελτιώσει την αίσθηση δύναμης και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.