Αυτοφροντίδα

Μνήμη οργάνωση: Ακονίστε την μνήμη σας με εύκολες και ευχάριστες τεχνικές

Μνήμη οργάνωση: Ακονίστε την μνήμη σας με εύκολες και ευχάριστες τεχνικές

Μνήμη οργάνωση: Ανάμεσα στους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους ξεχνάμε ευκολότερα βρίσκονται η προχωρημένη ηλικία και οι διαταραχές άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή στη ζωή μας.

Αν αισθάνεστε κι εσείς ότι σας προδίδει η μνήμη σας, αν παλιά θυμόσασταν τηλεφωνικούς αριθμούς που είχατε μάθει απ’ έξω πριν ακόμα εφευρεθούν τα κινητά, αλλά τώρα δεν μπορείτε να θυμηθείτε ούτε ποτέ έχετε ραντεβού για καφέ με τους φίλους σας, μην απελπίζεστε. Δεν είστε οι μόνοι. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μας συμβεί αυτό είναι αρκετοί. Ωστόσο, ανάμεσα στους πιο βασικούς βρίσκονται η προχωρημένη ηλικία και οι διαταραχές άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζουμε την δεδομένη στιγμή στη ζωή μας. Ωστόσο, το θετικό είναι, ότι υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμε την μνήμη μας και να την εκπαιδεύσουμε κατά κάποιον τρόπο, να θυμάται καλύτερα.

Εξασκώντας την μνήμη σας με εύκολα tips

  • Σταυρόλεξα και sudoku: Είναι γνωστό σε όλους μας σχεδόν ότι τα σταυρόλεξα και τα sudoku βελτιώνουν την κατάσταση της μνήμης μας. Ωστόσο, αν κάποια στιγμή τα βαρεθείτε, υπάρχουν πια πολλά παιχνίδια στα κινητά για την βελτίωση της μνήμης σας. Μια απλή αναζήτηση στο Play Store και στο App Store θα σας πείσει. Περάστε λοιπόν διασκεδαστικά τον χρόνο σας, ενώ ταυτόχρονα βοηθάτε και το μυαλό σας.
  • Οργάνωσε τον χώρο σου: Οργανώνοντας τον χώρο σου, αρχικά, θα γλιτώσεις από το άγχος να ψάχνεις τα πράγματα σου μέσα σε όλο το σπίτι. Αν για παράδειγμα, τα κλειδιά, η τσάντα και τα παπούτσι σου έχουν συγκεκριμένη θέση μέσα στο σπίτι, δεν θα χρειαστεί να ψάξεις ξανά για αυτά ποτέ. Επίσης, ένα συμμαζεμένο και οργανωμένο σπίτι, βάσει ερευνών, βοηθάει στην καλή ψυχολογία και στην ηρεμία του μυαλού, κάτι που είναι ευεργετικό για το μνημονικό μας.
  • Ακολούθησε τις διαδρομές του μυαλού σου: Όταν ξεχνάς κάτι, προσπάθησε να θυμηθείς όσα περισσότερα πράγματα σχετικά με αυτό μπορείς. Για
    παράδειγμα, αν έχεις ξεχάσει που πάρκαρες, προσπάθησε να θυμηθείς όλη την διαδρομή, ή αν είναι μεγάλη τα τελευταία πέντε λεπτά της διαδρομής που έκανες, για να φτάσεις στο προορισμό σου. Αυτός ο τρόπος, αποδεδειγμένα, βοηθάει να θυμηθούμε τα πράγματα που έχουμε ξεχάσει και αφορούν την
    βραχυπρόθεσμη μνήμη μας και όχι μόνο.

Η μνήμη, μπορεί μεγαλώνοντας να φθείρεται. Αλλά όπως είδαμε και παραπάνω, αυτή είναι μια διαδικασία που μπορούμε σίγουρα να αποφύγουμε, αν ακολουθήσουμε κάποια βασικά πράγματα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, ανεξάρτητα από την ηλικία μας, ώστε να λειτουργήσει και σαν προληπτικό μέτρο. Μην απελπίζεστε λοιπόν, γιατί υπάρχει λύση για όλα. Ωστόσο, αν έχετε έντονο πρόβλημα με τη μνήμη σας, καλό θα ήταν να συμβουλευθείτε και τον γιατρό σας, για περαιτέρω έρευνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ σύμφωνα με μακροχρόνια μελέτη

Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης καταπολεμώντας τις φλεγμονές

Υψηλότερη γνωστική λειτουργία για τους ηλικιωμένους που παραμένουν δραστήριοι στο σπίτι

Διασκεδαστικές και χαλαρωτικές δραστηριότητες για την ανακούφιση από το άγχος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναγνωρίστε τα σημάδια του έρπητα και φροντίστε τον εαυτό σας

Έρπης αυτοφροντίδα: Ο έρπης αποτελεί σίγουρα μια ενοχλητική κατάσταση, καθώς ο ιός υπάρχει στον οργανισμό μας εφ' όρου ζωής. Με την αναγνώριση των συμπτωμάτων και την έγκαιρη θεραπεία όμως όλα γίνονται πιο εύκολα.

Βότανα που μειώνουν το άγχος

Άγχος αντιμετώπιση: Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα βότανα μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους.

Πώς βοηθούν τον ύπνο μας οι ζεστές κάλτσες λίγο πριν ξαπλώσουμε;

Tips για καλό ύπνο: Το σώμα σας λειτουργεί φυσικά για να μειώσει τη θερμοκρασία του πυρήνα σας τη νύχτα για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Ζεσταίνοντας τα πόδια σας, ανοίγετε τα αιμοφόρα αγγεία για να βοηθήσετε να δροσιστεί το υπόλοιπο σώμα.

Γιατί η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη κάθε μέρα

Αυτοφροντίδα: Ειδικότερα, μέσα στη σύγχυση και τη συνεχή ροή πληροφοριών λόγω του COVID-19, αλλά και τη ρευστότητα των πραγμάτων εξαιτίας της έκτακτης πανδημικής συνθήκης, ένα σχέδιο αυτοφροντίδας μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε καλύτερα, να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να παραμείνετε υγιείς.

Πώς να αντιμετωπίσετε την αϋπνία που σχετίζεται με το άγχος

Άγχος αϋπνία: Μια ανασκόπηση 47 δοκιμών, η οποία περιελάμβανε συνολικά 3.515 συμμετέχοντες, διαπίστωσε ότι ο διαλογισμός Mindfulness οδήγησε σε μικρές έως μέτριες βελτιώσεις στο άγχος, την κατάθλιψη και το στρες. Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας για 10-30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης του άγχους και βελτίωσης του ύπνου.

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Χρήσιμα tips από την επέμβαση στην ανάρρωση

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Η υστερεκτομή ορισμένες φορές είναι αναπόφευκτη. Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς και την πορεία της ανάρρωσης από μια τέτοια χειρουργική επέμβαση.