Αυτοφροντίδα

Καθημερινή Γιόγκα: Γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια καρέκλα ως στήριγμα για ασάνες;

Καθημερινή Γιόγκα: Γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια καρέκλα ως στήριγμα για ασάνες;

Καθημερινή Γιόγκα: Πολλοί άνθρωποι κάνουν τη δικαιολογία ότι δεν βρίσκουν τον χώρο ή το κατάλληλο στήριγμα με το οποίο να ασκούνται. 

Πολλοί άνθρωποι κάνουν τη δικαιολογία ότι δεν βρίσκουν τον χώρο ή το κατάλληλο στήριγμα με το οποίο να ασκούνται. Είναι σημαντικό να παραμείνετε σωματικά δραστήριοι και να βρίσκετε χρόνο για καθημερινή άσκηση είτε πρόκειται για περπάτημα, γιόγκα ή ακόμα και για γυμναστήριο. Η προτεραιότητα της φυσικής κατάστασης έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Δεν είναι μόνο καλό για τα οστά και τους μύες, αλλά μπορεί επίσης να τονώσει τη διάθεσή σας, να σας κάνει πιο ενεργητικούς, να φροντίσει θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και να προάγει τη συναισθηματική ευεξία. Η γιόγκα, συγκεκριμένα, έχει πολλά οφέλη και δεν απαιτεί ούτε μεγάλη προσπάθεια. Δεν χρειάζεστε συνδρομή στο γυμναστήριο ή ακριβό και βαρύ εξοπλισμό στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα χαλάκι, και περιστασιακά, μια καρέκλα. Αναρωτιέστε πώς μια καρέκλα γίνεται ένα ενδιαφέρον στήριγμα για να κάνετε ασάνες;

Γιόγκα σε μια καρέκλα

Οι ειδικοί της γιόγκα παρουσιάζουν ορισμένες βασικές ασάνες γιόγκα που μπορούν να γίνουν πάνω και με μια καρέκλα. Σύμφωνα με τον ειδικό, η χρήση των στηρίξεων γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εμβαθύνεις στις ασάνες, να βελτιώσεις την ευελιξία και την κινητικότητα, να εξασκήσεις προηγμένες ασάνες και επίσης να αυξήσεις το εύρος κίνησης σε ολόκληρο το σώμα. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο εδώ.

Πόζα αγελάδας καθιστή γάτας

Η πρώτη ασάνα που έδειξε ο ειδικός ονομάζεται Θέση αγελάδας καθιστή γάτας. Παρόμοια με τον κανονικό τρόπο να το κάνετε σε ένα χαλάκι, κάθεστε σε μια καρέκλα και στη συνέχεια συστρέφετε το σώμα σας προς τα μέσα ενώ τεντώνετε το λαιμό προς τα μέσα, μόνο για να το τεντώσετε μέχρι τέρμα προς τα έξω κοιτώντας ψηλά.

Καθισμένο προς τα εμπρός δίπλωμα

Αυτό μπορεί να ακολουθηθεί από μια καθιστή αναδίπλωση προς τα εμπρός. Για να το κάνετε αυτό, πρώτα κάθεστε στην καρέκλα. Τεντώστε και τα δύο σας πόδια στο πλάι. Στη συνέχεια, με τη στήριξη των χεριών σας, κινηθείτε προς τα εμπρός και αγγίξτε σταδιακά το πάτωμα λυγίζοντας το πάνω μέρος του σώματός σας. Φροντίστε να κοιτάξετε ευθεία. Μείνε σε αυτή τη θέση για λίγο.

Καθιστή πλαϊνή τέντωμα

Προχωρήστε στη στάση Seated Side Stretch. Σηκώστε το σώμα σας από την προηγούμενη θέση και κρατήστε τα πόδια σας τεντωμένα στο πλάι, σηκώστε το χέρι σας για να τεντώσετε το σώμα στη μία πλευρά. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Πολεμιστής/Πόζα εκτεταμένης πλευρικής γωνίας

Σε αυτό, παίρνετε το στήριγμα της καρέκλας ενώ τεντώνετε το ένα πόδι σας προς τα πίσω και διπλώνετε το άλλο γόνατο. Κρατήστε τα χέρια σας τεντωμένα και στις δύο πλευρές της σπονδυλικής στήλης. Πρόσωπο προς την κατεύθυνση του διπλωμένου ποδιού. Συνήθως, το βάρος του σώματος στηρίζεται σε αυτό το πόδι, αλλά για εκείνους που μόλις ξεκινούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το στήριγμα της καρέκλας. Μπορείτε επίσης να σηκώσετε ένα από τα χέρια σας για να το τεντώσετε πάνω από το κεφάλι σας. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Αρχικά, κάντε το για 15 λεπτά, ενώ σιγά σιγά αποκτήστε αντοχή.

Καθιστή Στροφή Σπονδυλικής Στήλης

Καθίστε στην καρέκλα κανονικά. Τοποθετήστε τα χέρια σας στο γόνατό σας. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια είναι σταθερά στο πάτωμα. Τώρα, στρίψτε το πάνω μέρος του σώματός σας στο πλάι για να δουλέψετε τους σπονδυλικούς μύες σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να ανακουφιστείτε από τα εγκλωβισμένα αέρια με ασάνες γιόγκα

Εξερευνώντας τα οφέλη της γιόγκα στην ενίσχυση της σεξουαλικής υγείας

Καλύτερες ασάνες γιόγκα για να αντιμετωπίσετε τις αιμορροΐδες

Χρησιμοποιήστε τη γιόγκα για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνήθειες που σκοτώνουν την παραγωγικότητα και πώς να τις κόψετε

Το μεσημεριανό γεύμα ενώ εργάζεστε μπορεί να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της παραγωγικότητας υπό το πρόσχημα της πολλαπλής εργασίας, αλλά ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί πλήρως σε περισσότερες από μία εργασίες τη φορά. Η έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερες εργασίες προσπαθείτε να κάνετε ταχυδακτυλουργικά, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για ανακρίβειες.

Το ατμόλουτρο μπορεί να βλάψει το δέρμα μας;

Σάουνα: Δεν βλάπτει το δέρμα σας αρκεί να το χρησιμοποιείτε με σύνεση. Μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά τα χαλαρωτικά και αποτοξινωτικά οφέλη, αρκεί να ενυδατώνεστε σωστά και να ακούτε το σώμα σας.

Τι να κάνετε όταν έρθετε με ασθένεια που προκαλείται από την ζέστη;

Ζέστη ασθένειες: Το να αντιμετωπίζετε ασθένειες που προκαλούνται από τη ζέστη μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά το να μάθετε πώς να τις αναγνωρίζετε και να τις αντιμετωπίζετε έγκαιρα είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας.

Απλές συμβουλές για να προστατέψετε τα μαλλιά σας καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει

Αναζητήστε ένα αντηλιακό που να προσφέρει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και εφαρμόστε το απευθείας στο εκτεθειμένο τριχωτό της κεφαλής κατά μήκος της χωρίστρας σας και κατά μήκος του μήκους εάν είστε έξω για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου;

Σχεδιάζοντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας και πιθανώς να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών.