Αυτοφροντίδα

Οδοντική υγεία: Πώς να καθαρίζετε σωστά τα δόντια σας;

Οδοντική υγεία: Πώς να καθαρίζετε σωστά τα δόντια σας;

Οδοντική υγεία: Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τρόπους για να τελειοποιήσετε την τεχνική βουρτσίσματος σας.

Το βούρτσισμα των δοντιών σας είναι σημαντικό. Δεν υπάρχει ουσιαστικά κανείς που θα αμφισβητούσε αυτόν τον ισχυρισμό. Αλλά μόνο και μόνο επειδή μετακινείτε τις τρίχες γύρω από τα δόντια σας δεν σημαίνει ότι βουρτσίζετε τα δόντια σας σωστά. Η σωστή τεχνική βουρτσίσματος δεν είναι ακριβώς κάτι που σας διδάσκει κανείς. Για να σας βοηθήσουμε να βεβαιωθείτε ότι αξιοποιείτε στο έπακρο τον χρόνο που περνάτε μπροστά στο νεροχύτη, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τρόπους για να τελειοποιήσετε την τεχνική βουρτσίσματος σας.

Βούρτσισμα

Μετά από μια κουραστική μέρα, όλα τα τρόφιμα που έχετε φάει φθείρονται ανάμεσα στα δόντια σας, επομένως είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε αυτή τη τερηδόνα πριν κοιμηθείτε όλοι. Αφού κοιμηθήκατε για μια ολόκληρη νύχτα, τα βακτήρια στο στόμα σας είχαν άφθονο χρόνο να αναπτυχθούν ανενόχλητοι, επομένως είναι εξίσου σημαντικό να απαλλαγείτε από αυτά τα βακτήρια.

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες

Το θέμα του βουρτσίσματος δεν είναι να καθαρίσετε την πλάκα και την πέτρα με  μια άκαμπτη βούρτσα, η οποία μπορεί τελικά να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα ούλα και το σμάλτο.

Ο στόχος είναι να χαλαρώσετε απαλά το υλικό που έχει συσσωρευτεί σε όλες τις γωνίες και τις σχισμές ανάμεσα στα δόντια κατά τη διάρκεια της συνεδρίας των δύο λεπτών.

Αντικαθιστάτε συχνά την οδοντόβουρτσά σας

Συνιστούμε να παίρνετε μια νέα οδοντόβουρτσα κάθε τρεις μήνες. Εάν είστε τραχύς με το πινέλο σας (που δεν πρέπει να είστε) ή αν το πινέλο που έχετε δείχνει φθαρμένο, αντικαταστήστε το μόλις ξεφτίσει γύρω από τις άκρες. Μια ξεφτισμένη βούρτσα δεν θα κάνει πολλά για να απομακρύνει τα βακτήρια από το στόμα.

Χρησιμοποιήστε σωστή οδοντόκρεμα

Ο καλύτερος φίλος της οδοντόβουρτσας είναι η οδοντόκρεμα που τη συνοδεύει. Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ADA) συνιστά τη χρήση οδοντόκρεμας με φθόριο. Η αναζήτηση της σφραγίδας ADA είναι ένας καλός τρόπος για να μετρήσετε την ποιότητα ενός προϊόντος, καθώς οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να συμβάλει στην τερηδόνα (π.χ. ζάχαρη) θα αποτρέψει μια σφράγιση ADA

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η οδοντική τερηδόνα είναι μία από τις πιο συχνές χρόνιες παιδικές ασθένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες

Γιατί τα ίσια δόντια είναι σημαντικά για την υγεία σας

4 Tips για υγιή ούλα και δόντια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πόζες δύναμης ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας;

Πόζες δύναμης: Το πώς στέκεστε ή κάθεστε μπορεί να σας δώσει ανατροφοδότηση για το πώς αισθάνεστε και τα συναισθήματά σας συχνά αποκαλύπτονται από τον τρόπο που κρατάτε τον εαυτό σας.