Αυτοφροντίδα

Νέα έρευνα: Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία επισημαίνει τα οφέλη των ζώων συντροφιάς για την υγεία

Νέα έρευνα: Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία επισημαίνει τα οφέλη των ζώων συντροφιάς για την υγεία

Νέα έρευνα: Σχεδόν όλοι οι κηδεμόνες γατών και σκύλων βασίζονται στα κατοικίδιά τους για ανακούφιση από το άγχος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που κυκλοφόρησε από την American Heart Association.

Το Healthy Bond for Life™ της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας δημοσιεύει νέα έρευνα που τονίζει τα οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία της συντροφιάς με κατοικίδια. Τα κυριότερα σημεία της έρευνας είναι ότι το 95% των κηδεμόνων κατοικίδιων ζώων βασίζονται στο κατοικίδιό τους για ανακούφιση από το άγχος. Την ίδια ώρα, σχεδόν 7 στους 10 (69%) λένε ότι φροντίζουν καλύτερα το κατοικίδιό τους από τον εαυτό τους. Στη συντριπτική τους πλειονότητα (70%) δηλώνουν ότι προτιμούν να περνούν χρόνο με το κατοικίδιό τους παρά να βλέπουν τηλεόραση (30%) για να διώξουν το άγχος. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) λένε ότι τα κατοικίδιά τους τους βοηθούν να είναι σωματικά δραστήριοι και το 70% των εργαζομένων λέει ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί αν μπορούσαν να έχουν το κατοικίδιό τους στη δουλειά μαζί τους.

Οι πιο δημοφιλείς τρόποι με τους οποίους τα κατοικίδια βοηθούν τους ανθρώπους να απαλλαγούν από το άγχος είναι: να χουχουλιάζουν (68%), να κάνουν τους ιδιοκτήτες τους να γελούν (67%) και να τους βοηθούν να αισθάνονται λιγότερο μόνοι (61%). “Πολλοί κηδεμόνες κατοικίδιων έχουν βρει συναισθηματική υποστήριξη από τα κατοικίδιά τους και η επιστήμη υποστηρίζει τα οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία από τη συντροφιά με τα κατοικίδια”, δήλωσε ο Glenn Levine, MD, καθηγητής ιατρικής στο Baylor College of Medicine και επικεφαλής του καρδιολογικού τμήματος στο Michael. E. DeBakey VA Medical Center στο Χιούστον, εθελοντής ιατρός εμπειρογνώμονας για το Healthy Bond for Life της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και κύριος συγγραφέας της Επιστημονικής Δήλωσης της Ένωσης για τα κατοικίδια και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. «Το χρόνιο ή συνεχές στρες είναι ένας βασικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό, και οι μελέτες δείχνουν ότι το να έχεις ένα κατοικίδιο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, να μειώσει το άγχος και να ενθαρρύνει συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής, όπως η σωματική δραστηριότητα».

Συνολικά, το να έχετε ένα κατοικίδιο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος σας, να αποκτήσετε μεγαλύτερη φυσική κατάσταση, να μειώσετε την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και το σάκχαρο στο αίμα. και ενισχύστε τη συνολική σας ευτυχία και ευημερία. Το Healthy Bond for Life τονίζει ότι ο πρωταρχικός λόγος για να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο είναι να δώσετε στο κατοικίδιο ένα στοργικό σπίτι, αλλά η υιοθεσία μπορεί να φέρει πολλά οφέλη για την υγεία σας, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κατοικίδια συμβάλλουν στην βελτίωση της ψυχικής μας υγείας;

Η συμβίωση με σκύλους μπορεί να σε προστατεύσει από τη νόσο του Crohn

Ενθάρρυνση εργαζομένων να φέρνουν τα κατοικίδιά τους στη δουλειά καθώς τελειώνουν τα μέτρα για εργασία από το σπίτι στον Καναδά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οφέλη της κολύμβησης για την υγεία, σύμφωνα με το CDC

Κολύμβηση: Μόλις δυόμισι ώρες αερόβιας σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, όπως κολύμπι, ποδηλασία ή τρέξιμο, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται σωστή διατροφή και άσκηση

Αθλητισμός: Οι επιστήμονες διερευνούν πώς η διατροφή, η άσκηση και η κοινωνική δέσμευση μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της γνωστικής έκπτωσης και στη βελτίωση της συνολικής υγείας του εγκεφάλου.

Πώς επηρεάζει η διακόσμηση τη διάθεσή μας;

Interior Design: Η εσωτερική διακόσμηση επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που ενεργούμε. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένους τρόπους διακόσμησης για να είμαστε πιο ευδιάθετοι.

H άσκηση είναι ελιξίριο υγείας & μακροζωίας

Αθλητισμός: Το σώμα μας παράγει καρκινικά κύτταρα όλη την ώρα και είναι δουλειά του ανοσοποιητικού να τα σκοτώσει. Όταν οι μύες κινούνται, ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, που στέλνει τα Τ κύτταρα για να καταστρέψει τυχόν καρκινικά κύτταρα.

Η γιόγκα μειώνει την «κακή» χοληστερόλη σε έναν μήνα-έρευνα

Αθλητισμός: Η χοληστερόλη είναι απαραίτητη από τον οργανισμό για τη διατήρηση της συνολικής υγείας. Ωστόσο, η υπερβολική «κακή» χοληστερόλη μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ευτυχώς, υπάρχει λύση για όσους αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο να μειώσουν τη χοληστερόλη τους.

Το φως στον ύπνο βλάπτει την υγεία σας

Νυχτερινό φως στον ύπνο: Η διατήρηση της κρεβατοκάμαράς σας σκοτεινής όχι μόνο σας βοηθά να έχετε έναν καλό ύπνο, αλλά μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε τρία σημαντικά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.