Αυτοφροντίδα

Ορμονική υγεία: Οι κακές επιλογές του τρόπου ζωής σας μπορεί να προκαλούν ανισορροπία

Ορμονική υγεία: Οι κακές επιλογές του τρόπου ζωής σας μπορεί να προκαλούν ανισορροπία

Ορμονική υγεία: Οι καθημερινές σας συνήθειες μπορεί να προκαλούν ορμονική ανισορροπία στο σώμα σας και ίσως να μην το γνωρίζετε

Οι καθημερινές σας συνήθειες μπορεί να προκαλούν ορμονική ανισορροπία στο σώμα σας και ίσως να μην το γνωρίζετε! Οι ορμόνες μας καθορίζουν την υγεία μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έχει τον έλεγχο του εμμηνορροϊκού κύκλου των γυναικών, ελέγχει τη γονιμότητά μας, τη διάθεσή μας, την ικανότητά μας να κοιμόμαστε και άλλα. Οι πιο συνηθισμένοι παράγοντες που οδηγούν σε ανισορροπία είναι οι συνήθειές σας. Το πρωινό είναι η πρώτη μέρα του γεύματος και βοηθά να διατηρήσετε τις ορμόνες σας σταθερές από νωρίς. Όμως, γίνεται πρόβλημα υγείας όταν οι άνθρωποι αλλάζουν το πρωινό τους για τσάι ή καφέ.

Ανεπαρκής ύπνος

Ο ύπνος ενισχύει την ορμονική μας αρμονία. Όταν αρχίζεις να συμβιβάζεσαι με αυτό και μετά βίας κοιμάσαι για 7 ώρες, γίνεται ένα έναυσμα.

Πάρα πολλή άσκηση

Υπάρχει ένα όριο σε όλα και όλοι οι ειδικοί συμβουλεύουν το ίδιο. Η άσκηση είναι καλή, αλλά η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στις ορμόνες σας.

Χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές

Αυτό το γεγονός μπορεί να μην είναι γνωστό σε όλους. Καθημερινά αντικείμενα όπως πλαστικά μπουκάλια και καλλυντικά προϊόντα διαταράσσουν επίσης τον ορμονικό μας κύκλο.

Χρόνος οθόνης

Ο υπερβολικός χρόνος οθόνης μειώνει και διαταράσσει την έκκριση μελατονίνης που σας βοηθά να κοιμηθείτε. Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο, μειώστε τον χρόνο οθόνης ειδικά πριν τον ύπνο για να έχετε ποιοτικό ύπνο.  

Αισθάνεστε φουσκωμένες, ευερέθιστες ή απλώς μπερδεμένες; Οι αλλαγές στις ορμόνες σας μπορεί να ευθύνονται. Οι ορμόνες είναι χημικοί «αγγελιοφόροι» που επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας των κυττάρων και των οργάνων σας. Είναι φυσιολογικό τα επίπεδά σας να μεταβάλλονται σε διαφορετικές περιόδους της ζωής σας, όπως πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου ή της εγκυμοσύνης ή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης . Ωστόσο, ορισμένα φάρμακα και προβλήματα υγείας μπορεί επίσης να προκαλέσουν αύξηση ή πτώση των επιπέδων σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η ενδοκρινολογία επηρεάζει την σεξουαλική υγεία;

Η χορογραφία μεταξύ των ορμονών και του εγκεφάλου είναι το κλειδί για την κατανόηση της γυναικείας προσαρμοστικότητας στη μητρότητα

Σε ποιες φάσεις της ζωής μας οι ορμόνες μας διαταράσσονται;

Πώς η προλακτίνη επηρεάζει τον οργανισμό μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι για την αύξηση σεροτονίνης

Σεροτονίνη: Καταστήστε αυτούς τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της σεροτονίνης μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας για έναν πιο ισορροπημένο και χαρούμενο τρόπο ζωής.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς φυσικά;

Πόδια: Πόνος; Κνησμός; Αίσθημα βάρους και κούρασης στα πόδια; Nυχτερινές κράμπες και οίδημα; Οι κιρσοί μπορούν να κάνουν την ενοχλητική τους εμφάνιση με διάφορους τρόπους.

Βρείτε νέες δραστηριότητες και ανακαλύψτε τον εαυτό σας

Χόμπι: Το να δίνετε στον εαυτό σας την άδεια να ασκήσει μια μοναχική τέχνη που είναι αποκλειστικά για εσάς και την υγεία σας είναι μια βαθιά ικανοποιητική, θρεπτική προσθήκη σε κάθε ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης.

Πόδια: Γιατί είναι κρύα τα πόδια μου και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Καθώς η αδρεναλίνη λόγω άγχους αυξάνεται, προκαλείται συστολή των αιμοφόρων αγγείων στην περιφέρεια, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στις εξωτερικές περιοχές του σώματος.

Περάστε την περίοδο των γιορτών χωρίς άγχος

Γιορτές: Με την ενσωμάτωση αυτών των στρατηγικών, τα άτομα μπορούν να πλοηγηθούν την περίοδο των διακοπών με μεγαλύτερη ευκολία, ενισχύοντας μια ισορροπία μεταξύ των εορταστικών δραστηριοτήτων και της προσωπικής ευημερίας.