Αυτοφροντίδα

Μνήμη οργάνωση: Ακονίστε την μνήμη σας με εύκολες και ευχάριστες τεχνικές

Μνήμη οργάνωση: Ακονίστε την μνήμη σας με εύκολες και ευχάριστες τεχνικές

Μνήμη οργάνωση: Ανάμεσα στους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους ξεχνάμε ευκολότερα βρίσκονται η προχωρημένη ηλικία και οι διαταραχές άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή στη ζωή μας.

Αν αισθάνεστε κι εσείς ότι σας προδίδει η μνήμη σας, αν παλιά θυμόσασταν τηλεφωνικούς αριθμούς που είχατε μάθει απ’ έξω πριν ακόμα εφευρεθούν τα κινητά, αλλά τώρα δεν μπορείτε να θυμηθείτε ούτε ποτέ έχετε ραντεβού για καφέ με τους φίλους σας, μην απελπίζεστε. Δεν είστε οι μόνοι. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μας συμβεί αυτό είναι αρκετοί. Ωστόσο, ανάμεσα στους πιο βασικούς βρίσκονται η προχωρημένη ηλικία και οι διαταραχές άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή στη ζωή μας. Ωστόσο, το θετικό είναι, ότι υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμε την μνήμη μας και να την εκπαιδεύσουμε κατά κάποιον τρόπο, να θυμάται καλύτερα.

Εξασκώντας την μνήμη σας με εύκολα tips

  • Σταυρόλεξα και sudoku: Είναι γνωστό σε όλους μας σχεδόν ότι τα σταυρόλεξα και τα sudoku βελτιώνουν την κατάσταση της μνήμης μας. Ωστόσο, αν κάποια στιγμή τα βαρεθείτε, υπάρχουν πια πολλά παιχνίδια στα κινητά για την βελτίωση της μνήμης σας. Μια απλή αναζήτηση στο Play Store και στο App Store θα σας πείσει. Περάστε λοιπόν διασκεδαστικά τον χρόνο σας, ενώ ταυτόχρονα βοηθάτε και το μυαλό σας.
  • Οργάνωσε τον χώρο σου: Οργανώνοντας τον χώρο σου, αρχικά, θα γλιτώσεις από το άγχος να ψάχνεις τα πράγματα σου μέσα σε όλο το σπίτι. Αν για παράδειγμα, τα κλειδιά, η τσάντα και τα παπούτσι σου έχουν συγκεκριμένη θέση μέσα στο σπίτι, δεν θα χρειαστεί να ψάξεις ξανά για αυτά ποτέ. Επίσης, ένα συμμαζεμένο και οργανωμένο σπίτι, βάσει ερευνών, βοηθάει στην καλή ψυχολογία και στην ηρεμία του μυαλού, κάτι που είναι ευεργετικό για το μνημονικό μας.
  • Ακολούθησε τις διαδρομές του μυαλού σου: Όταν ξεχνάς κάτι, προσπάθησε να θυμηθείς όσα περισσότερα πράγματα σχετικά με αυτό μπορείς. Για
    παράδειγμα, αν έχεις ξεχάσει που πάρκαρες, προσπάθησε να θυμηθείς όλη την διαδρομή, ή αν είναι μεγάλη τα τελευταία πέντε λεπτά της διαδρομής που έκανες, για να φτάσεις στο προορισμό σου. Αυτός ο τρόπος, αποδεδειγμένα, βοηθάει να θυμηθούμε τα πράγματα που έχουμε ξεχάσει και αφορούν την
    βραχυπρόθεσμη μνήμη μας και όχι μόνο.

Η μνήμη, μπορεί μεγαλώνοντας να φθείρεται. Αλλά όπως είδαμε και παραπάνω, αυτή είναι μια διαδικασία που μπορούμε σίγουρα να αποφύγουμε, αν ακολουθήσουμε κάποια βασικά πράγματα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, ανεξάρτητα από την ηλικία μας, ώστε να λειτουργήσει και σαν προληπτικό μέτρο. Μην απελπίζεστε λοιπόν, γιατί υπάρχει λύση για όλα. Ωστόσο, αν έχετε έντονο πρόβλημα με τη μνήμη σας, καλό θα ήταν να συμβουλευθείτε και τον γιατρό σας, για περαιτέρω έρευνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ σύμφωνα με μακροχρόνια μελέτη

Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης καταπολεμώντας τις φλεγμονές

Υψηλότερη γνωστική λειτουργία για τους ηλικιωμένους που παραμένουν δραστήριοι στο σπίτι

Διασκεδαστικές και χαλαρωτικές δραστηριότητες για την ανακούφιση από το άγχος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.