Αυτοφροντίδα

Κατοικίδιο επικοινωνία: Ακούτε τι προσπαθεί να σας πει ο σκύλος σας;

Κατοικίδιο επικοινωνία: Ακούτε τι προσπαθεί να σας πει ο σκύλος σας;

Κατοικίδιο επικοινωνία: Γνωρίζετε ποια είναι τα σημάδια που σας στέλνει ο σκύλος σας για να επικοινωνήσει μαζί σας;

Τώρα με το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, όλοι φαίνεται να βγαίνουν βόλτα με τον σκύλο τους. Ωστόσο, δεν ενδιαφέρονται όλα τα σκυλιά να κοινωνικοποιηθούν. Πολλοί φοβούνται όταν τους πλησιάζει άλλος σκύλος ή άνθρωπος. Για παράδειγμα, όταν ένας σκύλος έρχεται να σας μυρίσει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλει να τον χαϊδέψετε. Σημαίνει απλώς ότι σας μυρίζουν για να δουν ποιος είστε, πού ήσαστε και ίσως με ποιον ήσαστε. Δεν σημαίνει ότι θέλουν να κατέβετε στο επίπεδό τους και να τους χαϊδέψετε. Μπορεί να το δουν ως επίθεση απέναντί τους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη γλώσσα τους πριν μπείτε ή επιτρέψετε στο παιδί σας να παρέμβει και να προσπαθήσει να χαϊδέψει τον σκύλο χωρίς την άδειά του. Το να μάθετε πώς να επικοινωνείτε μαζί τους είναι σημαντικό πριν κάνετε ένα αθώο λάθος και κάποιος πληγωθεί. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Tufts-Cummings School of Veterinary Medicine, υπάρχουν σήματα επικοινωνίας που πρέπει να γνωρίζετε:

  • Το ξύσιμο ή το φτάρνισμα θα μπορούσε σίγουρα να σημαίνει ότι αισθάνονται φαγούρα ή φτερνίσματα, αλλά όταν ξαφνικά κατεβαίνουν και αρχίζουν να ξύνουν, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι προσπαθούν να αποφύγουν την επαφή μαζί σας. Το χασμουρητό είναι επίσης μια ένδειξη ότι αισθάνονται ένταση ή άβολα με την κατάσταση.
  • Κλειστή γροθιά. Το να βάζετε την κλειστή σας γροθιά μπροστά στη μύτη τους μπορεί να φαίνεται ότι κάνετε το σωστό για να τραβήξετε την προσοχή του σκύλου ή ότι είστε φιλικοί και θέλετε απλώς να τον χαϊδέψετε, μια πολύ αθώα χειρονομία στο μυαλό σας, αλλά όχι στο δικό τους. Μπορεί, ωστόσο, να αισθάνονται πολύ άβολα με μια γροθιά μπροστά τους και να το θεωρούν επιθετικό σήμα προς αυτούς να είναι σε επιφυλακή. Μπορεί να κάνουν πίσω από εσάς ή να απομακρύνουν το κεφάλι τους από εσάς. Εάν συμβεί αυτό, προσπαθούν να σας πουν ότι δεν θέλουν να τους αγγίξετε. Θυμηθείτε, δεν θέλει κάθε σκύλος να έχει έναν άγνωστο να τον χαϊδεύει.
  • Κούνημα της ουράς. Δεν είναι πάντα σημάδι ότι ένας σκύλος είναι χαρούμενος. Ψάξτε για αυτά τα σημάδια: Κουνάνε την ουρά τους; Είναι το σώμα τους άκαμπτο, με ραβδώσεις; Τα αυτιά τους είναι καρφωμένα πίσω; Έχουν σταθερό βλέμμα ή τα μάτια τους αναβοσβήνουν γρήγορα; Είναι το στόμα τους τραβηγμένο πίσω σφιχτά με τα δόντια να δείχνουν, “άκου τα δόντια όχι την ουρά;”
  • Μια άκαμπτη στάση σημαίνει ότι ο σκύλος είναι έτοιμος να πολεμήσει, ενώ τα καρφιτσωμένα αυτιά και το γρήγορο ανοιγοκλείσιμο υποδηλώνουν άγχος και ένα σταθερό βλέμμα σηματοδοτεί είτε επιθετικότητα είτε φόβο που μπορεί να οδηγήσει σε επιθετικότητα. Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό εάν το σώμα του σκύλου είναι ήρεμο και τα μάτια του είναι χαρούμενα και χαλαρά, μπορεί να είναι εντάξει να τον χαϊδέψετε γιατί, σε αυτή την περίπτωση, η κουνημένη ουρά είναι καλό σημάδι. Επίσης, εάν τα δόντια τους δεν φαίνονται ενώ η ουρά τους κουνάει, αυτό είναι ένα άλλο καλό σημάδι.

Γνωρίζατε ότι ένας σκύλος πρέπει να μάθει ότι μια αγκαλιά είναι καλή; Τα μικρά παιδιά προσπαθούν να αγκαλιάσουν σκυλιά (είτε τα ξέρουν είτε όχι). Ωστόσο, το να βάλεις το χέρι σου από πάνω τους είναι σημάδι κυριαρχίας. Και πάλι να γνωρίζετε τι κάνετε όταν πλησιάζετε έναν σκύλο.

Έτσι, απολαύστε τη βόλτα σας, αλλά μην είστε τόσο γρήγοροι να πλησιάσετε έναν σκύλο ή να επιτρέψετε στο παιδί σας να το κάνει, χωρίς να ελέγξετε τα σήματα. Στην πραγματικότητα, μια άλλη ιδέα είναι να ρωτήσετε τον ιδιοκτήτη του σκύλου εάν ο σκύλος του δαγκώνει και αν είναι εντάξει με εσάς ή το παιδί σας να χαϊδεύει τον σκύλο του, αυτό θα μπορούσε να γλιτώσει από πολλή αμηχανία και αγωνία για τον σκύλο, τον ιδιοκτήτη, εσάς και το δικό σας. οικογένεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φροντίσω τα δόντια του σκύλου μου;

Πώς να αντιμετωπίσετε τη θλίψη της απώλειας του κατοικιδίου σας

6 συμβουλές για να κρατήσετε το κατοικίδιό σας ασφαλές από τη ζέστη

5 κοινά διατροφικά λάθη που σαμποτάρουν την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορούμε να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Αυτογνωσία: Το να αγαπάς τη στάση σου είναι ένα συνεχές ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Περιλαμβάνει την αποδοχή του εαυτού, την αυτοσυμπόνια και τη δέσμευση για προσωπική ανάπτυξη.

Tips αυτοφροντίδας που δεν μας έμαθε κανείς

Selfcare: Με την πάροδο του χρόνου, η άσκηση της αυτοφροντίδας θα γίνει ένα φυσικό και ικανοποιητικό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, συμβάλλοντας σε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή.