Αυτοφροντίδα

Μυστικά για να αναπτύξουμε την παραγωγικότητά μας

Μυστικά για να αναπτύξουμε την παραγωγικότητά μας

10 συνήθειες για να είμαστε παραγωγικοί στην καθημερινότητα με λιγότερο στρες

– Οργανώστε τη μέρα σας από το προηγούμενο βράδυ: Ετοιμάστε την τσάντα σας, το γεύμα που θα πάρετε μαζί σας, έχετε κοντά στην πόρτα τα κλειδιά και τα γυαλιά σας ώστε να τα βρείτε εύκολα το επόμενο πρωί.

– Φτάστε 5-10 λεπτά νωρίτερα στα ραντεβού σας: Αυτό θα μετατρέψει το χρόνο μετακίνησής σας σε μια ευκαιρία χαλάρωσης, αντί να κοιτάτε συνέχεια αγχωμένοι το ρολόι σας. Και αυτό αρέσει και στους άλλους, όταν φτάνετε νωρίτερα.

– Ασχοληθείτε με ένα πράγμα τη φορά: Η πλήρης σας εστίαση θα είναι σε αυτή τη μία εργασία, θα την ολοκληρώσετε σε λιγότερο χρόνο και το αποτέλεσμα θα είναι υψηλότερης ποιότητας.

– Εργαστείτε σε ήσυχο περιβάλλον: Λίγο πριν συγκεντρωθείτε στην εργασία σας, κλείστε τα email σας και τις εφαρμογές του κινητού σας. Κλείστε την πόρτα του γραφείου και βάλτε το κινητό σας στο αθόρυβο.

– Αφιερώστε την ώρα του γεύματος στη χαλάρωση: Γευματίστε αργά. Αφήστε για λίγα λεπτά το πιρούνι καθώς μασάτε. Είναι ευκαιρία να χαλαρώσετε το σώμα και τον νου. Προσέξτε τις ποσότητες που καταναλώνετε, οι μεγάλες ποσότητες θα δυσκολέψουν την απόδοσή σας κατά το υπόλοιπο μισό της ημέρας.

– Ελέγξτε το email σας μόνο μία φορά την ημέρα: Το διαδίκτυο και ειδικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντλούν πολύ χρόνο και ενέργεια από την ημέρα σας και σας στερούν τη συγκέντρωση. Περιορίστε τη χρήση τους σε μία φορά την ημέρα.

– Απαντήστε με συντομότερα email: Περιορίστε τις απαντήσεις σε 1-5 προτάσεις, όπου είναι δυνατό. Μπορείτε να έχετε αποθηκεύσει και ορισμένες έτοιμες απαντήσεις. Αυτό γλυτώνει χρόνο και ενέργεια τόσο σε εσάς όσο και στους παραλήπτες του μηνύματος.

– Διατηρήστε αυστηρά όρια ανάμεσα στην εργασία και στον προσωπικό χρόνο: Έχετε πάντα έναν χρόνο ή μία συγκεκριμένη ώρα, όπου η εργασία σας τελειώνει και από εκεί και μετά είναι αφιερωμένος σε εσάς. Είναι αναγκαίο βήμα για τη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας.

– Ζητήστε βοήθεια: Αν κολλήσετε σε κάτι, αν δυσκολεύεστε να βρείτε τη λύση, αλλά υπάρχει κάποιος διαθέσιμος που μπορεί να βοηθήσει, μην αργοπορείτε. Ζητήστε του τη συνδρομή ώστε να διευκολύνετε την εργασία σας και να ξεπεράσετε συντομότερα το εμπόδιο.

– Περάστε το 80% του χρόνου σας εστιάζοντας σε μια λύση: Και μόνο το 20% στη σκέψη σχετικά με το ίδιο το πρόβλημα. Αυτό θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο πρακτικοί και άμεσοι και θα γλυτώσετε την υπερανάλυση και την αναβλητικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να ζητήσεις ευγενικά "Alone Time" μέσα στη σχέση

Πώς να ανακάμψεις μετά από συναισθηματική κακοποίηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν κανείς δεν στηρίζει την απόφασή σου

Χωρίς καμία υποστήριξη: Όταν κανείς δεν σε στηρίζει θυμήσου αυτά.. Αυτή τη στιγμή κάνω το όλο θέμα "παραιτούμαι από τη δουλειά μου για να επιδιώξω ένα όνειρο". Εγκατέλειψα την ασφάλεια και τη σταθερότητα του να έχω μισθό μαζί με μια υποτιθέμενη καριέρα. Τότε, δεν ήξερα πραγματικά τι έκανα. Δεν είχα εμπειρία συν ότι δεν είχα ακριβώς την εμπιστοσύνη να προωθήσω την αγορά και να ξεκινήσω να διευθύνω μια επιχείρηση.

Trataka Sadhana μια ιδιαίτερη άσκηση διαλογισμού

Διαλογισμός άσκηση: Με το βλέμμα στα κεριά αλλιώς... Trataka Sadhana. Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να κάνουν διαλογισμό και να αφήσουν τις σκέψεις τους να φύγουν. Το βλέμμα με κεριά, ή αλλιώς trataka sadhana, είναι ένας τρόπος να εστιάσεις στα μάτια σου σε κάτι ώστε να πάρεις περισσότερα από το διαλογισμό σου. Εδώ είναι το θέμα, συν το πώς να το κάνετε μόνοι σας.

Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου με νερό όχι μόνο τους θερινούς μήνες

Αφυδάτωση υγρά: Ήρθε η ώρα να πιείτε νερό. Επειδή μπορεί να συσχετίσετε τον ιδρώτα με την ανάγκη για περισσότερο νερό, το χειμώνα (όταν συνήθως δεν ιδρώνετε τόσο πολύ), η επιθυμία για υγρά μπορεί να μείνει πίσω. Ωστόσο, απλά και μόνο επειδή μπορεί να μην ιδρώνεις τόσο πολύ δεν σημαίνει ότι δεν χάνεις υγρά. Η αφυδάτωση ακολουθεί διαφορετική πορεία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσεις την μέρα σου στη δουλειά

Προετοιμασία για την δουλειά: Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσει η μέρα σου. Δεν χρειάζεστε ιδιότητα μέλους σε κάποιο γυμναστήριο, εξοπλισμό ή ακόμα και ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πιέσετε μερικές από τις καλύτερες κινήσεις για το σώμα σας σε μια πολυάσχολη εργάσιμη ημέρα.

Ανησυχία για την επικείμενη συνταξιοδότηση

Στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης: Τι θα γίνει στη ζωή μου; Η συνταξιοδότηση είναι μία από αυτές τις παράδοξες στιγμές όπου συγκλίνει ένα τεράστιο επίτευγμα και μια μεγάλη απώλεια. Για αυτό ακριβώς δεν είναι ασυνήθιστο πολλοί άνθρωποι να αισθάνονται μπερδεμένοι σε εκείνο το σημείο που τελειώνει ο κύκλος εργασίας και ξεκινά ένα στάδιο σταθερότητας, αλλά και με πολλές ερωτήσεις. 

Τα 3 πιο συχνά λάθη στη φροντίδα των ματιών που προκαλούν ρυτίδες

Φροντίδα ματιών: Καθώς η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτή και εύθραυστη χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η ισορροπία του δερματικού φραγμού.

Μοίρα, τύχη ή επιλογή

Μοίρα ή τύχη: Μήπως τελικά είναι θέμα επιλογής. Ο προορισμός δεν είναι γραμμένος στα αστέρια, τον άνεμο ή τη γη . Το μέλλον μας μπορεί να φυτευτεί, να ποτιστεί, να φροντιστεί και να συλλεχθεί μόνοι μας. Επομένως, είναι καλύτερα να σταματήσετε να αφήνετε τον εαυτό σας να σκεφτεί ότι είναι ο άνεμος που σας σπρώχνει, γιατί δεν είναι έτσι, αφού είστε ο μόνος καπετάνιος του σκάφους σας.

Από την αυτοφροντίδα στις σχέσεις φροντίδας

Ψυχολογία Φροντίδα: Η απαραίτητη προϋπόθεση για έναν υγιή εαυτό είναι η δημιουργία γύρω μας ενός δικτύου διαπροσωπικών σχέσεων, μέσα στις οποίες αναγνωριζόμαστε ως πρόσωπα με ανάγκες, ικανότητες και χαρίσματα.