Αυτοφροντίδα

Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός Τεχνικές: Ξεκλείδωσε τις δυνάμεις του μυαλού σου

Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός Τεχνικές: Ξεκλείδωσε τις δυνάμεις του μυαλού σου

Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός Τεχνικές: Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός είναι η χρήση της ψυχολογίας με ορθές στρατηγικές και τεχνικές που ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει τα αποτελέσματα που επιθυμεί.

Ο προγραμματισμός αφορά τη γλώσσα του εγκεφάλου και η γνώση των τεχνικών του νευρογλωσσικού προγραμματισμού δίνει σε ένα άτομο τη δύναμη να επαναπρογραμματίζει τη σκέψη. Αυτό φέρνει μεταμορφωτικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων.

Εξετάστε τις πεποιθήσεις σας

Μπορεί να φαίνεται προφανές ότι η έλλειψη αυτοπεποίθησης θα σας κρατήσει πίσω, αλλά πόσο χρόνο έχετε αφιερώσει πραγματικά στην εξέταση των δικών σας πεποιθήσεων; Μια περιοριστική πεποίθηση μπορεί να έχει ανεπιθύμητη επίδραση στον εαυτό σας, στην ευημερία και στην απόδοσή σας. Το να μάθετε να αναγνωρίζετε τις περιοριστικές πεποιθήσεις σας είναι το πρώτο βήμα για να τις ξεπεράσετε. Οποιεσδήποτε σκέψεις ή πεποιθήσεις που έχετε για τον εαυτό σας που δεν σας υποστηρίζουν πραγματικά μπορούν να αποδομηθούν. Για παράδειγμα, αντί να διατηρήσετε την πεποίθηση ότι δεν είστε «αρκετά καλοί», αφιερώστε χρόνο εξετάζοντας όλα τα επιτεύγματά σας που σας αποδεικνύουν το αντίθετο. «Δεν είμαι αρκετά καλή», αυτή είναι μια από τις κύριες περιοριστικές πεποιθήσεις, που υπάρχουν μεταξύ των γυναικών. Μόλις αλλάξετε αυτήν την πεποίθηση και αναγνωρίσετε ότι είστε περισσότερο από αρκετά καλοί, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πιο άνετα διαχειριζόμενοι μεγαλύτερους κινδύνους και στοχεύοντας σε πιο ουσιαστικούς στόχους.

Αλλάξτε οπτική γωνία

Για πολλούς ανθρώπους, η ιδέα της της δημόσιας ομιλίας τους γεμίζει φόβο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπεραστούν αυτοί οι φόβοι είναι να φανταστείτε, να παρακολουθείτε τον εαυτό σας από διαφορετική οπτική γωνία. Φανταζόμενοι τον εαυτό σας να παρουσιάζεται μπροστά στο κοινό του – όχι μέσω των δικών σας ματιών αλλά μάλλον μέσω των ματιών του κοινού ή από ψηλά– βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός αντικειμενικού παρατηρητή. Όταν βλέπουμε καταστάσεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες (μέσα από τα μάτια άλλων ανθρώπων, έναν αντικειμενικό παρατηρητή ή μια μικρή μύγα στον τοίχο) βγαίνουμε από το κεφάλι μας και βλέπουμε πράγματα όπως είναι πραγματικά. Αυτό όχι μόνο ηρεμεί τα νεύρα μας και μειώνει την επίδραση του αρνητικού συναισθήματος, αλλά επιτρέπει επίσης στο μυαλό να αποκολληθεί αρκετά από το αποτέλεσμα για να γίνει πιο εστιασμένο σε λύσεις και ιδέες. Χρησιμοποιήστε αυτή την άσκηση για να προετοιμαστείτε ψυχικά για την επόμενη σημαντική παρουσίασή σας ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που σας κάνει να νιώθετε ανήσυχοι. Θα είστε πιο ήρεμοι και πολύ πιο επινοητικοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι τρεις πεποιθήσεις που κάνουν τους ανθρώπους να υποφέρουν από χρόνια θλίψη

Πώς να βρω σύντροφο αν είμαι ντροπαλός

Κίνδυνος αυτοκτονίας σε άντρες με διαταραχή προσοχής λόγω χρεών

Ασκήσεις για την βελτίωση της μνήμης

Πώς λειτουργεί η ερωτική έλξη

Σνακ που βοηθούν το διατροφικό σας πλάνο σε σχέση με τον διαβήτη,

Το ελληνικό κλασικό γιαούρτι περιέχει μεγάλα ποσοστά πρωτεΐνης και αποτελεί ένα πλήρως χορταστικό σνακ, ειδικά όταν συνοδεύεται από κόκκινα φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Εκτός από πρωτεΐνες, παρέχει μια υγιεινή δόση ασβεστίου.

Η θεραπευτική επίδραση του θαλασσινού νερού

Θαλασσινό νερό: Η θεραπευτική επίδραση του. Μια γεμάτη ζωή, χωρίς προβλήματα με υπερβολικό βάρος, μια υγιεινή διατροφή, ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου... πολλοί εύχονται για αυτά τα πράγματα. Αλλά στο μονοπάτι της προσωπικής αλλαγής σταματάμε συχνά επειδή το πρώτο μας βήμα είναι ήδη λάθος. Πρέπει να αποτοξινώσουμε το σώμα και να αναγεννήσουμε τα κύτταρα του για να "ξυπνήσουμε εκ νέου" και να αρχίσουμε να χτίζουμε νέα θεμέλια.

Θέλεις να γίνεις αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος;

Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι: Ποια είναι τα μυστικά επιτυχίας τους. Θέλεις να γίνεις αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος; Ναι, εσύ και σχεδόν όλοι οι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο θέλουν το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων είναι πραγματικά σε θέση να επιτύχουν αυτό το επίτευγμα.

Πώς θα σου φαινόταν να πιεις ένα καφεδάκι πριν τον ύπνο σου

Καφεΐνη και ύπνος: Ένας καφές πριν τον ύπνο είναι τελικά εμπόδιο. Σε ό,τι αφορά στην καφεΐνη και τον ύπνο, οι περισσότεροι ειδικοί θα έλεγαν ότι αυτό το δίδυμο έχει βραχώδη σχέση, στην καλύτερη περίπτωση. Φυσικά, όλοι απαντούν στην καφεΐνη διαφορετικά (κάποιοι μπορούν να ανεχτούν μια απογευματινή σιέστα, άλλοι σίγουρα θα είναι ξύπνιοι όλη τη νύχτα), αλλά γενικά, το διεγερτικό συνδέεται με έναν κακό κιρκάδιο ρυθμό και διαταραγμένο κύκλο ύπνου.