Αυτοφροντίδα

Μοναξιά φροντίδα: Πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας όταν παλεύετε με τη μοναξιά;

Μοναξιά φροντίδα: Πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας όταν παλεύετε με τη μοναξιά;

Μοναξιά φροντίδα: Η μοναξιά μπορεί, από πολλές απόψεις, να είναι πολύ εξουθενωτική.

Η μοναξιά μπορεί, από πολλές απόψεις, να είναι πολύ εξουθενωτική. Όσο περισσότερο χρόνο αισθάνεται ένα άτομο μοναξιά, τόσο πιο δύσκολο μπορεί να γίνει να βγει κάποιος από αυτό το συναίσθημα. Μπορεί να γίνει όλο και πιο κουραστικό να συμμετέχεις σε κοινωνικές δραστηριότητες μόνο και μόνο λόγω της πόσης ενέργειας χρειάζεται για να το κάνεις. Για κάποιους, αυτό μπορεί να γίνει εμπόδιο για να βγουν έξω. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο μπορεί εύκολα να αισθάνεται ακόμα πιο μοναχικό από ό,τι όταν ξεκίνησε.

Είναι επίσης απολύτως δυνατό να νιώθετε μοναξιά ακόμα και όταν περιτριγυρίζεστε από ανθρώπους. Εάν δεν υπάρχουν άτομα που μοιράζονται τα ενδιαφέροντα, τις πεποιθήσεις ή τις αξίες σας στους στενούς σας κύκλους, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να αισθάνεστε απομονωμένοι. Σίγουρα ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος. Πέρα από το να είμαστε απλώς γύρω από άλλους, ως άνθρωποι, χρειαζόμαστε σύνδεση με ανθρώπους με πιο ουσιαστικούς τρόπους. Μπορεί να νιώσετε συχνά μια μεγάλη αίσθηση μοναξιάς όταν πηγαίνετε για μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς να συνδεθείτε με άλλους που μοιράζονται τα πάθη και τα ενδιαφέροντά σας. Ακόμα και όταν βρίσκεστε με ανθρώπους που εκτιμάτε πολύ και με τους οποίους συνδέεστε, οι σκέψεις σας μπορεί να εξελιχθούν και να γίνουν αρκετά αρνητικές και να γίνετε πολύ επικριτικοί με τον εαυτό σας. Αυτή η εσωτερική κριτική μπορεί να σας κάνει να αποφεύγετε να είστε ο πλήρης και γνήσιος εαυτός σας.

Αν και αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να εργάζεστε καθημερινά και συχνά να νιώθετε ότι το υποκείμενο συναίσθημα του κοινωνικού άγχους, η οικοδόμηση μιας επιτυχημένης ρουτίνας αυτοφροντίδας έχει μεταμορφώσει την ικανότητά σας να ξεπεράσετε αυτό το άγχος. Μπορείτε να οικοδομήσετε την αυτοπεποίθησή σας, να φιμώσετε τον εσωτερικό σας κριτικό εαυτό και να είστε πραγματικά αυτός που είστε. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να καταπολεμήσετε τα αισθήματα μοναξιάς σας. Η σύνδεση με ανθρώπους που μοιράζονται τις αξίες και τα ενδιαφέροντά σας είναι βασικό μέρος της προσωπικής σας φροντίδας. Με τη σύνδεση, θα είστε σε θέση να διεγείρετε το μυαλό σας και να έχετε μια αίσθηση ολοκλήρωσης από κάθε μέρα.

Μερικές φορές, ωστόσο, μπορεί να αισθάνεσαι συντριπτικό να βρίσκεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα. Το πρώτο βήμα για να βρείτε άτομα με τα οποία συνδέεστε, τα οποία μοιράζονται τις αξίες και τα ενδιαφέροντά σας, είναι να προσδιορίσετε ποια είναι στην πραγματικότητα αυτά τα ενδιαφέροντα. Μόλις μάθετε ποια είναι αυτά τα πράγματα με τα οποία είστε παθιασμένοι, θα είστε σε πολύ πιο δυνατή θέση να βρείτε ανθρώπους που είναι επίσης παθιασμένοι με αυτά τα πράγματα. Η απλή λίστα αυτών των πραγμάτων σε ένα κομμάτι χαρτί θα σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό. Η καταγραφή τους θα τα κάνει πιο αληθινά και πολύ πιο εύκολα στη δράση. Θα έχετε μια λίστα με πράγματα που σας αρέσουν, στα οποία μπορείτε να ανατρέξετε ανά πάσα στιγμή. Αυτό βοηθά επίσης να εξαλείψετε τα πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν, καθιστώντας το να προσεγγίσετε πιο εύκολα. Αντί να νιώθετε ότι πρέπει να εξερευνήσετε τα πάντα, θα έχετε μια σύντομη λίστα με πράγματα που πρέπει να εξετάσετε.

Μόλις εντοπίσετε τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να αρχίσετε να βρίσκετε άλλους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Ξεκινήστε απλά με ένα μόνο πράγμα από τη λίστα σας. Δίπλα σε αυτό το πράγμα σημειώστε όλα τα μέρη που θα συμμετείχαν οι άνθρωποι σε αυτήν τη δραστηριότητα ή ενδιαφέρον ή τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι θα συνδέονταν γύρω από αυτό. Αφού το κάνετε αυτό, θα ξέρετε ακριβώς πού μπορείτε να πάτε για να βρείτε άτομα που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας. Μερικές φορές, κάνοντας αυτό, έχω παρατηρήσει ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαι συνδεδεμένος με κανέναν με αυτό το ενδιαφέρον. Γνωρίζοντας ότι με βοήθησε να αξιολογήσω τους τομείς που θα ήθελα να συνδεθώ με νέους ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τη μοναξιά;

Πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή αυτοεκτίμηση σε μια σχέση;

8 Τρόποι για να φροντίσετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν καλύτερα

7 βήματα για να φροντίσετε τον εαυτό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 λάθη οργάνωσης μπάνιου και πώς να τα διορθώσετε

Μπάνιο οργάνωση: Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν δίνουν προτεραιότητα σε πρακτικές λύσεις αποθήκευσης που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την αισθητική και τη λειτουργικότητα του μπάνιου τους.

Βρείτε ανακούφιση από τον ίλιγγο και τη ζάλη με αποτελεσματικές θεραπείες

Ίλιγγος ζάλη: Ο ίλιγγος και η ζάλη είναι κοινές ανησυχητικές αισθήσεις που βιώνουν πολλοί, μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές ανάλογα με διάφορους παράγοντες που έχουν προκαλέσει τη ζάλη. 

Cozy cardio: Ένας ήπιος και αποτελεσματικός τρόπος για να αρχίσετε να αθλείστε

Cozy cardio: Η αντικατάσταση 30 λεπτών ημερησίως καθιστικής δραστηριότητας με σωματική δραστηριότητα ελαφριάς έντασης συσχετίστηκε με 11% μείωση της θνησιμότητας από κάθε αιτία και 24% μείωση της καρδιαγγειακής θνησιμότητας.