Αυτοφροντίδα

Ημικρανία: Οι ασθενείς με ημικρανία έχουν διαταραχή ισορροπίας

Ημικρανία: Οι ασθενείς με ημικρανία έχουν διαταραχή ισορροπίας

Ημικρανία: Οι ασθενείς με ημικρανία έχουν διαταραχή ισορροπίας, η οποία σχετίζεται με φόβο πτώσεων, ζάλη, αναπηρία και κινησιοφοβία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 20 Μαΐου στο Headache.

Η Gabriela F. Carvalho, P.T., Ph.D., από την Ιατρική Σχολή Ribeirão Preto στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, και οι συνεργάτες της διεξήγαγαν μια συγχρονική μελέτη στην οποία συμμετείχαν ασθενείς με διάγνωση επεισοδιακής ημικρανίας με αύρα (MWA), χωρίς αύρα (MWoA) και χρόνιας ημικρανίας (CM) (30 συμμετέχοντες ανά ομάδα) και 30 άτομα χωρίς πονοκέφαλο, ως ομάδα ελέγχου. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε αξιολόγηση συμπεριλαμβανομένου του Έλεγχου της Αισθητηριακής Οργάνωσης (SOT) για την αξιολόγηση της διαταραχής της ισορροπίας και της ωτονευρολογικής εξέτασης και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με το φόβο της πτώσης, την αναπηρία με ζάλη και την κινησιοφοβία.

Τα ευρήματα της μελέτης

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όλες οι ομάδες συμμετεχόντων που είχαν ημικρανίες είχαν χαμηλότερες σύνθετες βαθμολογίες Έλεγχου της Αισθητηριακής Οργάνωσης – SOT από την ομάδα ελέγχου. Οι ομάδες MWA – με αύρα – και CM -χρόνιας ημικρανίας – εμφάνισαν μεγαλύτερη αιθουσαία και οπτική λειτουργική εξασθένηση σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που είχαν ημικρανίες δίχως αύρα – MWoA. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, τα συμβάντα πτώσης τεκμηριώθηκαν συχνότερα μεταξύ ασθενών με ημικρανία. Παρατηρήθηκαν συσχετίσεις για τις βαθμολογίες SOT με φόβο πτώσης, αναπηρία με ζάλη, κινησιοφοβία και συχνότητα ημικρανίας. Όταν χρησιμοποιήθηκε ως συμμεταβλητή στην ανάλυση, η διάγνωση της αιθουσαίας ημικρανίας δεν είχε σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα της μελέτης.

«Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν την ανάγκη για μια πιο προσαρμοσμένη προσέγγιση για την αποκατάσταση των αισθητηριακών συστημάτων που είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο της στάσης σε ασθενείς με ημικρανία, ειδικά όταν αναφέρεται αύρα ή υψηλή συχνότητα κρίσεων», γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης ως συμπέρασμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοινό αναισθητικό ανακουφίζει από τον πόνο της χρόνιας ημικρανίας σε νέα μελέτη

Πόσα ροφήματα με καφεΐνη μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία;

Αποτελεσματική η Οστεοπαθητική στη θεραπεία της ημικρανίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορούν οι νυχτερινές βάρδιες να επηρεάσουν την υγεία των γυναικών;

Νυχτερινές βάρδιες: Το να κάνεις νυχτερινές βάρδιες απαιτεί τεράστια πειθαρχία και ορμή. Πολλές βιομηχανίες έχουν μετατοπίσεις νεκροταφείων για να εξυπηρετήσουν τις υπηρεσίες τους όλο το εικοσιτετράωρο. 

Εύκολοι τρόποι για να βοηθήσετε την πρόκληση τοκετού στο 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης

Εγκυμοσύνη πρόκληση: Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι δύσκολη στο τρίτο τρίμηνο, ειδικά καθώς πλησιάζετε την ημερομηνία τοκετού. Με την αύξηση βάρους, η συνεχής δυσφορία είναι κοινή. 

Γιατί δεν μπορώ να μυρίσω το άρωμά μου;

Ο εγκέφαλός σας το επεξεργάζεται και αποφασίζει αν είναι ενδιαφέρον ή όχι. Αν χρησιμοποιείτε ένα άρωμα συνεχώς, η αντίδραση δεν είναι τόσο έντονη και οι οι υποδοχείς σας θα είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτό.